A jakie raporty mają lemingi? Pieprzą tylko że w tvnie mówili że są jakieś raporty. A może masz na myśli raport o zielonej wyspie? Albo raport komisji Millera.
Podaj mi w takim razie bezwzględnie wiarygodne źródła. Niech zgadnę... Będą to media ukierunkowane prawicowo?
Na zachodzie robotnikowi płaci się 3000 euro, u nas 1500pln, a stadiony i tak w tej samej cenie.
Większym kosztem przy budowie takiego kolosa są materiały budowlane niż robocizna. A ceny tych zwyżkowały tuż przed euro.
Trudno więc stwierdzić gdzie rzetelniej liczyli pieniądze.
Poza tym, co to k🤬a za argument, że trzeba być ekspertem, żeby się wypowiadać. Muszę być ekonomistą, żeby stwierdzić, że za Jarka wacha byla po 4,50 a chleb po 1,5 a dzisiaj wszystko zdrożało o 1,5 pln. A nawet jak jakiś PiSowiec podeprze się w dyskusji smoleńskiej autorytetem prof. Biniendy, to ten sam gość, który jest projektantem dreamlinerów, dumy LOTu i Sikorskiego, nagle wg leminga jest amerykańskim nieukiem.
Lepiej gdybyś był. Wtedy być może zrozumiałbyś, że cena benzyny nie jest zależna od rządu. Dowód? Jeszcze 3 tygodnie temu ceny paliw stały po 6 zł. Teraz 5,50.
Dziwny jest twój schemat wysuwania wniosków: idzie źle? Wina rządu. Idzie dobrze? Rząd nie ma z tym nic wspólnego.
Jeszcze powiedz mi czy te TVNowskie raporty mówią, iż na zachodzie stadiony mają niesprawne dachy, a wodę z rynien spuszcza się na kibicow:
Tak, w TVNie puszczali ten filmik.
podpis użytkownika
Naj🤬 tysiąc postów i na emeryturę.Albo dwa.
Trzy i więcej nie będzie.
Cztery, ostatnie słowo.

Podaj mi w takim razie bezwzględnie wiarygodne źródła. Niech zgadnę... Będą to media ukierunkowane prawicowo?
finanse.wp.pl/gid,13988375,galeria.html?T%5Bpage%5D=9
Większym kosztem przy budowie takiego kolosa są materiały budowlane niż robocizna. A ceny tych zwyżkowały tuż przed euro.
na pewno ceny wzrosły 3-krotnie...
Lepiej gdybyś był. Wtedy być może zrozumiałbyś, że cena benzyny nie jest zależna od rządu. Dowód? Jeszcze 3 tygodnie temu ceny paliw stały po 6 zł. Teraz 5,50.
to dziwne, że na 3 tygodnie przed wyborami Tusk wymusił na Orlenie obniżenie marży, co by ludzie się nie obrazili na drożyznę. Wysokość vatu, akcyzy, opłaty paliwowej z kolei ustalają krasnoludki

Dziwny jest twój schemat wysuwania wniosków: idzie źle? Wina rządu. Idzie dobrze? Rząd nie ma z tym nic wspólnego.
a co idzie dobrze?

Tak, w TVNie puszczali ten filmik.
Telewizja propagandowa musiała jakoś zareagować na materiały rozpowszechniane w internecie, którego jeszcze nie udało się ocenzurować. Pewnie wpajali lemingom, że istnieją raporty, które mówią, że tylko w najbardziej udanych inwestycjach dachy przeciekają. No i że Polska to zielona wyspa, bo można jeść trawę, a w targanej kryzysem Portugalii trawa wyschła i ludzie glodują, co nie?
Jak już wspominałem, na ceny obiektów składają się pensje prezesów licznych spółeczek, którymi są zasłużeni dla władzy i kolesie Donalda. O wybieraniu droższych ofert przy przetargach w zamian za odpalenie procenta wartości przetargu pod stołem nie wspominam

W czasie trwania mistrzostw w RPA telewizja publiczna sk🤬iono- spisiona do granic możliwości nie zapewniła nawet transmisji spotkań, co nawet za komuny byłoby nie do pomyślenia.
Gdyby nie polsat Polacy nie mieliby dostępu do transmisji.
Także idź w h🤬j.
Zawsze mnie bawiły dyskusje na zasadzie:
- PO zrobiło to.. i to.. i to.. (w sensie negatywnym)
- Może i tak, ale PiS za swojej kadencji zrobiło to.. i to.. i to.. (również w negatywnym sensie)
Dyskusja powinna się zamknąć na stwierdzeniu: "Dobra, wymieniliśmy wszystkie c🤬jowe rzeczy które zrobiły PO i PiS, to teraz może zaczniemy głosować na coś innego?".
Ach... no tak, przecież wniosek oczywisty: głosujmy na palikota! Debile, wszędzie debile.

Stadiony są- i to jest plus, gdyby rządził kaczuś z jego ekipą pojebów to euro by się nawet nie odbyło.
niezły argument, tylko przypomnij sobie za czyjej kadencji uzyskaliśmy organizację euro

tata był w zomo a potem w ormo, a ja jestem gimbusem co jest za platformą
gratuluję szczerości
http://finanse.wp.pl/gid,13988375,galeria.html?T%5Bpage%5D=9
No to jedziemy ze źródła. Średnioroczną inflację przyjmujemy na poziomie 4% (pomimo celu inflacyjnego ECB na poziomie 2% od dawna nie udaje się go uzyskać, poza tym materiały budowlane drożały znacznie powyżej średniej głównie ze względu na wysokie zapotrzebowanie na energię w ich produkcji).
Miejsce 9: Allianz Arena.
Oddany do użytku w: 2005r.
Koszt: 4864E/miejsce.
Koszt po inflacji w 2012r.: 6400E/miejsce.
Miejsce 8: Stade des Lumieres
Jeszcze nie powstał, dane są szacunkowe. Trudno powiedzieć, czy zostaną spełnione. Opierajmy się na faktach.
Miejsce 6: Stadion w Kijowie
Ciekawe zestawienie - Narodowy vs Kijów. Narodowy ma ogromną powierzchnię dodatkową, na której odbywają się targi (np. targi książki), jest przystosowany do koncertów i innych imprez masowych, a stadion w Kijowie to po prostu... stadion.
Miejsce 5: Nowy Stadion Miejski
Nie jest jeszcze ukończony. Wzorując się na zmianach w wycenie stadionu w Kijowie (która podskoczyła kilkanaście razy w trakcie budowy) można się spodziewać, że cena za miejsce podana w zestawieniu ma niewiele wspólnego z rzeczywistością, kiedy stadion zostanie w końcu ukończony.
Miejsce 4: Grande Stade Lille Metropole
Kolejny klubowy stadion piłkarski, przystosowany wyłącznie do rozgrywania spotkań w piłkę nożną. Nawet w rugby tam nie zagrasz (a na narodowym owszem). Może warto go porównać do stadionu Legii, bo z pewnością bliżej jednemu do drugiego pod względem funkcjonalności.
to dziwne, że na 3 tygodnie przed wyborami Tusk wymusił na Orlenie obniżenie marży, co by ludzie się nie obrazili na drożyznę. Wysokość vatu, akcyzy, opłaty paliwowej z kolei ustalają krasnoludki
![]()
A tutaj bym panu premierowi w mordę strzelił. To jest wolny rynek. Jeśli wymuszać ustawowo obniżenie akcyzy, to na wszystkich dostawcach, a nie jednym.
Jak już wspominałem, na ceny obiektów składają się pensje prezesów licznych spółeczek, którymi są zasłużeni dla władzy i kolesie Donalda. O wybieraniu droższych ofert przy przetargach w zamian za odpalenie procenta wartości przetargu pod stołem nie wspominam
Z pierwszym się w pełni zgadzam, drugie to brednia. Każde konsorcjum odwoła się natychmiast od takiej decyzji i wygra sprawę. Nie wiem, czy wiesz, ale niektóre przetargi trwają latami, bo sądy podważają kolejne wyniki ze względu na najmniejsze uchybienia w wyborze wykonawcy. Pod stołem, nie bądź śmieszny. Każde konsorcjum ma wliczoną łapówkę dla komisji w cenę.
Na koniec dodam, że nie popieram Tuska, nie popierałem w ogóle idei organizowania u nas euro, bo musiało być deficytowe. Po prostu nie było innej opcji. Nie zgadzam się jednak z bezmózgim powtarzaniem debilizmów, które smarują niektórzy. Ten gość z kucykiem mógłby, przykładowo, sprawdzić, co to jest inflacja i wskaźnik wzrostu wynagrodzeń.

[...] cena benzyny nie jest zależna od rządu. [...]
Nawet nie idzie tego skomentować...

Nie porównujmy zachodnich krajów do Polski, bo to jest zupełnie inna rzeczywistość i inne pieniądze. Tam zrobią stadion, który będzie przynosił zysk i będzie stał z 20 lat. U nas zrobili narodowy, który przecieka i jest niedoinwestowany oraz źle zarządzany (afera "Basen Narodowy") a do tego nie przynosi zysków i chyba zrobiony tylko po to, by jakaś ruhanna mogła przyjechać raz na ruski rok i wydrzeć ryja z plejbeku.
a co ty chcesz geniuszu stadiony z desek stawiac wlasnie k🤬a jak najbardziej trzeba porownywac poj🤬y demagogu a narodowy nieuku zarobil na siebie minimalnie ale zarobil na swoje utrzymanie .
Jestes tlukiem i to takim typowo patentowanym u ktorewgo opieranie sie na faktach nie ma miejsca idz na marsz
sadistic.pl/marcin-chmielowski-jedzie-lewakom-vt51520.htm
tak sobie odświeżyłem tematy, ten długowłosy to jakiś niewychowany cham, aczkolwiek z wiekiem stał się kulturalniejszy
A telewizja kłamie ciągle.Pisowskie nasienie.
Telewizje w garści ma zawsze rząd obecnie urzędujący...