Kod:
Rolnicy potrafią walczyć o swoje. Jeśli nie mogą po dobroci, to próbują siłą. Tak właśnie stało się w Widowie na Podlasiu, gdzie doszło do walki wręcz z policją. A wszystko przez ziemię, a właściwie jej brak.
Incydent miał miejsce na budowie słupów energetycznych, które mają prowadzić prąd do pobliskiej fabryki IKEA. Rolnicy, którzy nie mogą pogodzić się z wywłaszczeniem ich z dawnych terenów, zastawili samochodem wjazd na budowę. Chcieli zablokować wjazd ciężarówek.
Zdesperowany inwestor wezwał policję. Łatwo jednak nie było.
Taki biedny a S-klasą się wozi...
źródło: tvn24.pl tvn24.pl/-1,1711123,0,1,policja-lamie-rece-o-boze,wiadomosc.html
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2011-07-19, 17:29
czemu się pasami nie zawiązał,mieliby dużo trudniej,przecieliby zapewne,a więc płacić by musieli
Paralizatorem go i po problemie.
konto usunięte
2011-07-19, 18:00
@prozac
Nie umiem złożyć konkretnego zdania na temat twojego komentarza... Chyba za to, że jest na zbyt niskim poziomie. Gówno wiesz na temat wsi to po co sie odzywasz.
konto usunięte
2011-07-19, 18:03
Ale pani policjantka ładna, dałbym jej się zakuć w kajdanki
Maxi-005 co z tego, że policjanka ładna? w Bielsku Pdl. były dwie policjanki co sie woziły tajniacką vectrą i ładnie klepały mandaty. Nie oszczędzały nikogo%-) Jedną dopadli po służbie, podpalili włosy i bieduka teraz w komendzie ciagle siedzi%-)
konto usunięte
2011-07-19, 18:40
O ile wiem jakby wszyscy protestowali to nie odbyło by się wywłaszczenie. Tylko że tam z pewnością większość przyjęła propozycję wykupu ziemi, więc inwestycji nie zmienią dla jednego człowieka.
Edycja:
Teraz przeczytałem w artykule że budowę uznano za inwestycję celu publicznego, a to oznacza, że w szczególnych przypadkach można ograniczyć prawo własności.
Poniekąd ja też mam słup energetyczny na mojej działce i nikt nie robi o to burdy.
konto usunięte
2011-07-19, 19:10
Prozac, gdybysmy oddawali dziesięcinę a nie 80% zarobionej kasy to mielibysmy w dupie rolników i inne kurestwo, bo stać byłoby każdego na czołg i kilku żołnierzy do ostrzału takiego menela.
konto usunięte
2011-07-19, 19:16
Offtop
Ładna policjantka
konto usunięte
2011-07-19, 19:22
konto usunięte
2011-07-19, 19:32
konto usunięte
2011-07-19, 20:28
konto usunięte
2011-07-19, 20:33
Prozac jak Ci tak źle w mieście to się wyprowadź na wieś, zacznij robić coś konkretnego i wtedy się wypowiadaj. Bo jak na razie poziom twojej wiedzy o wsi i "rolnikach zarabiających kupę kasy za siedzenie na dupie" sięga głęboko poniżej poziomu młotka do wbijania gwoździ. Wkurzają mnie tacy ludzie jak Ty, którzy całe życie przesiedzą w swoim cieplutkim mieszkanku w mieście i snują teorię jaką to niewiarygodną kasę tłuką rolnicy. Zgadam się, są też "rolnicy", którzy dorobili się na przekrętach w czasach prl'u, nie można od razu przyjmować, że każdy rolnik to złodziej i krętacz.