📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 2:09

Większa część tego odcinka jest zwykła interpretacją jednego z odcinków "Apokalipsa - II wojna światowa" emitowanego na National Geographic.
nie zesrajcie sie z tym Woloszanskim.... szanuje Polimaty, w bardzo przystepny i ciekawy sposob podaja wiedze, zawsze z checia slucham ich tematow, a przekreslanie ich pracy oraz rzucanie sie, bo prowadzacy w jakis tam sposob przypomina jakiegos dziennikarza jest niepowazne
Tak, ja też czytałem, że psy to była porażka bo trenowano je na rosyjskich czołgach i gdy wpadały w panikę z powodu całego tego bitewnego zgiełku to instynktownie chciały się chować pod rosyjskie czołgi. Tak, że większe z tego straty mieli ruskie jak niemcy.
PS. Historii trzeba się uczyć, ale nawet znajomość historii nie uchroni ciemnego jełopa przed powtórzeniem jej błędów. W końcu mamy magistra historii u sterów a jakoś wniosków wyciągnąć nie potrafi.
PS. Historii trzeba się uczyć, ale nawet znajomość historii nie uchroni ciemnego jełopa przed powtórzeniem jej błędów. W końcu mamy magistra historii u sterów a jakoś wniosków wyciągnąć nie potrafi.
Moskwę zdobyli (kolejność chronologiczna):
1.Mongołowie (1237.)
2.Tatarzy (1382r.)
3.Polacy (1612r.)
4.Francuzi (1812r.)
Moskwa jest do zdobycia, ale Rosja jest niemożliwa do pokonania. Zawsze Ruskim dupę ratuje mróz i ilość ludzi. Było tak zawsze, przekonali się o tym wszyscy nowożytni najeźdźcy: Polacy, Szwedzi, Francuzi, wojska interwencyjne w czasie wojny domowej po rewolucji i oczywiście Niemcy.
1.Mongołowie (1237.)
2.Tatarzy (1382r.)
3.Polacy (1612r.)
4.Francuzi (1812r.)
Moskwa jest do zdobycia, ale Rosja jest niemożliwa do pokonania. Zawsze Ruskim dupę ratuje mróz i ilość ludzi. Było tak zawsze, przekonali się o tym wszyscy nowożytni najeźdźcy: Polacy, Szwedzi, Francuzi, wojska interwencyjne w czasie wojny domowej po rewolucji i oczywiście Niemcy.

Puciek1 napisał/a:
Moskwę zdobyli (kolejność chronologiczna):
1.Mongołowie (1237.)
2.Tatarzy (1382r.)
3.Polacy (1612r.)
4.Francuzi (1812r.)
Mongolowie(dzingishan) i Tararzy to to samoCo do pozycji 4 calkowicie sie nie zgodze fracja nie zajela moskwy bo ruscy sami ja podpalili przed ich wejsciem
![]()
Ciekawostki? Może dla internetowych głupków.
Ja takie informacje otrzymałem w średniej szkole.
Dla głupków wikipedia z "ciekawostakami", np. pies przeciwpancerny.
Co uwidacznia powielana ruską propagandę tu zaserwowaną.
Ja takie informacje otrzymałem w średniej szkole.
Dla głupków wikipedia z "ciekawostakami", np. pies przeciwpancerny.
Co uwidacznia powielana ruską propagandę tu zaserwowaną.
Squbany napisał/a:
Puciek1 napisał/a:Moskwę zdobyli (kolejność chronologiczna):
1.Mongołowie (1237.)
2.Tatarzy (1382r.)
3.Polacy (1612r.)
4.Francuzi (1812r.)
Mongolowie(dzingishan) i Tararzy to to samoCo do pozycji 4 calkowicie sie nie zgodze fracja nie zajela moskwy bo ruscy sami ja podpalili przed ich wejsciem
![]()
Nie mam w zwyczaju bluzgać bez powodu, dlatego ograniczę się do polecenia szerszej lektury historycznej.
1. Mongołowie i Tatarzy, to nie to samo. Tatarzy byli częścią armii Mongolskiej. W Europie "Tatarzyn" był synonimem "Mongoła". Tatarzy szybciej przeszli na islam.
2. W 1238r. Moskwę zdobyły wojska Mongolskie pod dowództwem Batu-hana (Czyngis-han nie żył od jakiejś dekady).
"Co do pozycji 4 calkowicie sie nie zgodze fracja nie zajela moskwy bo ruscy sami ja podpalili przed ich wejsciem"
Wartość logiczna tego zdania świadczy dobitnie o poziomie wiedzy i inteligencji piszącego.![]()

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie