Materiał Olsztyńskiej grupy dziennikarzy śledczych przy wsparciu rzeczypospolitej ws. obecności systemu nasłuchowego Echelon w Polsce.
[video]
[/video]
Echelon - globalna sieć wywiadu elektronicznego. System powstał przy udziale państw: USA, Wielkiej Brytanii, Kanady, Australii i Nowej Zelandii w ramach porozumienia AUSCANNZUKUS i jest zarządzany przez amerykańską służbę wywiadu NSA. Echelon posiada w całym świecie urządzenia techniczne do przechwytywania (podsłuch) wiadomości w kanałach telekomunikacji.
<wiki>
Dzień dobry.
Bomba zamach katastrofa samolot pociąg ostrzelać wysadzić masakra rząd poseł.
Dziękuję.
54.365996,20.561373 <- w google maps wklepcie i macie tą "tajną" bazę...
naprawde tajna w c🤬j musi być, skoro na google maps jest widoczna

mogliby chmurke wkleić w zdjęcie i już by nie było problemu
K................a
2013-01-04, 11:24
EudezetReprezent napisał/a:
mnie se moga posluchiwac a nawet lepiej moga se czytac moje komenty dowiedza sie ze ich P🤬le
)
Ale jak sobie np wyobrazisz, że jutro idzie do pracy a szefowa której nie lubisz bo się nie myje, pokazuje Ci zdobyte nielegalnie nagie zdjęcia Twojej córki i mówi, że jak nie zrobisz minetki to po robocie a zdjęcia do netu, to już nie jest tak wesoło, co?
coolfilip napisał/a:
To bez znaczenia, zresztą chmurka właściwie dekonspiruje obiekt.
ciekawe czy mi samobójstwo popełnią za te współrzędne
co to za miejscowość na T... ja przy matuszce rasiji mieszkam to moze gdzieś niedaleko
zonk
2013-01-04, 11:58
coolfilip napisał/a:
Nie chcę być niemiły ale lekko Ci się popieprzyły współrzędne tajnej bazy. Prawidłowe to 52.225448, 21.028490
Wcześniej czy później te systemy będą nam na niekorzyść... Wychwytywanie terrorystów? po****ło was totalnie tym bardziej w Polsce? Manipulują wami...Zastanówcie się przez chwile... system Echolan wam zwisa pomimo tego, że w tym momencie łamią prawo wolności człowieka i są w stanie kontrolować każdego.. ale Jak chcieli wprowadzić ACTA to k***a wszyscy zaczęli wychodzić na ulice i protestowac bo łamią wolnosc człowieka... a ACTA jak i Echolan to w praktyce jak i w teorii to samo... a o wolności człowieka? nawet o tym nie myślcie ze macie jakakolwiek wolność... jesteśmy zwykłym bydłem z którym robia z nami to co chcą a was to gówno obchodzi... mam nadzieje, że jak już nie będziecie mieli za co wyżywić rodziny, bo 99% waszej pensji będzie szło na podatki to możne wtedy wam cos zaświta... ale będzie juz za późno.
Pozdrawiam
t................s
2013-01-04, 13:21
Idioci! W 1996 nikt tak poważnie nie myślał o terrorystach! Co wy z tymi terrorystami!? Tu chodzi o Państwa wschodu i wgląd w ich tajemnice. Przecież wyraźnie było powiedziane: my ogarniamy Kaliningrad, Bialoruś i okolice, żeby nam numeru nie wywinęli. Na Boga tu chodzi o ich tajemnice i ich działalność na naszym terenie. Taki system przechwytuje rozmowy ich polityków, armii i wywiadu. Nawet nawalonego ruskiego generała, który szpanuje kochance tajną wiedzą, wtedy my wiemy coś o ich tajemnicach, a i jak się uprzeć, to wywiad może pozyskać taką paplę do współpracy. ITD ITP. A tajemnica z tego marna, bo też było powiedziane, że się Ruscy wk🤬ili.
Ps. jak się politycy boją o waszą wolność, to prędzej przez pryzmat swoich interesów i kont w Szwajcarii... normalnie głęboko w dupie mają kto kogo, byle ich to nie dotykało.
k................2
2013-01-04, 13:23
booore napisał/a:
Dzień dobry.
Bomba zamach katastrofa samolot pociąg ostrzelać wysadzić masakra rząd poseł.
Dziękuję.
nie ma co sie wysilac. i tak polowa abw pewnie przeglada ten portal, jezeli nie w celach sluzbowych, to z ciekawosci
t................s
2013-01-04, 13:24
A no i oczywiście system ten rozpoznaje też pożądane głosy, czyli jak ważny gość dzwoni, to taka rozmowa automatycznie uzyskuje priorytet. System sam segreguje informacje ważne...
Także wasze pociąg, zamach, sraczka umysłowa i inne do niczego nie prowadzą, w innym wypadku połowa mafia i zdesperowani zabójcy już dawno by siedzieli w pierdlu...
Gorzej jak by politycy uzyskali dostęp do takich systemów... wtedy priorytety szybko by się zmieniły!
Brawo "dziennikarze". Bezpośrednie działanie na szkodę bezpieczeństwa państwa Polskiego. I to dla pieniędzy. Ja bym to zakwalifikował jako sabotaż/dywersja i pod mur...
Wychodzi na to że chodzi o miejscowość Toprzyny. I co wy pieprzycie o dekonspiracji państwa. Tak samo k🤬a terroryści.. To już się nudne robi, to tylko media i ich bajki.
L................a
2013-01-04, 17:43
Cytat:
Zgadzam się w pełni, tylko na przyszłość weryfikuj swoje informacje
Nowe prawo telekomunikacyjne:
Cytat:
- Dane o naszych połączeniach będą przechowywane o połowę krócej – okres tzw. retencji danych ulega skróceniu z 24 do 12 miesięcy. Przechowywanie danych o połączeniach telekomunikacyjnych pozwala walczyć z przestępstwami. Należy jednocześnie wskazać, że firmy telekomunikacyjne i tak muszą przez 12 miesięcy przechowywać szczegółowe dane o połączeniach, by móc rozstrzygać reklamacje abonentów.
forbes.pl/jest...135695,1,1.html
mac.gov.pl/dzialan...ienia-animacja/
Ustawa podpisana 11 grudnia 2012
A to przepraszam, biję się w piersi. Nie jestem na bieżąco z Dziennikiem Ustaw, a nie przypuszczałem, że parlament skróci ten okres.
polecam film "wydzial poscigowy",oczywiscie to film i wszystko przebarwione,ale pokazuje ze chodzi tak naprawde o wladze i kontrole zwyklych obywateli