Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:50
Polska armia 2013
konto usunięte • 2014-02-21, 16:10
Wszyscy, którzy mają zamiar drwić z polskich żołnierzy proszę o nie oglądanie filmiku. Wielu z was, których interesują takie rzeczy zapewne widziało ten filmik. Wstawiam, ponieważ wielu z was myśli, że nasz kraj nie ma dużych możliwości i ma gówno do gadania. Film przedstawia jak większość z was się myli. Mamy 100.000 zawodowych żołnierzy w Polsce. Jako armia posiadamy chyba największe morale na całym świecie ze względu na naszą historię..

Nie wspominam nawet o "GROM". To jedna z najlepszych jednostek specjalnych na świecie. Są lepsi nawet od "SEALs"

Polska.. Nie jest idealna.. Jest rządzona przez polityków, którzy może nie potrafią, a może nie chcą wyprowadzić nas na prostą. Możecie myśleć, że ludzie którzy służą w wojsku są głupi, ale sam idę do wojska i domyślam się co oni mają w głowach. Obrona ojczyzny, honor, historia, duma.. Nosić polski mundur. Nie długo czeka mnie komisja. Jestem pewien, że będzie kategoria A. Potem to już z górki.

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
krzysiek0909 2014-02-22, 19:43
Na studiach miałem kilku żołnierzy w grupie. Kolesie jakoś specjalnie nie uważali się za patriotów. Większość wybrała wojsko z przyczyn finansowych, kilku z chęci częstego podróżowania, a jeden bo chciał zostać pilotem. Sam też myślałem żeby pójść do wojska, ale dałem sobie spokój. Niestety aby coś znaczyć w wojsku trzeba przez kilka lat lizać dupy przełożonym bo inaczej wyślą cię na jakieś zadupie bez możliwości dalszego rozwoju.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-22, 19:48
Wojsko Polskie skończyło się wraz z poborowymi. Co by nie mówić źle o takiej służbie, bo to już wina tych co organizowali takie i zarządzali tym burdelem. A wystarczyło to solidnie przeorganizować, rozplanować, nawet skrócić by upchać w krótkim czasie jak najwięcej. Każdy zdrowy facet wg mnie powinien iść chociaż na trzy miesięczną "szkółkę", sorry ale takiego obozu odchudzającego jako nastoletni spaślak mogłem sobie tylko wymarzyć - w miesiąc prawie 20kg. Powtórki tego regularnie co parę lat, a nawet NFZ by im podziękowała, że nie ma tylu zawałowców z opasłymi brzuchami, a nawet polskie kobiety by nie musiały się jarać egzotycznymi facetami o gównianym kolorze skóry.

Najważniejsze, wojsko poborowe powinno służyć tylko i wyłącznie do obrony granic. Jak to działa na potencjalnego agresora, wjechać do jakiegoś kraju który ma armię paru najemników i przestarzały sprzęt. Czy kłopotać sobie głowę próbą zajęcia kraju, gdzie każdy obywatel jest obyty z używaniem broni, jest sprawny fizyczny i gotowy bronić swojego domu?
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-22, 19:57
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-22, 20:10
Ludzie uzbrojeni stanowią zagrożenie dla ustroju panującego.
Dlatego też nie możemy takowej posiadać, ponieważ już dawno roznieślibyśmy w pył ludzi zasiadających w sejmie na Wiejskiej. ( nie wszystkich oczywiście )
Zgłoś
flyzupan 2014-02-22, 20:30
razem z urzedasami nasza armia liczy 600 000. Atak na serio armia malutkiej slawacji liczy 200 000 wiec jestesmy du@ie Panowie
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-22, 20:31 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-22, 21:56
Kochaniutki , jestem parę lat SZWEJEM w naszej armii,
na samo nagranie filmu poszło kupę kasy
wiesz ile kosztuje wyszkolenie w CSWL działonowego ROSOMAKA ?
To jedynie ci powiem że średnio strzela on 2 razy na kursie za każdym razem zgodnie z warunkami strzelania 4 pociskami ćwiczebnymi każdy 600zł, dolicz do tego amunicje NATO do UKM , eksploatacje sprzętu , paliwo , wypłaty dla instruktorów i cale zaplecze ...

Max kasy prawda ?
A teraz co jest warty działonowy KTO ROSOMAK po wystrzeleniu 8 pocisków z Bushmastera ?
Zgłoś
ellsworth 2014-02-22, 22:03
BialyCzlowiek napisał/a:

ludzie którzy służą w wojsku są głupi, ale sam idę do wojska i domyślam się co oni mają w głowach

No i pięknie nam tu podsumowałeś swój wywód z dupy.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-22, 22:06
Zgłoś
stormshadow 2014-02-22, 22:44
najlepsza jednostka specjalna, takie miano może nosić jednostka o której istnieniu nie wie zwykly cywil, a nasz GROM, wydmuchany przez kogo?

morale? na co nam morale, jak do wojska z wlasnym papierem toaletowym trzeba zapierdac bo taka bieda....

GROM lepszy niz seals hehe no lepiej wyslac na misje, wojsko obcego panstwa niech glupcy gina w nie swojej wojnie

zycze Ci powodzenia w sluzbie ... ale uswiadomie cie idac bez zadnego wyksztalcenia tam, bedzie zwyklym trepem...

no i mam nadzieje ze grom uchroni wspaniały kraj jakim jest Polska przed atakiem bez załogowych dronów,

a do sluzenia w amerykanskim wojsku potrzebne jest oczywiscie amerykanskie obywatelstwo
Zgłoś
Generall14 2014-02-23, 0:12
Zgłoś
Mieron3 2014-02-23, 0:47
Zgłoś
dagon22 2014-02-23, 1:54 1
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem