Bardzo ciekawy filmik, dla nieznających Angielskiego odsyłam watch?v=AFHnxuE2qYc jest możliwość włączenia tłumaczenia napisów
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 12:24
Dzięki za wrzutę i komentarze. Chyba najwyższa pora zainteresować się polskim metalem, a nie tylko zagranicznego słuchać. Mam nadzieję, że się nie zawiodę.
Miałem zamiar poszukać sobie w tym tygodniu nazw polskich zespołów metalowych. Wchodzę na sadola i pojawia się to. Browar.
dr_dex napisał/a:
Co to qrwa jest poLLand ?!?!
tak naprawdę to jest PO-land
ElNino napisał/a:
Hmm.. tyle, że to prawda. Jest tak samo twardy w wymowie w porównaniu z innymi językami słowiańskimi. Nawet dużo wyrazów ma pochodzenie niemieckie, co może mieć związek z tym, że graniczymy z Niemcami i nasze kultury się przenikają (czy to słowem czy mieczem w obie strony) od setek lat.Za porównanie języka polskiego do niemieckiego należy się oklep tym panom.
Ale może tylko się czepiam, bo może tylko mi nie przeszkadza porównywanie nas do innych krajów... Może tylko ja nie mam kompleksów.. A może po prostu nie lubię wszystkich jednakowo i nie ma dla mnie znaczenia kolor skóry, kraj pochodzenia, czy stan majątkowy, żeby zaraz się oburzać jak ktoś porównuje coś do czegoś...
dr_dex napisał/a:
Co to qrwa jest poLLand ?!?!
POLLLAND - nazwa Landu Polskiego państwa niemieckiego, dawniej republika radziecka. Pozbwioną suwerenności za kilka srebrników przez niejakiego rżawego i jego pazerną niewąsatą ortograficzno-kaleką świte.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie