Główna Poczekalnia (3) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 0:15
Witam. Na wstępie zaznaczę, że temat jest wystarczająco sadystyczny sam w sobie więc obędzie się bez flaków i bab z k🤬sami.

Otóż od pewnego czasu każdy użytkownik internetu na pewno zauważył narastające niezadowolenie wynikające z złego zarządzania państwem i instytucjami mu podlegającymi. Niezadowolenie to przejawia się na każdej płaszczyźnie, niestety tylko w internecie. Jako 38 milionowy naród jesteśmy regularnie upadlani przez nasze elity wywodzące się, oraz odgórnie nam narzucone przez ZSRR. Wszyscy widzimy jak skala degeneracji i złodziejstwa staje się coraz trudniejsza do zniesienia. Nasz rząd, oraz bratnia mu opozycja pacyfikuje nasze nastroje zmuszajac nas do emigracji, która jednak wcale nie jest idealnym rozwiązaniem. Wyjeżdżając na zachód znacznie poprawiamy swoją sytuacje materialną, ale jesteśmy narażeni na życie w świecie przesiąknietym marksistowską ideologią kulturową Gramsciego. Wychowywanie dzieci w atmosferze gender, strach przez urzędami zabierającymi dzieci: Jugendamt, Barnevernet itp. uczucie bycia tym gorszym obywatelem drugiej kategorii, oraz wiele innych czynników sprawia, że wnioski nasuwają się same: Czemu to ja mam wyjeżdzać z mojego kraju, skoro wiadomo kto jest złodziejem i kto jest odpowiedzialny za obecną sytuacje? Przecież te same niezmienne ryje swiecące się na telewizyjnym ekranie gnębią nas od 20-30 lat! Narody Europejskie dojrzewają do tej świadomości i okazują to. Niestety MY jesteśmy chyba jedynym europejskim narodem, który ma w*****ne na to że jest codziennie dupczony i okradany. Wybory parlamentarne i prezydenckie odbędą się dopiero w 2015 roku, a do tego czasu z***bią nam nawet majtki z dupy co pokazali likwidujac OFE (150 mld zł) oraz na szybciacha "gubiąc" 19 mld złotych. Nie ma sensu czekać, jak żul na zasiłek trzeba działać. Pogoda się poprawia i nie jest tak zimno, więc proponuję nastepujacy plan działania. Większość z nas korzysta z forów, oraz stron o przeróżnej tematyce, a jak wiadomo Polacy najlepiej walczą ostatnio w sieci dlatego kopiujcie tą wiadomość wszędzie gdzie się da i oznajmiajcie wiadmość 1.03.2014 wychodzimy wszyscy na ulice. To jest Narodowy Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych, wszyscy tego dnia bądzmy tymi wyklętym! Uprzedzając pytania to tak potwierdzam to ja sobie teraz wymysliłem ten termin i c*uj z tym. Prawdopodobnie pojawi sie wiele bólu dupy w komentarzach, oraz ocen nieprzychylnych tej idei, ale na co mamy do k**wy nedzy czekać? Kopiujcie wklejajcie, twórzcie wydarzenia na facebooku, bo miarka się przebrała. Ten kto uważa inaczej to jest j**any tłuk, albo jest w układzie i mu dobrze w takim systemie gnojacym zwykłych obywateli. Każde forum, każda strona musi być przesiaksięta ta wiadomościa, wklejajcie ją wszędzie nawet na ściane u siebie w pokoju! Oni są zwykłymi tchórzami i dupkami rozprawimy się z nimi szybko. Rozpowszechnianie tego w internecie was nic nie kosztuje, a zyskać możemy wszystko. Kluczem do sukcesu jest zalewanie internetu tą wiadomoscią przez prawie miesiąc, żeby każdemu w głowie utrwaliła się ta data 1.03.2014. Bez względu na to kim jesteś i jaki jest twój status społeczny wesprzyj tą akcje "zalania internetu tą wiadomościa", kopiuj i wklejaj pod każdym neewsem po kilka razy dziennie, żeby nawet niewidomy to zobaczył. Utrwalenie takiej wiadomosci w ludzkiej świadomosci pociągnie oddolne organizowanie się, a w marcu rozliczymy się raz na zawsze z tymi dziadami. Tak więc prosze Was o pomoc, wytrwałość i konsekwencję w działaniu. Z sadola wyjdzie ten promyk, który rozswieli tą ciemność i wyprowadzi nas z skarpety w której znajdujemy się aktualnie. Tak więc 1.03.2014. Do dzieła!!!!!!!!!!
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-08, 13:30 1
Przeczytałem to wszystko i powiem tak:
Ktoś ma już dość na tyle żeby wyjść na ulicę - wyjdzie.
Ktoś uważa że nie ma sensu, bo to bo tamto bo sramto - nie wyjdzie.
I wszystko w temacie.

A i tak za tym wszystkim stoją goście ze służb specjalnych z lat dziewięćdziesiątych, którzy chcą odsunąć od koryt gości ze służb specjalnych z lat osiemdziesiątych i sami się nachapać więcej niż im teraz pozwalają.
Zgłoś
genghiskhan 2014-02-08, 13:31 2
knsad napisał/a:

Pracuje w korpo więc nie trafiłeś

korpo słoik - i wszystko jasne....
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-08, 13:34 1
booore napisał/a:

Przeczytałem to wszystko i powiem tak:
Ktoś ma już dość na tyle żeby wyjść na ulicę - wyjdzie.
Ktoś uważa że nie ma sensu, bo to bo tamto bo sramto - nie wyjdzie.
I wszystko w temacie.

A i tak za tym wszystkim stoją goście ze służb specjalnych z lat dziewięćdziesiątych, którzy chcą odsunąć od koryt gości ze służb specjalnych z lat osiemdziesiątych i sami się nachapać więcej niż im teraz pozwalają.

I MASONI, tylko ciiiii.... bo to tajemnica

Zgłoś
konto usunięte 2014-02-08, 13:41 5
@Dexterkrak W takim razie przykro mi, że podchodzisz do rozmowy tak lekko. Ale być może przypomnisz sobie w momencie gdy twoja emerytura będzie zawierać trzy cyfry. Gdy w przychodni będziesz zachodził w głowę jak rozdzielić pieniądze tak, żeby starczyło na wszystko i, żeby dać jeszcze wnukom. Gdy przypomnisz ile lat pracowałeś, uczyłeś się by na starość żyć w sposób jak dzisiejsi emeryci (czego nie życzę). Bo tak to będzie wyglądać jeśli nadal będziesz polegać na państwie w ten sposób. Ja nie chcę takiej starości. Nie mówię o luksusach, ja mówię o jakimś poziomie życia pozwalającym na godziwą starość. Nie widzisz czy nie chcesz widzieć, że do tego dążymy? Boisz się, że faktycznie zaczniesz myśleć jak my? Boisz się działać? A nie boisz się zostawiać swoim potomkom tej i jeszcze większej niepewności o jutro? Bo uwierz mi w końcu i Ty odczujesz, że jest bardzo nie tak. Nie boisz się co może się stać za 10 lat? Ja chcę mieć dzieci. Chcę żeby czuły to, że od nich też zależy co będzie się działo. Bo od nikogo innego nie zależy jak od Nas, bo dotyczy to Nas. Jest źle, ja to wiem. Dlaczego? Bo nie czuję się bezpiecznie w momencie gdy wiem, że w razie "zamieszek" może do Polski wejść obca armia. Wiesz czemu to tak męczę? Bo po pierwsze nie życzę sobie na własnej ulicy żołnierzy w mundurach innych niż nasze, a po drugie mnie nikt nie pytał o zdanie czy się na to zgadzam. No ale po co ja się wysilam, skoro powinnam podejść do naszej rozmowy jak Ty?
Zgłoś
Mesjaszowaty 2014-02-08, 13:50 1
plagiat napisał/a:

@Dexterkrak W takim razie przykro mi, że podchodzisz do rozmowy tak lekko. Ale być może przypomnisz sobie w momencie gdy twoja emerytura będzie zawierać trzy cyfry. Gdy w przychodni będziesz zachodził w głowę jak rozdzielić pieniądze tak, żeby starczyło na wszystko i, żeby dać jeszcze wnukom. Gdy przypomnisz ile lat pracowałeś, uczyłeś się by na starość żyć w sposób jak dzisiejsi emeryci (czego nie życzę). Bo tak to będzie wyglądać jeśli nadal będziesz polegać na państwie w ten sposób. Ja nie chcę takiej starości. Nie mówię o luksusach, ja mówię o jakimś poziomie życia pozwalającym na godziwą starość. Nie widzisz czy nie chcesz widzieć, że do tego dążymy? Boisz się, że faktycznie zaczniesz myśleć jak my? Boisz się działać? A nie boisz się zostawiać swoim potomkom tej i jeszcze większej niepewności o jutro? Bo uwierz mi w końcu i Ty odczujesz, że jest bardzo nie tak. Nie boisz się co może się stać za 10 lat? Ja chcę mieć dzieci. Chcę żeby czuły to, że od nich też zależy co będzie się działo. Bo od nikogo innego nie zależy jak od Nas, bo dotyczy to Nas. Jest źle, ja to wiem. Dlaczego? Bo nie czuję się bezpiecznie w momencie gdy wiem, że w razie "zamieszek" może do Polski wejść obca armia. Wiesz czemu to tak męczę? Bo po pierwsze nie życzę sobie na własnej ulicy żołnierzy w mundurach innych niż nasze, a po drugie mnie nikt nie pytał o zdanie czy się na to zgadzam. No ale po co ja się wysilam, skoro powinnam podejść do naszej rozmowy jak Ty?

Jak nic sie nie ruszy w temacie obalenia rzadu to moze byc tak ze za rok dwa podjedzie pociag "na tak zwane wczasy" a kiedy juz pan nauczyciel bedzie siedzial razem ze swoimi dziecmi w komorze,zastanawiam sie co odpowiesz gdy twoje dziecko cie spyta:-tatoooo,a co robiles w czasie gdy oni to wszystko planowali? Krok po kroku dojdzie i do tego.Siedze za granica i wsumie mam wygodnie,bez wiekszych kwasow,mam jedynie beke ze jak naprawde ruszy to zjade jak zajdzie potrzeba,dziwne ze bardziej sie przejmuje wami niz wy sami
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-08, 13:51 4
Widze tutaj trend uwalania calej akcji, bo wyszla od mlodych. Co z tego? Mlodzi maja mniej do stracenia, wiec moze dlatego maja jaja. Dorosly czlowiek stoi przed dylematem, bo jesli nie pojdzie do pracy, tylko na protest to jak wykarmi rodzine. Dlatego doskonale rozumiem tych wahajacych sie. Doskonale znam problemy, o ktorych pisze Plagiat. Tylko ze ja juz mam syna i dla jego dobra ucieklem z naszego kraju. Jednak pomimo tego, ze zyje teraz gdzie indziej bede staral sie pomoc w kazdy mozliwy sposob. Dlaczego? Bo tylko w Polsce moge byc ,,u siebie'' i chcialbym moc kiedys do niej wrocic.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-08, 13:52
Widzisz Mesjaszowaty, bo jednak bycie Polakiem odczuwa się całym sobą Lub wręcz przeciwnie.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-08, 13:54
@Jedrass
teraz niech kolega się przedstawi, ale zgaduje słynne callcenter albo bezrobotny.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-08, 14:01
Wrócę wieczorem, udanego dnia i owocnych dyskusji. I nie denerwujmy się tylko do czegoś dojdźmy.
Zgłoś
rav4ever 2014-02-08, 14:08 3
AmorPatriae żyjesz jeszcze? Tak sprawdzam profilaktycznie, ponoć wypadki chodzą po ludziach, sami wiecie
Zgłoś
The87Amon 2014-02-08, 14:12 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Muciak 2014-02-08, 14:27 8
1.Skąd wiesz czego chce społeczeństwo ? Z internetu ? Ludzie budujący naszą gospodarkę (przedsiębiorcy, inwestorzy, handlowcy) nie siedzą na sadolu w większości, nie mówiąc o zwykłych obywatelach, nawet jeśli inicjatywa zbierze ja wiem 500 tys. lajków albo coś w ten deseń, na ulice wyjdzie 500 tys osób, to i tak jest niski procent. Kto ma pewność, że Polacy chcą obalać rząd siłą, bez żadnego dalszego planu ?
2. No oczywiste pytanie, wychodzi tysiące ludzi i co ? Jakie hasła ? Czego chcą ? Obalenia rządu ? I co dalej ? Wsadzić tam innych innych polityków, znając życie z JKM na czele ? Który ma 5 % poparcia ? To jest wola społeczeństwa ? Gdyby była to by wygrał wybory, on czy każdy inny polityk. No to anarchia ? To chyba kiepski pomysł. Polska nie jest gotowa na zmiany ustrojowe, w momencie gdy na świecie szaleje kryzys a gospodarka leży. Obywatela interesuje np, że zrobili obwodnice, dzięki czemu on oszczędza godzinę w drodze do pracy nie stojąc w korach. Ile osób wie jak się liczy dług publiczny ? Jakie są konsekwencje ? Ktoś mówi żeby słuchać ekonomistów, ta ale których? Każda partia ma swoich, każdy sobie robi hajs. No to może zamiast obalenia zrobić coś innego ? Czyli czekać na obietnice ? Chcecie mieć drugą Ukrainę ? Wiecie, że tam protestują, bo chcą być tam gdzie my ? A może podział Polski na proeuropejską i anty.
3. To jest trochę napad mniejszości. Bo chce uświadomić i lewej stronie i prawej, że wasze walki o gender, z jednej strony jakieś środowiska LGBT, a z drugiej partie polityczne głoszce skrajnie radykalne poglądy, poniżej progu nie interesują większości. To straszne, że teraz nagle ludziom się zdaje, że są oni , nasz wróg (lewactwo albo nacjonaliści zależy od strony), no i 90% reszty obywateli, którzy są głupi, s ciemną masą i chcą tego co jedni albo drudzy. Otóż nie, są ludzie popierający związki homoseksualne i chcący prawdziwego kapitalizmu, i na odwrót, są ludzie walczący z jakimiś genderami, a lubujących się w zasiłkach. I otóż to jest większość, ludzie o zróżnicowanych poglądach albo mających to gdzieś.

I na koniec, zapytajmy samych siebie : (TVN, Polsat, Republika, TVP) "Dnia xxx grono ludzi wyszło protestować na ulice chcąc obalenia rządu. Głównie są to młodzi ludzie. Doszło (bo nie oszukujmy się) do zniszczenia mienia oraz walk z policją. Ulice miasta są zablokowane, co powoduje koszmarne utrudnienia. Szacowane straty w samej Warszawie wyniosły 100 tys zł. Wśród głoszonych haseł pojawiają się hasła fszystowskie, antysemickie, rasistowskie."
I co ? To pojawi się w mediach, i tak chcecie przekonać ludzi, że prawica uratuje kraj ?

Polecam akcje ulotkowe, radia internetowe, więcej internetu, grafiti (w miejsach sensownych), spotkanie w miastach, kampanie uliczne i wygranie wyborów. Inaczej nie ma mowy o większości obywateli, a nie ma możliwości żeby mniejszości dyktowały większości co ma robić.
Zgłoś
Rhumun 2014-02-08, 14:34 1
Nie można tak z dupy powiedzieć, żeby ludzie wyszli na ulice i się przeszli. Należy wybrać kilka strategicznych miejsc rozsianych po całej Polsce i podać dokładny czas. No i oczywiście nie można po prostu pójść jak te gołodupce i skandować byle jakie hasła. Trzeba wystąpić z postulatami.
Ja bym proponował na dobry początek:
1. Reformę emerytalną (zawierającą przede wszystkim obniżenie wieku emerytalnego do tego wcześniejszego).
2. Zmiany na polu gospodarczym: ograniczenie prywatyzacji, przez którą państwo tylko traci. Rząd powinien sprzedawać tylko to, czego nie da się uratować, co przynosi straty i co nie ma strategicznej wartości (np. szpitale, które się namolnie prywatyzuje).
Nie chce mi się więcej pisać, ale to tylko przykłady, na pewno ktoś lepiej w tym połapany ode mnie mógłby to ślicznie sformułować.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-08, 14:35
Muciak, Są dwie "słuszne" partie na świeczniku i nie pozwolą sobie na konkurencje dla tego ludzie są już zmęczeni bo wszystkiego już próbowano oprócz właśnie starego ale sprawdzonego sposobu wywarcia siłą zmian.
Zgłoś
Hrehor 2014-02-08, 14:36 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem