Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 18:16
Witam. Na wstępie zaznaczę, że temat jest wystarczająco sadystyczny sam w sobie więc obędzie się bez flaków i bab z k🤬sami.

Otóż od pewnego czasu każdy użytkownik internetu na pewno zauważył narastające niezadowolenie wynikające z złego zarządzania państwem i instytucjami mu podlegającymi. Niezadowolenie to przejawia się na każdej płaszczyźnie, niestety tylko w internecie. Jako 38 milionowy naród jesteśmy regularnie upadlani przez nasze elity wywodzące się, oraz odgórnie nam narzucone przez ZSRR. Wszyscy widzimy jak skala degeneracji i złodziejstwa staje się coraz trudniejsza do zniesienia. Nasz rząd, oraz bratnia mu opozycja pacyfikuje nasze nastroje zmuszajac nas do emigracji, która jednak wcale nie jest idealnym rozwiązaniem. Wyjeżdżając na zachód znacznie poprawiamy swoją sytuacje materialną, ale jesteśmy narażeni na życie w świecie przesiąknietym marksistowską ideologią kulturową Gramsciego. Wychowywanie dzieci w atmosferze gender, strach przez urzędami zabierającymi dzieci: Jugendamt, Barnevernet itp. uczucie bycia tym gorszym obywatelem drugiej kategorii, oraz wiele innych czynników sprawia, że wnioski nasuwają się same: Czemu to ja mam wyjeżdzać z mojego kraju, skoro wiadomo kto jest złodziejem i kto jest odpowiedzialny za obecną sytuacje? Przecież te same niezmienne ryje swiecące się na telewizyjnym ekranie gnębią nas od 20-30 lat! Narody Europejskie dojrzewają do tej świadomości i okazują to. Niestety MY jesteśmy chyba jedynym europejskim narodem, który ma w*****ne na to że jest codziennie dupczony i okradany. Wybory parlamentarne i prezydenckie odbędą się dopiero w 2015 roku, a do tego czasu z***bią nam nawet majtki z dupy co pokazali likwidujac OFE (150 mld zł) oraz na szybciacha "gubiąc" 19 mld złotych. Nie ma sensu czekać, jak żul na zasiłek trzeba działać. Pogoda się poprawia i nie jest tak zimno, więc proponuję nastepujacy plan działania. Większość z nas korzysta z forów, oraz stron o przeróżnej tematyce, a jak wiadomo Polacy najlepiej walczą ostatnio w sieci dlatego kopiujcie tą wiadomość wszędzie gdzie się da i oznajmiajcie wiadmość 1.03.2014 wychodzimy wszyscy na ulice. To jest Narodowy Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych, wszyscy tego dnia bądzmy tymi wyklętym! Uprzedzając pytania to tak potwierdzam to ja sobie teraz wymysliłem ten termin i c*uj z tym. Prawdopodobnie pojawi sie wiele bólu dupy w komentarzach, oraz ocen nieprzychylnych tej idei, ale na co mamy do k**wy nedzy czekać? Kopiujcie wklejajcie, twórzcie wydarzenia na facebooku, bo miarka się przebrała. Ten kto uważa inaczej to jest j**any tłuk, albo jest w układzie i mu dobrze w takim systemie gnojacym zwykłych obywateli. Każde forum, każda strona musi być przesiaksięta ta wiadomościa, wklejajcie ją wszędzie nawet na ściane u siebie w pokoju! Oni są zwykłymi tchórzami i dupkami rozprawimy się z nimi szybko. Rozpowszechnianie tego w internecie was nic nie kosztuje, a zyskać możemy wszystko. Kluczem do sukcesu jest zalewanie internetu tą wiadomoscią przez prawie miesiąc, żeby każdemu w głowie utrwaliła się ta data 1.03.2014. Bez względu na to kim jesteś i jaki jest twój status społeczny wesprzyj tą akcje "zalania internetu tą wiadomościa", kopiuj i wklejaj pod każdym neewsem po kilka razy dziennie, żeby nawet niewidomy to zobaczył. Utrwalenie takiej wiadomosci w ludzkiej świadomosci pociągnie oddolne organizowanie się, a w marcu rozliczymy się raz na zawsze z tymi dziadami. Tak więc prosze Was o pomoc, wytrwałość i konsekwencję w działaniu. Z sadola wyjdzie ten promyk, który rozswieli tą ciemność i wyprowadzi nas z skarpety w której znajdujemy się aktualnie. Tak więc 1.03.2014. Do dzieła!!!!!!!!!!
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-07, 19:42 2
Czekam na jakieś konkretne propozycje, co po tym jak już bydlo od koryta odseparujemy. Bo jestem w stanie wyjsc na ulice. Ale co potem? I jak miała by cała ta rewolucja wyglądać? Bo jesli tak jak na ukrainie to nie wróżę przyszłosci. Żebym w wieku 23 lat nie mógł znalezc normalnej pracy za normalne pieniądze... W każdym bądz razie Radomsko jest z wami. Ja mogę być ewentualnie łącznikiem miedzy Radomskiem i Częstochową.
Trzeba coś w końcu zmienić w tym kraju. Jak moje wnuki mają potem jakoś normalnie egzystować w tym kraju.
Zgłoś
ama1993 2014-02-07, 19:45 6
Witam, sadola przeglądam od dłuższego czasu i szczerze powiem że zarejestrowałem się właśnie teraz aby dodać ten komentarz. Ten temat jest mi bardzo bliski, przerabiałem go już setki razy, i doszedłem do kilku zasadniczych wniosków:
1. Każdy Polak ma tą cząstkę honoru po swoich dziadach, pra dziadach, jest ona gdzieś ukryta, zdeformowana. Dlatego każdy chciałby coś zrobić dobrego by żyło się lepiej i oddać hołd Orłu Białemu ale nikt nie wie jak,
2. Ludzie się boją wyjść, i to jest w 99,9% przypadków. Nie dlatego że dostaną po ryju od Pana władzy, nie dlatego że ryzykują bardzo wiele, ale dlatego że zarabiając najniższą krajową nie jesteś w stanie pogodzić w sobie walki o lepsze jutro z tym że za miesiąc nie dostaniesz pieniędzy na chleb ponieważ nikt nie pójdzie za Ciebie do pracy - to jest ten największy strach, o którym w wielu przypadkach nikt sobie nie zdaje sprawy,
3. Wiejska się nie podda, póki nie zginą, to jest pewne. Jedynym wyjściem jest bezpośredni szturm, nie liczy się ilość osób ale szybkość działania,
4. Nie ma i nie będzie idealnego przedstawiciela takowej grupy, jest to prawie nie możliwe.

Są to 4 punkty które jak dla mnie stanowią barierę do działania. Wnioski wyciągnijcie sami. Pozdrawiam!
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-07, 19:48 6
Dzięki! Dawno się tak nie uśmiałem. Konserwatywno-prawicowa rewolucja i "zdrowy rozsądek" (czyt. brak jakiejkolwiek wyobraźni) rodem z gimbazy.

Przepraszam, żartuję. Widzę tu też kilku egzaltowanych licealistów, którzy pewnie niedawno nauczyli się czytać, a teraz głoszą prawdy objawione i oczywiste oczywistości.

Inteligencji to z Wami na tym marszu nie będzie.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-07, 19:50 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-07, 20:00 1
Tym nic nie osiągniemy, zero jakiegoś zorganizowania ani nic... wszystko musi mieć swoje ręce i nogi a tu ich brak... pomyślałem trochę nad tym i myślę że najlepiej by było zebrać jakąś grupę ludzi, dość sporą grupę ludzi, nie byle kogo, tylko kogoś kto ma trochę oleju w głowie, także jeżeli chcemy cokolwiek ruszyć to powinniśmy się zorganizować pierw, działać małymi krokami aż do finału (Wielkiego protestu), obmyślić plan działania i w ogóle a autor tego tematu nie obmyślił niczego, tylko - Wyjdźmy, pokrzyczmy, może zadziała a potem usiądźmy i napijmy się kawy. Taki protest nie powinien trwać jeden dzień, owszem możemy wyjść na ulicę trochę pokrzyczeć, pokazać nasze niezadowolenie, dać im do zrozumienia (nie w taki sposób żeby się domyślali że na prawdę może być źle (Ukraina) tylko działać po cichu), ale potem po upływie pewnego czasu powinno nastać te BOOM - wielki protest, zebrać te kilka tysięcy osób w jednym mieście... wszystko nagłośni telewizja (przedstawi swoją bajkę) i wyjdzie następne kilka tysięcy osób bo dowiedzą się że to właśnie się zaczęło. Chciałbym zebrać parę osób (ogarniętych) i stworzyć stronę/forum na serwerze który znajduję się poza polską i tam wszystko opracować, nie przedstawiać tam naszego całego planu, tylko na spotkaniach jakiś i wtajemniczać wtedy osoby zainteresowane, żeby osoby które by nam mogły zaszkodzić nie miały do końca pojęcia co tak na prawdę szykujemy. Także jeżeli myślicie że to dobry pomysł i zna się ktoś z tych osób na prowadzeniu strony i ma jakiś już plan, niech się odezwie do mnie, a wszystko popchniemy w dobrym kierunku i tak jak ktoś już powiedział "Iskra wyjdzie z Sadola".
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-07, 20:04
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
guru1989 2014-02-07, 20:15
Pasuje tu idealnie.

Zgłoś
konto usunięte 2014-02-07, 20:22
No No temat poruszył społeczeństwo nieco i to w jeden dzień

Event nazywa się tak jak temat tego posta niestety nie mogę wkleić linka
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-07, 20:29 2
paawell napisał/a:

Uważam iż postanowienia powinny być następujące.
1) Odwołanie rządu oraz zakaz kandydowania w wyborach ludziom, którzy zajmowali jakiekolwiek stanowiska publiczne w PRL oraz tym którzy zostali zweryfikowani jako agenci, oficerowie i konfidenci tamtego systemu.
2) Osądzenie ludzi, którzy przyczynili się to zagrabienia 150mld zł z OFE. To była zwykła kradzież.
3) Rządanie ustalenia zakazu dalszego zadłużania Państwa. Nie może być tak, że bawimy sie na koszt przyszłych pokoleń.
4) Likwidacja 90% urzędów. One pochłaniają i marnotrawią naszą kasę oraz utrudniają życie przedsiębiorcom.
5) Obnizka podatków oraz reforma emerytalna. Likwidacja Zus. Obecnym i przyszłym emerytom wypłacic nalezne świadczenia z pieniędzy zaoszczedzonych na urzędnikach.

Powinnismy robic wszystko by doprowadzić do władzy Kongres Nowej Prawicy oraz Ruch Narodowy. Jedyne nieskompromitowane i zorganizowane ruchy polityczne w Polsce.

I tego typu ludzie pchają się do rządzenia. Nie macie za grosz wiedzy o ekonomii ba, nawet nie posiadacie znajomości dodawania i mnożenia. rocznie ZUS wypłaca emerytury w wysokości 160 mld zł jeśli zwolnicie wszystkich urzędników to zaoszczędzonych pieniędzy wystarczy na zaledwie 10% tej kwoty, skąd więc weźmiecie resztę skoro chcecie zakazać zadłużania się państwa? Chcecie skazać emerytów na śmierć głodową? Jak tak maja wyglądać wasze postulaty to płakać się chce.
Zgłoś
Tassadar 2014-02-07, 20:34
I co nikt nie ogarnia strony? To działaj nie pierdziel tu bzdur bo to akurat do niczego nie prowadzi. Tutaj wyzwę cały naród po czym pójdę na zakupy do tesco. I co to za rewolucja. Nie ma co pieprzyć, działać trzeba. Czytać i zakładać stronę.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-07, 20:36
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-07, 20:38
vashka1991, Ale nie sądzisz że tak czy siak urzędasów mamy za dużo.te 10 % jest to masa siana i co roku te oszczędności będą procentować.To jest jeden z przykładów gdzie można zrobić porządki a posprzątać trzeba sporo bo bałagan jeszcze komunę pamięta.
Zgłoś
Wojownik12 2014-02-07, 20:44 4
Zgłoś
MateuszMmz 2014-02-07, 20:49
@blachahaha

Sznur. Złodziei się wiesza
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-07, 20:49 6
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem