Główna Poczekalnia (3) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:03
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
SaveTheTrees 2016-05-22, 9:28 1
@SQT
Ostatnio koło mojej miejscowości zapalił się zabytkowy kościół. Te ,,wiejskie straże" przyjechały pierwsze, chyba z 5 minut po zauważeniu pożaru.

@Kislowy_wampir
No, co do sprzętu to się zgodzić nie mogę, bo w relacji z akcji z tym kościołem widziałem wozy chyba z lat 50'
Zgłoś
dracolix 2016-05-22, 10:41 2
Powiem krotko: Strazaki to ch*je.
Zgłoś
pucek007 2016-05-22, 10:50 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
KURWAWSZYTKOZAJETE 2016-05-22, 11:48
Mam zajęcia na tej jednostce, super ekipa!
Zgłoś
bartzt 2016-05-22, 11:52
Przeczytałem "Polscy strażacy w Anglii" , to juz nawet nie jest zabawne
Zgłoś
extrachomik 2016-05-22, 12:03 7
Jestem z OSP, większość takich osób które opisują działalność OSP jako błędna nie znają tak naprawdę realnego działania zagrożeń, podam dwa przykłady które może w jakiś sposób przedstawią nasze działania.
1. Dochodzi do wypadku ok 30km od miejscowości A w której znajduje się JRG, w wypadku są 2 osoby, jedna bez funkcji życiowych, 2 ma objawy wstrząsu hipowolemicznego, z miejscowości B do zdarzenia jest 5 km i tu znajduje się OSP KSRG, jednocześnie dysponowane jest JRG i OSP, Dojazd ODP ok 4-5min zależy jakim autem, mamy akurat SLRt Ford Transit wiec ok 4 min + 2 min dla wyjazdu pierwszej jednostki czyli 6 min i jesteśmy w stanie przystapić do RKO i pomocy dla osoby z ubytkiem krwi zaś teraz JRG ma 30km droga ok +- 25min... dalej chyba nie muszę pisać ?? (najlepiej aby świadkowie udzielili już w pierwszej minucie pomocy dla osoby bez funkcji życiowych)
Przykład 2.

Identyczny czas dojazdu,jeśli są osoby w domu po 6 min będą miały zatrucia poparzenia ale juz po 20 min pieczeń.
Robota jak każda inna ?? Ciekawi mnie czy byś wszedł do palącego sie domu jak w filmiku ?? Czy bys wolał wozić śmieci...
Zgłoś
Emilian89 2016-05-22, 12:11
Przykre jest to ze Chlopaki wkladaja cale serce w to o robia by nas ratowac chronic a zarabiaja tak kurewsko gówniane pieniadze ze to historia ... lecz chlopaki robia to z serca pasji milosci ...
Zgłoś
zonk 2016-05-22, 12:56
Nikt nikogo nie zmusza do takiej czy innej pracy. Ponoć to jest dobry wybór, a niektórzy spinają się jakby musieli pracować pod przymusem.
Zgłoś
dracolix 2016-05-22, 22:54 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
milkshake_88 2016-05-22, 23:10
Świony na sodolu... o ja xD
Zgłoś
CiRo 2016-05-22, 23:46 1
@dracolix takie osoby są wszędzie jednak jako Strażak ochotnik wejdę w ogień z narażeniem swojego życia aby uratować swojego największego wroga, Alarm godzina 1 w nocy wracasz do domu godzina 4 lub 5 a nawet i później a na 8 do pracy. „ W pełni świadom obowiązków strażaka ochotnika uroczyście przyrzekam czynnie uczestniczyć
w ochronie przeciwpożarowej majątku narodowego, być zdyscyplinowanym, członkiem
Ochotniczej Straży Pożarnej, dbałym o jej godność, ofiarnym i mężnym w ratowaniu
życia ludzkiego i mienia ”
Zgłoś
Wykalaczek 2016-05-23, 1:33
Zgłoś
ciastek0302 2016-05-23, 14:47
@up to że w 1 jednostce trafił na takich nie znaczy, że teraz powinno się obrywać wszystkim strażakom po dupie
Zgłoś
PaVV 2016-05-23, 16:05
To nie Polska, a jak to nazywacie brudny i śmierdzący Śląsk - to stąd pochodzą prawdziwi faceci!
A tera możecie hejtować.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem