Dlaczego nie zastrzelili grubasa???
Bo nie jest czarny i to nie USA:D
Ja wyrwyajac mój telefon z ręki policjanta gdy mi sprawdzał prywatne wiadomości zostałem oskarżony o napaść na funkcjonariusza do tego dwa dni na dołku i 1500zl grzywny
Ja wyrwyajac mój telefon z ręki policjanta gdy mi sprawdzał prywatne wiadomości zostałem oskarżony o napaść na funkcjonariusza do tego dwa dni na dołku i 1500zl grzywny
Nie możesz raz napisać cztery dni na dołku i 3000 grzywny???
Tak samo z ukrainą. Tam ludzie pokazali jajca i wyszli na ulice, niekiedy naprawde genialne rozróby vs policja czy służby porządkowe są, a cebulandia jakby się zachowała? Grzeczny marsz i krzyczenie na 20m odległości. Na tyle tylko stać ten kraj, bo mandat 500zl zaburza gospodarke domu na dwa miesiące xd
Btw piwo za materiał
Policjant zgodnie z prawem może użyć środków przymusu bezpośredniego jedynie o poziom wyższy niż zastosowano na niego - jeżeli koleś wyskakuje z pistoletem - może użyć pistoletu, jeżeli wyskakuje z nożem - może użyć pistoletu, jeżeli wyskoczył z gołymi rękami - może użyć pałki, paralizatora albo gazu. Pan ich poniżył samymi gołymi rękoma więc nie mogli go tak po prostu zastrzelić (choć tak wiem, cała społeczność Sadistica byłaby bardziej zadowolona z takiego rozwoju sprawy
Ciekawi mnie, który przepis prawa kategoryzuje środki przymusu na "poziomy"
Policjant zgodnie z prawem może użyć środków przymusu bezpośredniego jedynie o poziom wyższy niż zastosowano na niego - jeżeli koleś wyskakuje z pistoletem - może użyć pistoletu, jeżeli wyskakuje z nożem - może użyć pistoletu, jeżeli wyskoczył z gołymi rękami - może użyć pałki, paralizatora albo gazu. Pan ich poniżył samymi gołymi rękoma więc nie mogli go tak po prostu zastrzelić (choć tak wiem, cała społeczność Sadistica byłaby bardziej zadowolona z takiego rozwoju sprawy
Możesz mi wskazać podstawę prawną. Bo w życiu o większej bzdurze nie słyszałem.
W normalnym kraju? Chyba u cyganów. Gościu Ci liścia sprzeda a Ty chcesz go rozstrzelać?
Tak. Policjant ma prawo strzelać. Jego zycie jest nadrzędne i nie ma obowiązku ryzykować życiem w bójce.
1. Policjanci zastrzelili/zamordowali* ojca i syna na oczach całej rodziny!
2. Ojciec bronił syna przed brutalnością policji. Został zastrzelony!
3. Syn stanął w obronie ojca, którego biła policja. Obaj zostali zastrzeleni/zamordowani*
*niepotrzebne skreślić
Hmm bo to Polska. Pewnie nawet nie wiedzą jak broń odbezpieczyć
Jak po złości Walther P99 nie posiada zabezpieczenia
moim zdaniem gdyby użyli broni już widzę te nagłówki:
1. Policjanci zastrzelili/zamordowali* ojca i syna na oczach całej rodziny!
2. Ojciec bronił syna przed brutalnością policji. Został zastrzelony!
3. Syn stanął w obronie ojca, którego biła policja. Obaj zostali zastrzeleni/zamordowani*
*niepotrzebne skreślić
I tydzień obrony komendy przed sebixami
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie