Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:14
Witam. Na wstępie zaznaczę, że temat jest wystarczająco sadystyczny sam w sobie więc obędzie się bez flaków i bab z k🤬sami.

Otóż od pewnego czasu każdy użytkownik internetu na pewno zauważył narastające niezadowolenie wynikające z złego zarządzania państwem i instytucjami mu podlegającymi. Niezadowolenie to przejawia się na każdej płaszczyźnie, niestety tylko w internecie. Jako 38 milionowy naród jesteśmy regularnie upadlani przez nasze elity wywodzące się, oraz odgórnie nam narzucone przez ZSRR. Wszyscy widzimy jak skala degeneracji i złodziejstwa staje się coraz trudniejsza do zniesienia. Nasz rząd, oraz bratnia mu opozycja pacyfikuje nasze nastroje zmuszajac nas do emigracji, która jednak wcale nie jest idealnym rozwiązaniem. Wyjeżdżając na zachód znacznie poprawiamy swoją sytuacje materialną, ale jesteśmy narażeni na życie w świecie przesiąknietym marksistowską ideologią kulturową Gramsciego. Wychowywanie dzieci w atmosferze gender, strach przez urzędami zabierającymi dzieci: Jugendamt, Barnevernet itp. uczucie bycia tym gorszym obywatelem drugiej kategorii, oraz wiele innych czynników sprawia, że wnioski nasuwają się same: Czemu to ja mam wyjeżdzać z mojego kraju, skoro wiadomo kto jest złodziejem i kto jest odpowiedzialny za obecną sytuacje? Przecież te same niezmienne ryje swiecące się na telewizyjnym ekranie gnębią nas od 20-30 lat! Narody Europejskie dojrzewają do tej świadomości i okazują to. Niestety MY jesteśmy chyba jedynym europejskim narodem, który ma w*****ne na to że jest codziennie dupczony i okradany. Wybory parlamentarne i prezydenckie odbędą się dopiero w 2015 roku, a do tego czasu z***bią nam nawet majtki z dupy co pokazali likwidujac OFE (150 mld zł) oraz na szybciacha "gubiąc" 19 mld złotych. Nie ma sensu czekać, jak żul na zasiłek trzeba działać. Pogoda się poprawia i nie jest tak zimno, więc proponuję nastepujacy plan działania. Większość z nas korzysta z forów, oraz stron o przeróżnej tematyce, a jak wiadomo Polacy najlepiej walczą ostatnio w sieci dlatego kopiujcie tą wiadomość wszędzie gdzie się da i oznajmiajcie wiadmość 1.03.2014 wychodzimy wszyscy na ulice. To jest Narodowy Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych, wszyscy tego dnia bądzmy tymi wyklętym! Uprzedzając pytania to tak potwierdzam to ja sobie teraz wymysliłem ten termin i c*uj z tym. Prawdopodobnie pojawi sie wiele bólu dupy w komentarzach, oraz ocen nieprzychylnych tej idei, ale na co mamy do k**wy nedzy czekać? Kopiujcie wklejajcie, twórzcie wydarzenia na facebooku, bo miarka się przebrała. Ten kto uważa inaczej to jest j**any tłuk, albo jest w układzie i mu dobrze w takim systemie gnojacym zwykłych obywateli. Każde forum, każda strona musi być przesiaksięta ta wiadomościa, wklejajcie ją wszędzie nawet na ściane u siebie w pokoju! Oni są zwykłymi tchórzami i dupkami rozprawimy się z nimi szybko. Rozpowszechnianie tego w internecie was nic nie kosztuje, a zyskać możemy wszystko. Kluczem do sukcesu jest zalewanie internetu tą wiadomoscią przez prawie miesiąc, żeby każdemu w głowie utrwaliła się ta data 1.03.2014. Bez względu na to kim jesteś i jaki jest twój status społeczny wesprzyj tą akcje "zalania internetu tą wiadomościa", kopiuj i wklejaj pod każdym neewsem po kilka razy dziennie, żeby nawet niewidomy to zobaczył. Utrwalenie takiej wiadomosci w ludzkiej świadomosci pociągnie oddolne organizowanie się, a w marcu rozliczymy się raz na zawsze z tymi dziadami. Tak więc prosze Was o pomoc, wytrwałość i konsekwencję w działaniu. Z sadola wyjdzie ten promyk, który rozswieli tą ciemność i wyprowadzi nas z skarpety w której znajdujemy się aktualnie. Tak więc 1.03.2014. Do dzieła!!!!!!!!!!
Zgłoś
and.RE 2014-02-08, 15:46 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-08, 16:07 2
Wyjdziemy na ulice, obalimy rząd, wywalimy wszystkich dotychczasowych i co dalej? Pytam osoby, które nie chcą być za żadną z dotychczasowych partii tylko tworzyć własną. Potrzebny nam lider, najlepiej wybrany teraz a nie na szybko jak zrobi się rozpiździaj. Ukraina ma Kliczko, my weźmiemy Pudzianowskiego? :/ Oczywiście jestem za tym aby coś zmienić, tylko prawda jest taka ze bez planu nic nie zdziałamy..
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-08, 16:16 6
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-08, 16:46 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-08, 16:58 1
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-08, 17:20
Ludzie, przestańmy pisac o tym, że wybory są ustawione. To, że sondaże wyborcze są NA PEWNO, badz PEWNIE nadpisane pod ekipe rzadzącą i patrie postronne, mało znaczace z góry mozna założyc na TAK, ale wątpie zeby ktos takie jak tusk czy jeden z jego kompanów, miał możliwosci by ustawic przebieg wyborów prezydenckich, parlamentarnych czy EU parlamentu.
Stop dreaming XD

RavenRR, nie, poprostu olejemy ciebie i twoje przedstawienie, bo to co piszesz nawet po kilku przeczytaniach przeze mnie nie ma sensu. Dlatego, albo edytuj swoj post, albo wróc do kształcenia podstawowego by poznac zasade prawidłowego tworzenia zdań.

mn...mnn...
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-08, 17:29 3
A może by tak po prostu przeciwko korupcji. Bo to jedno słowo wyraża tak wiele. I patrzcie: dzieje się na całym świecie.

//EDIT: Qrwa nie da się uploadować zdjęć (bad gateway). Link do imageshacka.

http://imageshack.com/a/img547/569/80ic.jpg
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-08, 17:41
szponiasty, I to jest argument z którym wszyscy się zgodzimy .Stop korupcji.Raczej nikt tego nie podważy.Tyle co niektórzy razem ze mną się napocili żeby tutaj coś zdziałać a oczywista oczywistość jak korupcja jakoś przeszła bokiem wspominana tu i ówdzie razem z innymi postulatami .
Zgłoś
Hrehor 2014-02-08, 17:49
Z motyką na słońce.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-08, 17:50
Pięknie by to wyglądało, gdyby wjechała na ulice Husaria. Na pewno znajdzie się grupa ludzi zajmujących się jazdą konną chętna przebrać się w takie stroje. Wyobrażacie to sobie?
Zgłoś
Neptune1111 2014-02-08, 17:52 14
Temat śledzę z uwagą od początku jego powstania i skoro tak się rozkręcił, to również dorzucę swoją propozycję. 10 punktów na uzdrowienie Polski:

1.Reforma emetyralna. Likwidacja przymusu płacenia na ZUS. W obecnej formie ZUS jest trupem i dziurą bez dna. Gdzieś ostatnio widziałem wyliczenia, że ludzie mojego pokolenia (20-25 lat), z ZUSU, jako emeryturę dostaną średnio 0,15 swojej pensji. Więc ktoś zarabiający 1500, dostanie 225zł. Także jak ktoś chce tam wkładać swoje pieniądze - proszę bardzo. Ale proszę mnie do tego nie zmuszać. Oczywiście będzie skutkowało to bankructwem tego systemu, bo swoje pieniądze będą chcieli tam wkładać tylko masochiści i ludzie o skłonnościach samobójczych.

2.Znaczne ograniczenie redystrybucji przymusowej. Wliczam w to wszelkie janosikowe, wszelkiej maści zasiłki i inne podobne. Nie może być tak, że część mojej wypłaty jest bez mojej zgody przekazywana różnym ludziom i organizacjom, z którymi mogę się nie zgadzać i którym z własnej woli sam nigdy nie dałbym złamanego grosza. Jeśli już dawać, to tylko najbardziej potrzebującym, z zaznaczeniem, że każdy pobierający zasiłki traci prawa wyborcze do najbliższych wyborów włącznie, po zakończeniu ich pobierania.

3.Zredukowanie biurokracji. Obecnie w Polsce co piąty mieszkaniec pracuje w budżetówce. Oczywiście liczą się tu nie tylko opasłe urzędasy, konsumujące nadmierną ilość kawy, ale także nauczyciele, lekarze, policjanci, strażacy etc. O ile bez tych grup wymienionych na końcu ciężko sobie poradzić, to bezproduktywna urzędnicza narośl, plugawy rak społeczeństwa duszący wszelką przedsiębiorczość liczy sobie prawie 700 tys. komórek. Na początek redukcja o 50% byłaby absolutnym minimum, z docelową redukcją na poziomie +90%. Ktoś martwił się tutaj jak to tak można ponad 300 tys. ludzi z dnia na dzień posłać na bruk... jakoś ten ktoś zapomniał, że na dzień dzisiejszy bezrobotnych w Polsce jest 14% dorosłych ludzi. Na pewno jest to znacznie więcej niż te 300 tysięcy pasożytów. Dodam tylko, że z tych 14% bezrobotnych, spora część nie może znaleźć zatrudnienia właśnie z powodu urzędniczych regulacji, czy też konieczności oddawania części swoich dochodów na wykarmienie tego raka, powoli wyniszczającego społeczeństwo od środka. Naprawdę, nikt nie potrzebuje dziesięciu urzędników, którzy będą stać nad głową i mówić jak postawić składzik na działce.

4.Reforma więziennictwa. Więzienie ma być karą. Taka jest wyjściowa teoria. Więźniowie nie powinni być oczywiście utrzymywani przez m.in. swoje ofiary. Dlatego, więźniowie powinni pracować. Wiązałoby się to oczywiście ze zmianą prawnych absurdów typu: 5 lat więzienia za kradzież kostki masła. Za lekkie przestępstwa prace społeczne. Zarobki osadzonych w więzieniach szłyby na budżet więzienia, z którego to budżetu byłyby wydawane posiłki etc. Aby uniknąć sytuacji, w której więzień wychodzi na wolność zupełnie bez niczego, co skłaniałoby go do ponownego popełniania przestępstw, więzienie odkładałoby np. 10% stawki wypracowanej przez więźnia na jego "konto", które to pieniądze dostawałby po odbyciu kary. Oczywiście to tylko wymyślony na szybko schemat, ale myślę, że warto by pomyśleć nad czymś w tym kierunku. Wszyscy skazani tracą prawa wyborcze na czas odbywania swoich kar.

5. Przywrócenie kary śmierci. Co prawda nie tak, jakby niektórzy chcieli, że stryczek za gw🤬t, handel narkotykami etc. KS jest karą najwyższą. Powinna być więc wymierzana tylko za najpoważniejsze przestępstwa. Akurat w tym punkcie proponuję powrót do prawa naszych dziadków, a więc do Kodeksu Makarewicza obowiązującego w II RP. KS za morderstwo i zdradę stanu.

6.Prywatyzacja z licytacji. Ile razy słyszeliście o tym, że państwo sprzedało jakąś działkę, lub zakład za bezcen, za ułamek procenta jego wartości. Bo zaniedbane... Czy jeśli mamy zaniedbane mieszkanie, którego chcemy się pozbyć, to sprzedajemy je za 1000zł, czy wkładamy 5 000 w remont i sprzedajemy po cenie rynkowej? Każdy logicznie myślący to zrozumie. Pieniądze z uczciwej prywatyzacji przeznaczyć na spłatę długów.

7. Obniżka podatków. Wszystkie powyższe punkty sprowadzają się do zmniejszenia przymusu fiskalnego, obciążającego przeciętnego Kowalskiego. Gdy ZUS nie będzie przymusowy, znacznie ograniczy się zasiłki, więźniowie będą utrzymywać się sami, a znaczną część urzędniczej sfory rozpędzi się na cztery wiatry, nie będzie potrzeby zdzierania z Polaków takiej ilości ich pieniędzy. Na początek proponuję całkowitą likwidację podatków dochodowych, likwidację akcyzy na paliwo i używki, oraz zmniejszenie VAT do tych 22%. Za pozostałą część trzeba będzie utrzymać armię, policję (Straż Miejska do likwidacji), niewielką ilość urzędników, masę emerytów (na ZUS już nikt nie wpłaci), sektor medyczny i szkolnictwo. O ile prywatyzacja dwóch ostatnich również byłaby pożądana, to wszystkiego naraz nie da się zrobić. W miarę jak ilość emerytów by malała, dalszemu zmniejszeniu mogłyby ulec także podatki.

8.Ustawowy zakaz zadłużania państwa. Polski ukryty dług publiczny sięga z tego co pamiętam około 3,5 bln pln. Najwyższy czas powiedzieć stop życiu na koszt naszych dzieci. Odpowiedzialnych za doprowadzenie finansów państwa do tego stanu postawić w stan oskarżenia i sądzić z pełną surowością.

9.Rozliczenie klasy politycznej. Każdy uwikłany korupcję i oczywistą działalność na szkodę Polski i Polaków (rabunek OFE, Traktat Lizboński, wszelkiej maści afery) powinien za to ponieść odpowiedzialność. Bezwzględny zakaz piastowania jakichkolwiek stanowisk publicznych dla każdego, kto na przestrzeni ostatnich 25 lat zasiadał w sejmie, lub senacie.

10. "Zlikwidowanie koryta". Dobrobyt decydentów Polski i jakiegokolwiek państwa w ogóle powinien być uzależniony od dobrobytu jego mieszkańców. Polska powinna być bogata swoimi mieszkańcami, a nie na odwrót. Dlatego, uposażenie poselskie ustanowić w wysokości powiedzmy dwóch średnich krajowych. Koniec, kropka. Budżety partii nie powinny być finansowane z budżetu państwa. Nie chcę płacić ze swoich podatków na przykład na partię Palikota, z którą się wybitnie nie zgadzam.

Pomijam już pomniejsze i z punktu widzenia poprawy dobrobytu przeciętnego Polaka zupełnie nieistotne punkty typu legalizacja marihuany, dekomunizacja przestrzeni publicznej, czy sądzenie zbrodniarzy komunistycznych, upowskich etc.

Na koniec chciałbym też coś oznajmić. Hejterom, normalnym ludziom, ultraprawicowcom, wszystkim. Wiem, że na 99% nie uda się w pełni tego wprowadzić i że Polska którą opisałem, jest jedynie wytworem moich mokrych marzeń sennych. Niemniej jednak, gdyby udało się z tych 10 punktów wprowadzić w życie choć jeden, to i tak uznałbym to za ogromny sukces i klarowny przekaz do każdego człowieka, który wie że jest źle, ale jedyne co robi, to krytykuje zza monitora, że jak się chce, to można.
Zgłoś
KhazAkar 2014-02-08, 18:04
@nastek Ja na nikogo nie narzucam,kto na kogo ma głosować tylko podaję propozycję która,przynajmniej mi,wydaje się najrozsądniejsza. Od tego jest forum,aby przedstawiać swoją "rację",prawda?
Popieram to,aby każdy wyszedł na ulicę niezależnie od przekonań,ale niestety zawsze się ktoś znajdzie,kto te "różnice" będzie przeciągać i wypominać,taka nasza natura ,choć idea słuszna.
Pozdrawiam wszystkich tych,którzy chcą wyjść na ulice protestować,niezależnie od poglądów!
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-08, 18:08 2
Można żądać "uwolnienia więźnia politycznego numer 1: Brunona Kwietnia", lub nawet postulować "wycofanie się z tzw. umowy społecznej, z powodu niewywiązywania się z niej przez suwerena" - co byłoby o tyle ciekawym zagraniem, iż uderzałaby w "teoretyczny fundament" na którym osadzone jest wszelkie prawo w kulturze europejskiej. Jeśli można by było unieważnić wszelkie prawo, używając do tego "narzędzia teoretycznego", którym nas zniewolono; to można wtedy iść drogą Islandii (bankructwo w 2008, a teraz gigant europejski), której obywatele sami zwolnili polityków oraz od nowa napisali konstytucję...
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-08, 18:57 2
Anarchangel napisał/a:

Można żądać "uwolnienia więźnia politycznego numer 1: Brunona Kwietnia", lub nawet postulować "wycofanie się z tzw. umowy społecznej, z powodu niewywiązywania się z niej przez suwerena" - co byłoby o tyle ciekawym zagraniem, iż uderzałaby w "teoretyczny fundament" na którym osadzone jest wszelkie prawo w kulturze europejskiej. Jeśli można by było unieważnić wszelkie prawo, używając do tego "narzędzia teoretycznego", którym nas zniewolono; to można wtedy iść drogą Islandii (bankructwo w 2008, a teraz gigant europejski), której obywatele sami zwolnili polityków oraz od nowa napisali konstytucję...

A wlasnie. Od razu zaznaczam, ze sie na tym nieznam i pytam sie z ciekawosci: co sie dzieje jesli kraj oglssza bankructwo. Po prostu mowi kasy niet, nie mam z czego oddac. Jakie konsekwencje moze to pociagnac za soba?
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-08, 19:05
Obalmy ten układ zamknięty!

Lajkujcie i polecajcie!

facebook. com/Obalamy
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem