Spoko filmik.
Ok. Film obejrzałem, komentarze przeczytałem, a teraz zabieram się do orania... Albo nie. Uprzejmie doradzę
Zwracam się teraz do tych, którzy popierają zwiększenie tej nieszczęsnej płacy minimalnej i w ogóle totalnego wtrącania się państwa do portfeli ludzi. Zwracam się do tych popierających socjalizm i twierdzących, że to co teraz jest to rozwiązanie lepsze niż kapitalizm.
Zapoznajcie się z poglądami, teoriami, książkami, wypracowaniami ekonomistów socjalistycznych i wolnorynkowych. Porównajcie je ze sobą. Później porównajcie z rzeczywistością. Później zastanówcie się nad tym, że-jak pokazuje historia- ludzie z socjalizmu i biedy uciekali do miejsc, gdzie można było się rozwijać, w spokoju prowadzić interesy i po prostu żyć bez wpierniczania się państwa do portfeli, działalności i w ogóle własności prywatnej obywateli. Następnie przeczytajcie programy partii na które można głosować. I przeanalizujcie dogłębnie te programy. A na końcu zagłosujcie zgodnie z waszą wolą czyli w zależności od tego czy chcecie by kraj szlag trafił, pojawił się demon hiperinflacji albo inny szatan, czy chcecie by państwo się odczepiło, dało ludziom odetchnąć i się rozwijać.
Nie będę w tym temacie więcej komentował ani się spierał. Po prostu zróbcie jak radziłem.