Polska - Mój kraj taki piękny...
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 21:57
nie mógł się zatrzymać bo by spłonął, jechał do pierwszego zjazdu żeby go zgasili
To było w Polsce? Nie wierze. Ciągnik siodłowy u nas może mieć tylko jedną naczepę. Takie z dodatkowymi widziałem w np. Holandii.
dmnkzl napisał/a:
Raczej chłopięcy, a nie chłopski ;]
To gdzie się mylę? No chyba, że facet wiezie paliwo albo materiały wybuchowe - ale raczej nie
Że też nikt wcześniej nie napisał.... jak by się zatrzymał to pozostałe opony by się zajęły i cały ciągnik by spłoną. Miał gość łeb na karku, dobrze zrobił, że jechał.
To jest specjalistyczna naczepa do przewozu kontenerów morskich. Składa się z dwóch połączonych naczep przez co Posiada wiele osi np. 5 dlatego że można ją rozpiąć wioząc dwa kontenery dwudziesto stopowe. Rozpina się dla ułatwienia rozładunku, jedzie się krótszym składem dzięki czemu łatwiej manewrować w ciasnych miejscach i nie trzeba się podstawiać do rampy przednią stroną naczepy jak to jest w przypadku gdy na zwykłej naczepie leżą dwie dwudziestki i każda jest zwrócona drzwiami do innego końca naczepy. Taka naczepa mieszcząca 2x20 zestawiona ze standardowym ciągnikiem normalnie spełnia polskie wymogi odnoszące się do długości zestawu. Natomias w holandii przepisy są bardziej liberalne i można tam spotkać dłuższe składy z kontenerami
Pewnie zatarte łożysko.
Materiał nie mój, więc proszę się mnie nie czepiać, że pionowo nagrywane.
Materiał nie mój, więc proszę się mnie nie czepiać, że pionowo nagrywane.
Prawdopodobnie ta sama sytuacja. sadol.pl/placa-to-trzeba-jechac-dalej-vt359728,15.htm
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie