📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:51

jendró napisał/a:
Taser ma prawo nie zadziałać.
Spróbuj kiedyś sił z nożownikiem to zmienisz zdanie to samo się tyczy ćpuna.
Próbowałem. Z Kielc jestem.
Mietek7567 napisał/a:
Oczywiście ,że jest potrzebna ale na pewno nie taka jak teraz. Nie mówię o tej sytuacji.
Nikt nie ma teraz łatwo.

@burn1878 policjant ma egzekwować prawo. kropka. Zawsze możesz odmówić mandatu i iść do SĄDU, którego właśnie rolą jest rozpatrzenie czy policjant wykonał swoją pracę prawidłowo i wyegzekwował prawo czy przekroczył swoje uprawnienia.
Widziałem już sporo filmików z takich akcji polskiej policji i we wszystkich widać amatorszczyznę tych interweniujących policjantów. Zero profesjonalizmu, zero wyszkolenia, max ubliżania najohydniejszymi epitetami tym zatrzymywanym. Nie wiem czy w świecie jest druga tak podła organizacja przestępcza? Jedno jest pewne - poniewierają bogu ducha winnych ludzi. Prawdziwych przestępców, którzy mają siłę, układy i pewność siebie to oni nie ruszają, bo się ich boją. Na najsłabszych się wyżywają
Bardzo słabe przygotowanie policjantów do unieszkodliwienia przeciwnika. Moim zdaniem policja powinna uczyć policjantów BJJ/Zapasów. Wtedy takie interwencje przebiegałyby znacznie sprawniej i wyrządzały mniejsze szkody dla obu stron. Dobrze zapięte duszenie i taki gość poszedłby spać po paru sekundach w trakcie których można by go na spokojnie skuć. A tak mamy przedstawienie nieporadności.
Strzał w kolano i po sprawie. Ale mają przepisy jakie mają, przez co muszą się przy takich akcjach niestety kompromitować.
sirapacz napisał/a:
@burn1878 policjant ma egzekwować prawo. kropka. Zawsze możesz odmówić mandatu i iść do SĄDU, którego właśnie rolą jest rozpatrzenie czy policjant wykonał swoją pracę prawidłowo i wyegzekwował prawo czy przekroczył swoje uprawnienia.
Do sądu sądzić się z władzą, dobry dowcip kolego. Prawda jest taka, że poza wyjątkowymi sytuacjami, w których masz dowody (najlepiej nagranie) w których policjant popełnia błąd/nadużycie, lub kiedy dostajesz mandat jak ostatnimi czasy za 'nieuzasadnione wyjście z domu' to jesteś skazany na porażkę. Maksymalnie kilka % przypadków w którym obywatel wygrał z policją w sądzie.
A policja jest od egzekwowania prawa, to oczywiste, ale tego mądrego prawa a nie ślepo wykonywac polecenia niczym pies. Jesli nie widzisz różnic to szkoda nawet czasu na jakąkolwiek dyskusje.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie