Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:51
Polska język - trudna język
Sin_69 • 2012-11-22, 8:54
Historia prawdziwa:
Akademik UJ Prawo jakoś lata 90-te i wprowadził się murzyn. Oczywiście wszyscy chcąc mu pomóc przystosować się do życia w naszym społeczeństwie uczyli go mówić.
Efekt był taki, że jak otwierał drzwi mówił "Pana nie ma w domu".

Jak usłyszałem tą historię to o mało co się nie sp🤬oliłem z krzesła ze śmiechu.

Kolejna podobna historia:
Egipt, targ, handlarze wszystkim i oczywiście nauczeni, że po polsku "welcome" mówi się"wyp🤬alać".
Wyobraźcie sobie jakiegoś turbaniarza stojącego przed sklepem, machającego i wołającego "wyp🤬alać" do Polaków .

Znacie podobne historie - ładować w komenty.
Zgłoś
mcfux 2012-11-22, 19:00
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Promil88 2012-11-22, 19:04
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
PękniętySłoik 2012-11-22, 19:07 1
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-22, 19:27 2
Zgłoś
masshacker 2012-11-22, 19:57 1
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-22, 20:29
masshacker napisał/a:

nie umiem cytować na Sadolu to przytoczę normalnie w cudzysłowiach:

cudzysłowach, nie cudzysłowiach.
Zgłoś
=CAMEL= 2012-11-22, 21:25
Niestety, zasmucę was. Każdy z nas ma znajomego który miał znajomego uczestniczącego w tych wydarzeniach.
Zgłoś
Bakkuren Shen 2012-11-22, 21:26
Na AGH wciąż czarnoskórzy mówią "pana nie ma w domu", albo do wszystkich z gracją mówią "Tak Panie/Pani"... I mnie również to dobija, sam ostatnio nawet otwarłem drzwi, a tam taki jeden do mnie od Panów mnie nazywa... Może bym się wzruszył i poczuł się ważny, gdyby nie to, że powiedział mi to... Mudżyn.
Zgłoś
smoke86 2012-11-22, 23:25 1
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-22, 23:46
ot- wiadomo po czym rozpoznac wsiowatosc. zamiast komus pomoc, osmiesza sie go.
Zgłoś
Wiochmen 2012-11-23, 0:04
jak robilem w holandi w magazynie poznalem murzyna na imie mial Kanu ale przedstawial sie jako "niewolnik" czesto powtarzal ze jest

"kingiem niewolnikanow"
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-23, 1:33 1
Zgłoś
Thoor 2012-11-23, 2:10
Turcja, prawie 10 lat temu. Poszliśmy z (jeszcze ) narzeczoną do jednego z kebabów.
Turcy, jak Turcy, coś już mieli podłapane, więc pierw moja druga połówka usłyszała, "jesteś piękna, kocham Cie", ogólnie nic szokującego. Jednak, gdy zapytaliśmy o sosy/dodatki dało się słyszeć piękną odpowiedź "śperma hot, gówno no hot"
Zgłoś
karolcba 2012-11-23, 2:23
Było!
sadol.pl/nie-polacy-po-studiach-w-polsce-vt150507.htm
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-23, 9:33
Ja z kolei jak byłem w Bułgarii (Sozopol w 2011) normalnie na budzie z kebabem obok bułgarskich, angielskich i niemieckich słów były napisy: Duży, mały, średni...
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem