Pożar w nadmorskiej dzielnicy Pacific Palisades w Los Angeles. Ewakuowano dziesiątki tysięcy osób, wiele innych jest uwięzionych w swoich domach.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
czeret napisał/a:
Podobnierz?
Mój dziadek tak mawiał. Był z okolic Torunia. Nie wiem czy podobniesz/rz/ż.
Walczą z klimatem, to klimat walczy z nimi.
elim
2025-01-08, 17:40
Jak już budują się na terenach gdzie mogą wystąpić pożary lasów to powinni zadbać o to żeby oddzielała ich od drzew pusta strefa żeby ogień im nie przeszedł na zabudowania, zamiast tego wszędzie chaszcze bo muszą mieć dziką okolicę bo taka moda.
najgorsze to rozpalać grila, bo podpałka śmierdzi o ile nie zapomniało się jej kupic,
a tu,
otwierasz okno, na kiju od szczotki zawieszasz kiełbaski,
chwila moment i gotowe
jankesi jednak potrafią się bawić. wszystko mają największe, najlepsze, z pożarami włącznie
metyoo napisał/a:
jankesi jednak potrafią się bawić. wszystko mają największe, najlepsze, z pożarami włącznie
Big deal 😎
Ale od czego? moze pompy ciepła zwarcie miały.
zajebiste pożar Rzymu musiał być piękny nie ma sie co dziwić cesarzowi ze chciał zobaczyć
Manolito666 napisał/a:
Dobrze, że jara się w środku zimy, bo inaczej cały główny ściek wyłby o efekcie cieplarnianym i że trzeba narzucić nowe podatki, żeby mu przeciwdziałać (a pewnie i tak będą o tym pieprzyć)
Mi to przypomina "pożar" Hawaje 2023...to ten pożar co nie spalał niebieskich kolorów
Też muszę sobie zasadzić eukaliptusy xD