Główna Poczekalnia (2) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 49 minut temu
Polska, kraj absurdu
konto usunięte • 2013-01-09, 19:26
Polska jest za biedna, aby kupić więcej niż jednego robota "Da Vinci"...

...ale za to fotoradary mamy najnowocześniejsze na świecie, k🤬a!!

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-01-09, 21:12
genghiskhan napisał/a:

a może to ty? tak ladnie z dużej piszesz używasz znaków interpunkcyjnych i emotek

Wątpię że to on. Nasza władza nie popisała się wiedzą w dziedzinie ortografii
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-09, 21:13
Nie wiem czy w jakimś cywilizowanym kraju podnosi się bezpieczeństwo na drogach i dbanie o dobro obywatela w taki sposób jak w Polsce. Mniej ofiar dzięki kontrolą prędkości na dobrą sprawę te 10% mniej ofiar można by pogodzie przypisać. Powinni podać ile ludzi mogło żyć a zmarło przez braki w służbie zdrowia lub złą infrastrukturę drogową.Znaleźli dobry sposób na wyciąganie pieniędzy od polaków a to jest forma usprawiedliwiania się. Można to porównać do podnoszenia ceny papierosów żeby zadbać o zdrowie palacza.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-09, 21:13 1
Morthaliar napisał/a:

Fotoradar zarabia? Chyba bardziej idiotycznego komentarza nie można dać. Ile razy jednemu kierowcy fotoradar zrobi zdjęcie? Załóżmy że 10 i niech to nawet będzie łączna kwota 50 tysięcy.

Człowiek uratowany na stole który załóżmy może pracować przez kolejnych chociażby 30-20 lat wygeneruje DUŻO większy dochód z podatków aniżeli cholerny fotoradarek.

Takie genialne krótkodystansowe rozwiązanie. Jak wszystko, co nasz rząd wymyśla aktualnie.

Ale te debile nie myślą i liczą na szybką kasę
Zgłoś
inwalida_umysłowy 2013-01-09, 21:22
@ DeJotPe
Dobrze prawisz, ja nigdy nie dostałem mandatu za przekroczenie prędkości, to chyba najlepszy sposób by fotoradary nie były potrzebne.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-09, 21:31
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-09, 21:34 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-09, 21:59
@kamilnorbert: we Francji udało się znacznie poprawić statystyki bezpieczeństwa na autostradach dzięki czemuś, czego jeszcze sobie nie zafundowaliśmy: odcinkowym pomiarom średniej prędkości - dwie bramki, dwie fotki plus zegarek i łapią nie tylko tych, co się przed żółtym słupkiem zagapili i nie zwolnili, ale każdego komu się spieszyło.
U nas w Warszawie na trasie siekierkowskiej takie cudo zapowiadają, właściwie od momentu jej oddania...
PS: Gdy coś mnie kłuje w oczy, to jestem ortofaszystą: "dzięki kontrolOM prędkości", a nie "dzięki kontrolĄ prędkości"...
Zgłoś
Tristan88 2013-01-09, 22:00 6
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-09, 22:01
A co do samego procederu zarabiania na fotoradarach i papierosach. Nie jestem przeciwko delegalizacji, czy penalizacji tego, ale to jest złe, więc jak chcesz to robić, to płać!
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-09, 22:13
Widać że oglądało się ostatnio "Na dobre i na złe" :p bo właśnie szpital w Leśnej~ dostał taki sprzęt.
Zgłoś
siwybis 2013-01-09, 22:16
Zgłoś
malvo 2013-01-09, 22:20
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-09, 22:45
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-09, 22:49
Zgłoś
chmurek22 2013-01-10, 0:32
Ten fotoradar ze zdjęcia w Warszawskiej Dolince w jeden łikend zarobił kilka milionów złotych. Dzięki takim fotoradarom łata się dziurę w budżecie, co za tym idzie ?.... Mniej cięć w owym budżecie. Dziękuję dobranoc.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem