Główna Poczekalnia (6) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:34
Polonez jest Homofobicznym tańcem
konto usunięte • 2013-05-18, 12:27
Homofobiczny polonez

Jak podała „Rzeczpospolita”, minister ds. równości i Związek Nauczycielstwa Polskiego zalecają nowy podręcznik, w którym za przejaw dyskryminacji homoseksualistów uważa się taniec poloneza.

Podręcznik „Lekcja równości” wydała Kampania przeciw Homofobii. W podręczniku dużo miejsca poświęca się homoseksualistom. Można m.in. przeczytać, że „młodzież ta jest ponad cztery razy bardziej osamotniona”. A przejawem dyskryminacji są chociażby bale studniówkowe, podczas których poloneza można zatańczyć jedynie z przedstawicielem płci przeciwnej. Autorzy zalecali, aby nauczyciele podczas lekcji podawali przykłady, „nie zakładając powszechnej heteroseksualności”, np. zamiast używania sformułowania „książę William był obiektem westchnień nastolatek” mówić: „był obiektem westchnień wielu nastolatek i nastolatków”.

Należy również – według podręcznika – promować na lekcjach autorów będących homoseksualistami. Autorzy podręcznika zalecają zaprosić na lekcje „gościa będącego osobą homoseksualną, biseksualną lub transpłciową", jednak raczej nie konfrontować go z księdzem z powodu ryzyka „sytuacji replikującej opresje społeczne".

– Mam bardzo wiele patronatów, często rekomenduję poradniki, informatory i broszury, które promują tolerancję i równe traktowanie. Zdecydowałam się również na ten patronat, bo w Polsce brakuje materiałów, które pomogłyby nauczycielom zrozumieć problemy uczniów nieheteroseksualnych – powiedziała minister Agnieszka Kozłowska-Rajewicz w rozmowie z „Rzeczpospolitą”.

Prezes ZNP Sławomir Broniarz zapewnił, że publikacja jest jedynie „materiałem wspomagającym nauczycieli". – To od nich zależy, w jaki sposób ją wykorzystają – dodał.

Podręcznik spotkał się ze zdecydowanym głosem sprzeciwu konserwatystów.

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-05-19, 1:02 1
Cytat:

Zauważyłem, że na Sadolu najawięcej tematów o homoseksualiźmie zakładają jego przeciwnicy...

a zauwazyles, marniaku, ze to samo ma sie do arabow, cyganow, murzynow i wypadkow motocyklowych?
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-19, 1:12
kulwon przez f napisał/a:

a zauwazyles, marniaku, ze to samo ma sie do arabow, cyganow, murzynow i wypadkow motocyklowych?

Tyle, że z tych wszystkich tematów można propagować jedynie homoseksualizm. Tak więc złowieszcza homopropaganda przybrała nową formę.

Zdrajco narodu rozumisz?
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-19, 1:15
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-19, 1:20
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-19, 1:25 1
ktorzy prawicowi intelektualisci tak mowia? i dlaczego nazywasz mnie zdrajca narodu? i jakie znowu gowno z TVN i GW (pleonazmy, wszedzie pleonazmy)? ty chyba naduzywasz wódy, nie polecam
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-19, 1:41 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-19, 1:52
Zgłoś
eNeRgOo 2013-05-19, 2:14
Zgłoś
fdr 2013-05-19, 2:30 1
ja nie wiem kto robi cały szum o pedałów, ale jakos nie widze ich afiszujacych sie swoja orientacja.
tu raczej ci co maja z tym najmniej wspolnego robia najwiecej szumu.
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-19, 2:40 1
Cytat:

jakos nie widze ich afiszujacych sie swoja orientacja.

ach ile bym dal, zeby cale zycie przesiedziec przed kompem, zyjac w slodkiej nieswiadomosci tego, co sie dzieje za oknem...
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-19, 3:34
Już niedługo....starcie Islamu z Homo.
Zgłoś
vedkonner 2013-05-19, 11:24
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-19, 11:29
Zgłoś
sauerps 2013-05-19, 11:41
bez HOMOlogacji nie pojedziesz
Zgłoś
Miziou 2013-05-19, 12:48 1
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem