W jakim programie zostal stworzony model? Ktos wie?
Twin
2014-12-04, 16:29
Ja w styczniu przechodze na 5-osiowe DMG, ale juz konstruuje mocowanie na telefon zeby filmy krecic
konto usunięte
2014-12-04, 16:35
i tak złomiarze zajebią tego misia
nazwa tematu - WTF
opis filmu - WTF
gnij.
konto usunięte
2014-12-04, 16:47
Ehh, a ja robię na 4 osiowej
Nareszcie coś z mojej branży a nie tylko jacyś budowlańcy i kierowcy.
konto usunięte
2014-12-04, 17:49
Kenzol:
Nie pamiętam ale albo Catia albo Inventor. Robiłem na obu i mi się miesza, zerknij na YT na jakieś tutoriale do domu i se porównaj

. Nie ejst to SW ani AC.
konto usunięte
2014-12-04, 17:50
Przypomniało mi się jak za gówniarza robiliśmy sobie jaka z ludzi, mieliśmy jakąś rozerwaną piłkę do której wkładaliśmy wielki kamień. Graliśmy niby na boisku a piłka leżała na chodniku. Ci co wzięli ją do reki skapnęli się, że jest coś nie tak ale i byli tacy co kopnęli ubaw był po pachy
konto usunięte
2014-12-04, 20:19
Jeśli chodzi o oprogramowanie to firma BIESSE posiada program bSolid w którym można projektować w 3D właśnie takie cuda. 5 osiówka to tak naprawdę bardzo skomplikowane urządzenie w dodatku drogie, ale pozwalające robić co tylko dusza zapragnie. Ta maszyna CNC sterowana numerycznie jest akurat tylko do obróbki metali i jego pochodnych. Do obróbki szkła drewna i kamienia są inne maszyny z innymi narzędziami roboczymi. Do kamienia używa się np narzędzi diamentowych najwyższej jakości. Bardzo ciekawy temat, szkoda że przedstawiony w formie reklamy a nie strikte o możliwosciach tych maszyn, chociaż pokaz zacny.