Główna Poczekalnia (5) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 13 minut temu
Polacy w Iraku
konto usunięte • 2012-07-15, 20:06
Myślałem że na końcu poleci ,,Ale urwał"

Filmik stary ale pomyślałem że dobrze go tu będzie umieścić. Odrazu informuje że chłopaki strzelają z Komara żeby nie prowokować kłutni ,,znaffcuw" z CeSa

PS. Małe ale p🤬lnięcie ma
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2012-07-16, 22:41 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-16, 23:23 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Kóba 2012-07-16, 23:52
Zgłoś
hornywojtek18 2012-07-17, 0:31
za udział w misjach umarzane są długi, a afgańce same nas poprosili o wejście do ich kraju
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-17, 9:02
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-17, 11:35
Zgłoś
azerbejdzanification 2012-07-17, 11:57
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-17, 13:29
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-17, 15:04
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-18, 0:20
@kosti7
Pajaca to poszukaj w rodzinie, spojrzyj chociażby w lustro albo na swojego ojca.

jakie realia ?
Dostają kasę za walczenie o niepodległość RP w iraku i afganistanie
To nie CS gimbusie więc to raczej ty realiów nie znasz a wojsko to dla ciebie tylko youtube i komputer.
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-18, 9:47
Beb0k napisał/a:

Teraz warto by się zastanowił po co szedł Twój szwagier do wojska? Wspomnę, że mój kuzyn miał identyczną sytuację z misją... kilka postów wcześniej opisałem.

Beb0k napisał/a:

Mam kuzyna, który siedzi/siedział w Afganistanie i właśnie miał tak do wyboru. Albo misja, albo biedronka. Chociaż, na późniejsze wyjazdy decydował się tylko ze względu na pieniądze.

Jeśli twój kuzyn chce jeździć i jeździ to chwała mu za to i go podziwiam, ale jeśli chodzi o mojego szwagra to On w tym wojsku nie chodził strzelać, tylko był kierowcą - a wysłany do Afganistanu woziłby żołnierzy.
Poszedł do wojska, bo chciał w nim być w Polsce, ale rodzina jest dla niego ważniejsza niż pieniądze dlatego odmówił udziału w misji.
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-18, 12:04 1
Donald_Tusk napisał/a:

Jeśli twój kuzyn chce jeździć i jeździ to chwała mu za to i go podziwiam, ale jeśli chodzi o mojego szwagra to On w tym wojsku nie chodził strzelać, tylko był kierowcą - a wysłany do Afganistanu woziłby żołnierzy.
Poszedł do wojska, bo chciał w nim być w Polsce, ale rodzina jest dla niego ważniejsza niż pieniądze dlatego odmówił udziału w misji.

Szczerze to nie wiem czy chciał, czy nie. Ale trzymam się wersji, że później chciał. Przynajmniej tak mi się o uszy obiło. Dodatkowo ma jakiś tam wyższy stopień - to raz. A dwa kuzyn siedzi tylko w bazie, jednak nie pamiętam co robi. Trzy, był pierwszy raz i może stwierdził, że w bazie jest bezpiecznie to OK - jest młody na dorobku.

Co do Twojego szwagra - jeżeli byłby kierowcą to pewnie jeździłby na patrole? Jak tak to mu się nie dziwie. Ale z drugiej strony żołnierz ma być mobilny (dlatego, napisałem wcześniej, że żołnierz ma zmieniać jednostkę co kilka lat, by był w ciągłym ruchu i się nie przyzwyczajał do siedzenia w jednym miejscu). A czy służy w Polsce, Niemczech, Czczeni, Iraku, Afganistanie to nadal służy i jest w wojsku Polskim. Dlatego, uważam że idąc do Wojska Polskiego człowiek ma być świadomy tej decyzji! Wiedząc, że to nie siedzenie w bazie.

A teraz najważniejsze - żołnierz ma słuchać rozkazów! Co to za wojsko, jak młodszy stopniem ma prawo negacji rozkazu z góry. Uważam, że pada rozkaz i ma być wykonany bez najmniejszego zawahania. Nie ważne, ze ma roczne dziecko, drugie w drodze, dopiero po ślubie itp. Żołnierz ma służyć...
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-19, 8:57
Punk4ass napisał/a:

Jadą tam sami ochotnicy, nikt nie jest zmuszany do udziału w misji pokojowej.

O to zajebiste nowości. Kumpel pojechał jako taki właśnie "ochotnik". I chłopak już nie wrócił.

Punk4ass napisał/a:

Od 2006 żołnierze chętnie jeżdżą na misje, bo zagrożenie życia statystycznie wychodzi tam wp🤬du mniejsze niż do Jugosławii czy Iraq mimo to że w Afg. zginęło do tej pory najwięcej polaków.

Na jakiej planecie Ty żyjesz? Wojny w Jugosławii nie ma od prawie 15 lat, a tak w ogóle, to Jugosławia już nie istnieje. Część, owszem, jeździ chętnie, ale lwia część tych chętnych to ci, co siedzą w bazie za biurkiem, ma komputer i czajnik i jedyne, co go interesuje to żeby nie zabłądzić w drodze do schronu w czasie ostrzału. I jak to jest: zagrożenie mniejsze a zginęło więcej? Nie widzisz tu pewnej sprzeczności?

Punk4ass napisał/a:

Poza tym, żołnierze którzy biorą udział w misjach są oddłużani,

WTF? Oddłużani z czego? Że niby bank umorzy część kredytu czy co? Skąd Ty te bajki bierzesz? Z "Faktó" czy z "Omletu"?

Punk4ass napisał/a:

dostają kasę na dodatkowe wyposażenie , pełne wynagrodzenie i 100% comiesięczną wypłat .

Jak Cię te pieniądze tak gryzą w oczy, to czemu się nie zaciągniesz i nie pojedziesz? Będziesz miał sieki jak lodu, zwłaszcza jak cię 100kg trotylu wyjebie na księżyc i na cmentarzu będzie pochowana pusta trumna.

Punk4ass napisał/a:

...dostajemy od nich [Amerykaów] sprzęt w Afg. bo zawiezienie go s powrotem do USA przewyższało by dwa razy koszty produkcji tego sprzętu...

Rozumiem, że masz jakieś WIARYGODNE dane na ten temat oprócz swojego gdybania?
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-20, 12:35
pin napisał/a:

O to zajebiste nowości. Kumpel pojechał jako taki właśnie "ochotnik". I chłopak już nie wrócił.

Na jakiej planecie Ty żyjesz? Wojny w Jugosławii nie ma od prawie 15 lat, a tak w ogóle, to Jugosławia już nie istnieje. Część, owszem, jeździ chętnie, ale lwia część tych chętnych to ci, co siedzą w bazie za biurkiem, ma komputer i czajnik i jedyne, co go interesuje to żeby nie zabłądzić w drodze do schronu w czasie ostrzału. I jak to jest: zagrożenie mniejsze a zginęło więcej? Nie widzisz tu pewnej sprzeczności?

WTF? Oddłużani z czego? Że niby bank umorzy część kredytu czy co? Skąd Ty te bajki bierzesz? Z "Faktó" czy z "Omletu"?

Jak Cię te pieniądze tak gryzą w oczy, to czemu się nie zaciągniesz i nie pojedziesz? Będziesz miał sieki jak lodu, zwłaszcza jak cię 100kg trotylu wyjebie na księżyc i na cmentarzu będzie pochowana pusta trumna.

Rozumiem, że masz jakieś WIARYGODNE dane na ten temat oprócz swojego gdybania?

1. Przykro mi.
2. Statystyka. / Czy ja cokolwiek napisałem o obsłudze technicznej ?
3. Oj ty hejtuszku :* By dostać się do zawodowej armii, muszą cie niestety wybrać a jeszcze przed tym, musisz odbyć służbę w NSR'ach. Tak się składa że to drugie mam już za sobą.

4. Od tak niedawna weszło rozporządzenie o weteranach wojennych tam jest wszytko jasno naszkryflane.
5. Proszę cały wątek dla ciebie.

nfow.pl/printview.php?t=5862&start=0&sid=11ad29cd3daa62ee7b612...

Radzę najpierw trochę poczytać,
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem