Główna Poczekalnia (2) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:05
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2012-05-10, 15:44 1
Cytat napisał/a:

Cytat:
Jak jest się debilem to wiadomo ,że nawet jakby miał godzine na reakcje to i tak by nie wpadł aby wyłączyć silnik przekręcając kluczyki w lewo albo wciskając hamulec albo wrzucając neutral albo zaciągając ręczny a najlepiej wszystkie cztery naraz.
Debilizm jest nieuleczalny.

Wszystko racja, oprócz przekręcenia kluczyków -> silnik dalej by pracował, a on nie miałby wspomagania.
Zgłoś
kurwiduplo 2012-05-10, 15:48 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
komet 2012-05-10, 15:50 1
Panowie. To był po prostu fetysz. On na końcu doszedł.
Zgłoś
konto usunięte 2012-05-10, 15:53 2
Sam mam automat. Jak na raz wciśnie się gaz i hamulec to po prostu: 1) zgaśnie silnik 2) jeśli punkt pierwszy nie wystąpi, zarżnie się skrzynię biegów i/lub sprzęgło, ale auto na bank nie poleci 100 z wciśniętym hamulcem

Gdyby, z wciśniętym, sprawnym hamulcem, auto tak jechało to bym je użyczał do przesuwania domów, ewentualnie holowania wagonów z węglem
Zgłoś
takija 2012-05-10, 16:02 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-05-10, 20:44 1
Po primo to Hyundai sonata. Jeden z nowszych roczników. Wszystko sterowane jest komputerem, nie ma linki gazu, nie ma hamulca awaryjnego (przycisk hamulca postojowego) Skrzynia biegów jest sterowana elektronicznie. Kluczyk jest w formie karty zbliżeniowej a silnik ur🤬amia się przyciskiem start/stop.
I teraz awaryjne wyłączenie silnika polega na sekwencji typu 3sekundy trzymaj przycisk hamulca i 3 razy naciśnij start/stop.

A jak już takie coś się zadzieje to oznacza że system się zawiesił i trzeba restartować, lub uderzyć w coś przy małej prędkości ograniczając zniszczenia
Zgłoś
konto usunięte 2012-05-10, 22:16 1
Zgłoś
tinio 2012-06-03, 1:07
Zgłoś
konto usunięte 2012-06-03, 2:02
tinio - zwracam szacunek, nadużyłem określenia "automat". Posiadam Fiatowski wynalazek funkcjonujący jako konwencjonalna skrzynia biegów z elektronicznie sterowanym sprzęgłem i wyborem biegów.

PS.
Mam Grande Punto z takim oszukanym "automatem" nie dla tego, że jestem idiotą. Ewing i chondrosarcoma uwaliły mi nogę więc automatem ułatwiłem sobie życie .

Kiedyś w zimę chciałem szybciej rozgrzać silnik i próbowałem jechać kawałek wciskając hamulec - silnik zaczął przygasać, zrezygnowałem z kontynuowania operacji.

Poza jedną taką akcją zasadniczo szanuję sprzęt i nie wariuję. Rusza ładnie i na razie się nie rozpada
Zgłoś
~mcmt 2012-06-03, 2:10 1
GrubyGimbus napisał/a:

Jak jest się debilem... Wylądowałbyś kolego w takiej sytuacji wątpie iż wykazałbyś się na tyle zimną krwią aby puścić kierownice i przez 20 sekund skupić się na wyciąganiu kluczyka albo szarpaniu ręcznego. Z resztą przy takiej prędkości, szczęki nie zacisnęłyby się praktycznie na 100% Przez co można wnioskować że kierowca o tym pomyślał ale gówno to dało. Wyciągnięcie kluczyka - wyłączenie abs'u, pompy hamulcowej i wspomagania kierownicy o ile wyciągnięcie byłoby w ogóle możliwe(zależne od samochodu zrobiłem tak kiedyś w dużym fiaciku i się omal nie zabiłem bo zablokowało mi kierownice). Automatyczne skrzynie biegu są na tyle nieobliczalne że nie wiadomo czy cokolwiek wrzucenie luzu by pomogło. A jeżeli Ty byłbyś w stanie w ciągu tych 20 sekund, przeprowadzić te wszystkie sekwencje po kolei, jednocześnie manewrując między pojazdami, to zostaniesz moją nową religią.

Wszystkiego się dowiesz jak będziesz robił prawko i trochę pojeździsz. W takiej sytuacji intuicyjnie wyłączysz bieg na N. Chyba, że jesteś idiotą...
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem