Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 41 minut temu
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Kortens 2012-06-25, 18:51 3
"Jak wiadomo prezerwatywy to tylko 50% zabezpieczenia." Z księdzem przeprowadzała te doświadczenia w laboratorium stodolnym? Bo ja nie wiedziałem że tak jest Oo
Zgłoś
konto usunięte 2012-06-25, 19:14
"komórka rozrodcza", wiedziałem że w szkole mnie złych nazw uczą
Zgłoś
Stranuh 2012-06-25, 19:21
Widać że ma stare informacje bo firmy produkujące prezerwatywy (w większości) nie używają środka plemnikobójczego, bo to powoduje osłabienie "gumy". Swoją drogą chyba została poczęta przez folie śniadaniową albo jelito byka...
Zgłoś
Anders Breivik 2012-06-25, 19:22
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-06-25, 19:36 2
bloodwar ta siatka to stąd, że pająki ją wychowały...
Zgłoś
konto usunięte 2012-06-25, 20:40 2
ta babka jest uszkodzona
Zgłoś
konto usunięte 2012-06-25, 20:42 17
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-06-25, 22:26 2
Zgłoś
specodhec341 2012-06-25, 22:58 20
Zgłoś
Altus 2012-06-25, 23:37
@specodhec341
trzym piwo - wprawdzie nie czytałem ale szacun za prace w to włożoną
Zgłoś
takija 2012-06-25, 23:48
Altus napisał/a:

@specodhec341
trzym piwo - wprawdzie nie czytałem ale szacun za prace w to włożoną

Tak, popieram.
Zgłoś
mrgreen 2012-06-25, 23:51 1
specodhec341 napisał/a:

Nie liczy się wyznanie - grunt to żyć godnie, dobrze, w zgodzie z innymi i nie być pluskwą, gw🤬cicielem czy inną pijawą, jaką to często bywają teraz afiszowani przez media katolicy.

Jestem pod wrażeniem, że ktoś na tym portalu, był w stanie napisać coś tak sensownego.
Nie jestem osobą wierzącą, bo najnormalniej w świecie tego nie potrzebuje. Oczywiście mam swoje zdanie na ten temat, ale nie narzucam nikomu swoich poglądów i przekonań, i tego samego oczekuje od innych. Jednakowoż mam w świadomości to, że wiele osób jest takiego lub innego wyznania, potrzebuje tego i trzyma się pewnych norm związaną z tymże wyznaniem. Bo w moim mniemaniu, podstawowym założeniem każdej religii jest, bądź powinno być, przekazanie podstawowych norm i zasad moralnych. A jak ludzie to później interpretują i przekazują, to inna sprawa.

specodhec341 Szczerze, bardzo wartościowy wpis. Jak mniemam jesteś osobą wierzącą. Nic mi do tego. Ale gdyby każdy kto deklaruje się, że jest katolikiem myślał w ten sposób, wszystko byłoby w porządku.

Co do samego filmiku, przykry jest fakt, że ta kobieta, podobnie pewnie jak wiele innych, wierzy w to co mówi...
Zgłoś
svc2000 2012-06-26, 1:13
Ona jest najlepszym przykładem tego, co się stanie jak wpół uszkodzony plemnik zapłodni
Zgłoś
bloodwar 2012-06-26, 6:05 1
Zgłoś
specodhec341 2012-06-26, 8:49
@UP
Kiepsko zrozumiałeś, o co mi chodzi... Trudno, bywa i tak, naprawdę polecam poczytać jeszcze raz

Poza tym to zwykła nadinterpretacja - jak już mówiłem, egzegeza. Właśnie najmniej logicznym krokiem jest uznawanie, że wszystko w Biblii jest zmyślone - to od księgi zależy, co ma ona nam do przekazania, fakty historyczne czy przypowieść moralizującą. O dziwo np. Jerycho czy Sodoma i Gomorra istniały, ale tego samego nie można pwiedzieć o Hiobie, gdyżnie ma na to dowodów. Ale wciąż to doskonała przypowieść moralna. To, że jedna historia jest zmyślona nie oznacza, że całe Pismo jest bajką.

To jakby na podstawie badań w Afryce uznać, że wszyscy ludzie na Ziemi są czarni.

Nie mówiłem o tym, źe oj. Rydzyk nie jest w KK, tylko mówiłem o jego firmie, która nie jest Katolicka.

Nie wiem, jakie badania niby nie potwierdzają istnienia Boga, chyba tylko te, które mają na celu właśnie wykluczenie Jego obecności. A wiadomo, jak z góry zakładamy, jaki chcemy mieć rezultat to i 2x2=5 dla upartych.

Kompletne niezrozumienie mojej wypowiedzi i nadinterpretacja moich słów z Twojej strony.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem