p4ncur napisał/a:
Hej,
jestem jednym z twórców tego wyświetlacza.
Ja mam kilka pytań jeżeli to nie problem ;P
- Rozumiem, że u dołu mamy 'emiter' pary, natomiast u góry pochłaniacz. Jak duży obraz ('ile calowy telewizor') możecie uzyskać zanim obraz stanie się nieczytelny.
- Jak wygląda 'rozdzielczość' tego cudeńka ? Czy byłbym wstanie wyświetlić np. kod QR i z powodzeniem odczytać go na telefonie.
- Domyślam się, że przewidujecie komercjalizacje urządzenia. Ile kasy musiałbym wyłożyć, żeby postawić sobie taki 'wyświetlacz' w (55" minimum ;p) biurze. Widełki ? Może chociaż koszt prototypu.
- Jaka jest żywotność rzutnika.
- Czy obraz będzie czytelny w dzień ? Wbrew pozorom to nie jest trywialne pytanie (lumeny i te sprawy).
- Ile czasu może pracować Wasz hologram zanim skończy mu się paliwko (woda). (Przy założeniu, ze nie podłączam go do węża z wodą).
- Jaka bardzo zwiększy mi się temperatura w pomieszczeniu przy całodobowym działaniu i czy muszę kupić klimatyzację, żeby przeżyć :p
- Czy pochłaniacze są na tyle dobre, żeby para wodna nie zniszczyła mi paneli i żebym nie dostał grzyba na suficie ? :p
- W jaki sposób sadole i ludzie mogą pomóc w projekcie. Oczywiście poza reklamą, którą na pewno jakoś zrobimy
Zdaję sobie sprawę, że to prototyp, ale na pewno da się jeszcze wydusić z Was kilka informacji.
PS. Może podrzucisz nam jakąś ciekawostkę z makingof albo odnośnie samego wyświetlacza.
PS2. Czy próbowaliście działanie na suchym lodzie ? Niska temperatura - na lato jak znalazł, dostęp przemysłowy, długi czas sublimacji.
PS3. Mapka i wielodotyk - zajebiste !