👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
41 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
"Jak wiadomo prezerwatywy to tylko 50% zabezpieczenia." Z księdzem przeprowadzała te doświadczenia w laboratorium stodolnym? Bo ja nie wiedziałem że tak jest Oo

"komórka rozrodcza", wiedziałem że w szkole mnie złych nazw uczą

Widać że ma stare informacje bo firmy produkujące prezerwatywy (w większości) nie używają środka plemnikobójczego, bo to powoduje osłabienie "gumy". Swoją drogą chyba została poczęta przez folie śniadaniową albo jelito byka...

@specodhec341
trzym piwo - wprawdzie nie czytałem ale szacun za prace w to włożoną
Altus napisał/a:
@specodhec341
Tak, popieram.
specodhec341 napisał/a:
Nie liczy się wyznanie - grunt to żyć godnie, dobrze, w zgodzie z innymi i nie być pluskwą, gw🤬cicielem czy inną pijawą, jaką to często bywają teraz afiszowani przez media katolicy.
Jestem pod wrażeniem, że ktoś na tym portalu, był w stanie napisać coś tak sensownego.
Nie jestem osobą wierzącą, bo najnormalniej w świecie tego nie potrzebuje. Oczywiście mam swoje zdanie na ten temat, ale nie narzucam nikomu swoich poglądów i przekonań, i tego samego oczekuje od innych. Jednakowoż mam w świadomości to, że wiele osób jest takiego lub innego wyznania, potrzebuje tego i trzyma się pewnych norm związaną z tymże wyznaniem. Bo w moim mniemaniu, podstawowym założeniem każdej religii jest, bądź powinno być, przekazanie podstawowych norm i zasad moralnych. A jak ludzie to później interpretują i przekazują, to inna sprawa.
specodhec341 Szczerze, bardzo wartościowy wpis. Jak mniemam jesteś osobą wierzącą. Nic mi do tego. Ale gdyby każdy kto deklaruje się, że jest katolikiem myślał w ten sposób, wszystko byłoby w porządku.
Co do samego filmiku, przykry jest fakt, że ta kobieta, podobnie pewnie jak wiele innych, wierzy w to co mówi...
Ona jest najlepszym przykładem tego, co się stanie jak wpół uszkodzony plemnik zapłodni
@UP
Kiepsko zrozumiałeś, o co mi chodzi... Trudno, bywa i tak, naprawdę polecam poczytać jeszcze raz
Poza tym to zwykła nadinterpretacja - jak już mówiłem, egzegeza. Właśnie najmniej logicznym krokiem jest uznawanie, że wszystko w Biblii jest zmyślone - to od księgi zależy, co ma ona nam do przekazania, fakty historyczne czy przypowieść moralizującą. O dziwo np. Jerycho czy Sodoma i Gomorra istniały, ale tego samego nie można pwiedzieć o Hiobie, gdyżnie ma na to dowodów. Ale wciąż to doskonała przypowieść moralna. To, że jedna historia jest zmyślona nie oznacza, że całe Pismo jest bajką.
To jakby na podstawie badań w Afryce uznać, że wszyscy ludzie na Ziemi są czarni.
Nie mówiłem o tym, źe oj. Rydzyk nie jest w KK, tylko mówiłem o jego firmie, która nie jest Katolicka.
Nie wiem, jakie badania niby nie potwierdzają istnienia Boga, chyba tylko te, które mają na celu właśnie wykluczenie Jego obecności. A wiadomo, jak z góry zakładamy, jaki chcemy mieć rezultat to i 2x2=5 dla upartych.
Kompletne niezrozumienie mojej wypowiedzi i nadinterpretacja moich słów z Twojej strony.
Kiepsko zrozumiałeś, o co mi chodzi... Trudno, bywa i tak, naprawdę polecam poczytać jeszcze raz
Poza tym to zwykła nadinterpretacja - jak już mówiłem, egzegeza. Właśnie najmniej logicznym krokiem jest uznawanie, że wszystko w Biblii jest zmyślone - to od księgi zależy, co ma ona nam do przekazania, fakty historyczne czy przypowieść moralizującą. O dziwo np. Jerycho czy Sodoma i Gomorra istniały, ale tego samego nie można pwiedzieć o Hiobie, gdyżnie ma na to dowodów. Ale wciąż to doskonała przypowieść moralna. To, że jedna historia jest zmyślona nie oznacza, że całe Pismo jest bajką.
To jakby na podstawie badań w Afryce uznać, że wszyscy ludzie na Ziemi są czarni.
Nie mówiłem o tym, źe oj. Rydzyk nie jest w KK, tylko mówiłem o jego firmie, która nie jest Katolicka.
Nie wiem, jakie badania niby nie potwierdzają istnienia Boga, chyba tylko te, które mają na celu właśnie wykluczenie Jego obecności. A wiadomo, jak z góry zakładamy, jaki chcemy mieć rezultat to i 2x2=5 dla upartych.
Kompletne niezrozumienie mojej wypowiedzi i nadinterpretacja moich słów z Twojej strony.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie