Główna Poczekalnia (3) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 4 minuty temu
Polonez jest Homofobicznym tańcem
konto usunięte • 2013-05-18, 12:27
Homofobiczny polonez

Jak podała „Rzeczpospolita”, minister ds. równości i Związek Nauczycielstwa Polskiego zalecają nowy podręcznik, w którym za przejaw dyskryminacji homoseksualistów uważa się taniec poloneza.

Podręcznik „Lekcja równości” wydała Kampania przeciw Homofobii. W podręczniku dużo miejsca poświęca się homoseksualistom. Można m.in. przeczytać, że „młodzież ta jest ponad cztery razy bardziej osamotniona”. A przejawem dyskryminacji są chociażby bale studniówkowe, podczas których poloneza można zatańczyć jedynie z przedstawicielem płci przeciwnej. Autorzy zalecali, aby nauczyciele podczas lekcji podawali przykłady, „nie zakładając powszechnej heteroseksualności”, np. zamiast używania sformułowania „książę William był obiektem westchnień nastolatek” mówić: „był obiektem westchnień wielu nastolatek i nastolatków”.

Należy również – według podręcznika – promować na lekcjach autorów będących homoseksualistami. Autorzy podręcznika zalecają zaprosić na lekcje „gościa będącego osobą homoseksualną, biseksualną lub transpłciową", jednak raczej nie konfrontować go z księdzem z powodu ryzyka „sytuacji replikującej opresje społeczne".

– Mam bardzo wiele patronatów, często rekomenduję poradniki, informatory i broszury, które promują tolerancję i równe traktowanie. Zdecydowałam się również na ten patronat, bo w Polsce brakuje materiałów, które pomogłyby nauczycielom zrozumieć problemy uczniów nieheteroseksualnych – powiedziała minister Agnieszka Kozłowska-Rajewicz w rozmowie z „Rzeczpospolitą”.

Prezes ZNP Sławomir Broniarz zapewnił, że publikacja jest jedynie „materiałem wspomagającym nauczycieli". – To od nich zależy, w jaki sposób ją wykorzystają – dodał.

Podręcznik spotkał się ze zdecydowanym głosem sprzeciwu konserwatystów.

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
rusofil 2013-05-18, 22:54
Zgadzam się z tym. Idzie gej albo lesbijka na studniówkę i z kim ma zatańczyć? Ludziom jak zawsze brakuje logiki.
Zgłoś
Kluska 2013-05-18, 22:57 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
rzymcio9 2013-05-18, 22:57 5
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
rusofil 2013-05-18, 22:57 4
kulwon przez f napisał/a:

Najbardziej na homofobów pomstują przegrańcy, którzy nie mogli znaleźć sobie kobiety i zostali pedałami. Proszę sadolowych "orędowników homoseksualizmu" o zaprzestanie tej farsy i znalezienie sobie jakiejś samiczki. Poznacie prawdziwe uczucie miłości, zniknie wasza frustracja, może zaczniecie się nawet uśmiechać do ludzi na ulicy. Wasze kwękanie o związkach partnerskich i adopcjach już dawno przestało być twórcze, po raz setny odgrzewacie te same wyświechtane i niczego nowego nie wnoszące hasełka. Nagradzacie się wzajemnie wirtualnymi piwami za te pożal się boże przemyślenia i utwierdzacie w poczuciu racji i misji każdego jak wy siedzącego w zaściankowym k***idołku tłumoka. Nie musicie zmagać się z prawdziwymi problemami, bo większość z was nadal siedzi na garnuszku u rodziców, więc wynajdujecie problemy i udajecie, że z nimi walczycie. Stanowicie kwintesencję tępego, ziejącego nienawiścią pedalstwa, które nie potrafi się odnaleźć we współczesnym świecie i sądzi, że jedyna prawda o życiu to ta pochodząca od waszych guru z bandyckich organizacji sławiących mordowanie nienarodzonych.

Szczerze mówiąc czasem mam z was niezłą bekę. Sracie żarem, a tymczasem pomimo waszych wysiłków w walce z homofobią mamy kolejne pogromy pederastów, coraz więcej konserwatywnych think-tanków, o ludziach LGBT mówi się częściej i więcej w negatywnym tonie niż kiedykolwiek w dziejach Polski. Oni nie rozumieją, że takich kołtunów jak oni trzeba przede wszystkim edukować i oswajać z ludźmi z cywilizacją łacińską. Nie łudźcie się, że jeśli przestaniecie o czymś mówić, to to automatycznie zniknie. Homofobowie istnieli od zawsze i choćbyście się z waszej nienawiści zesrali to nie znikną z powierzchni ziemi po to, by wam sprawić przyjemność. Jak wam nie pasuje, zawsze możecie przeprowadzić się na Saharę, ale obawiam się, że tam tez może wam się nie spodobać.

Nie można zostać pedałem. Z tym się człowiek rodzi. Ponieważ twoje wypociny zaczyna taki debilny tekst, nie czytam dalej. Dalej jest pewnie jeszcze głupszy.
Zgłoś
asik122 2013-05-18, 22:58
to juz nawet nie chodzi o to ze ktos ma inna orientacje tylko o to ze na sile probuje sie promowac cos co nie jest naturalne w tym wlasnie zwiazki tej samej plci, niedlugo bedzie promowane sranie na srodu ulicy bo ktos postanowi "walczyc o swoje prawa" bo zalozyl "zwiazek srania na ulicy" a ludzie sie tego czepiaja i jest to srasznie przykre i ponizajace a przeciez zyjemy w wolnym kraju wiec bycie soba nie jest czyms zlym bla bla bla i co za tym idzie normalnosc w postaci jest tatus i mamusia sa kible do zalatwiania potrzeb fizjologicznych to ze w zime pada snieg itd przestanie taka byc i bedzie okrzyknieta mianem dziwactwa i nie wazne ze swiat idzie do przodu a my jestemsy milion lat zamurzynami bo sie na cos nie zgadzamy trzeba popatrzec co to temu nowoczesnemu swiatu przynosi-same problemy i nic wiecej
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-18, 22:59 8
Cytat:

Nie można zostać pedałem.

Ponieważ twoje wypociny zaczyna taki debilny tekst, nie czytam dalej. Dalej jest pewnie jeszcze głupszy.
Zgłoś
maciek24043 2013-05-18, 23:02 2
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-18, 23:03 4
rusofila najlepiej ignorować tak jak loaloe i innych lewackich pionków.
Zgłoś
stopro123456 2013-05-18, 23:04 5
Kozakoff napisał/a:

-A praw do adopcji sobie na dnie bałtyku poszukajcie

niech nurkują w betonowych bucikach
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-18, 23:04
tylko co moge napisac to won pedaly z mojego kraju !!
Zgłoś
rzymcio9 2013-05-18, 23:04 1
Zgłoś
boogeyman 2013-05-18, 23:07 3
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-18, 23:10
Zgłoś
Cokroktosmok 2013-05-18, 23:13 2
Chociaż tutaj sobie napiszę, bo za ten sam tekst na kwejkach, czy innych demotach dostałem bana ("wolność słowa")...

Pedałom od tego dobrobytu to się w dupach poprzewracało!
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-18, 23:16 4
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem