📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 9:20

@froqer - "I to, że jesteś 15lat starszy ode mnie nie przesądza o twojej wiedzy. Prawdopodobnie nie jesteś w stanie dyskutować ze mną na temat historii/doktryn filozoficznych, z naciskiem na polityczne. Ani logiki formalnej" - to świadczy o twojej głupocie. Pycha jest udziałem malutkich. Ja na studiach starałem się poznać jak najwięcej nie udając, że wszystko wiem i wszyscy są ode mnie głupsi. Kwestia głupoty czy pychy? Może teraz tak profesorowie uczą? Nie wiem. Czekam geniuszu na twoje publikacje naukowe. Chętnie poczytam.
Na ból dupy polecam proktologa.
Nigdzie nie pisałem, że to polskie społeczeństwo jest bliższe lepiankom, ale komentujacy tu na podstawie rasistowskich stereotypów.
Na ból dupy polecam proktologa.
Nigdzie nie pisałem, że to polskie społeczeństwo jest bliższe lepiankom, ale komentujacy tu na podstawie rasistowskich stereotypów.

@up, klasa dobrze zabezpieczona majątkowo, ale nie mająca połączeń z wielką polityką/show biznesem/wielkim, korporacyjnym biznesem/najwyższymi kadrami akademickimi. Wyjaśnione?

1.Z tym "wy" o co innego chodziło. A z czystej złośliwości, jaki to środek stylistyczny?
Mi mówili, że to zaimek, poza tym wg. logiki formalnej "wy", czyli "użytkownicy sadistica" (w tym kontekście), to termin jednostkowy, który można wstawić w zmienną zdaniową, do której właśnie stosuje się kwantyfikatory wspomniane przeze mnie wcześniej. Tak czy siak, nieważne to nie są korepetycje
2.A z raportów firm telekomunikacyjnych próbujących zakładać filie w Afryce (mam na myśli Afrykę środkową). Czarni pracownicy nie przychodzili do pracy, tak po prostu. Wynika, to z kultury, a nie genetyki, pod żadnym pozorem, ale fakt jest faktem.
3.Ano odrębna, ktoś się pokusił o takie podziały. Rzecz jasna można wyprowadzić inne, ale takie chyba są najbardziej trafne. O twoim wniosku nic nie wiem, bo nie czytałem poprzednich postów
PS. Platon? A nie Perykles? W tej przemowie można to podciągnąć pod środek stylistyczny, ale u kolegi nie, poza tym to jest użyte w innym kontekście i w innym celu i pasuje jak pięść do oka

2.A z raportów firm telekomunikacyjnych próbujących zakładać filie w Afryce (mam na myśli Afrykę środkową). Czarni pracownicy nie przychodzili do pracy, tak po prostu. Wynika, to z kultury, a nie genetyki, pod żadnym pozorem, ale fakt jest faktem.
3.Ano odrębna, ktoś się pokusił o takie podziały. Rzecz jasna można wyprowadzić inne, ale takie chyba są najbardziej trafne. O twoim wniosku nic nie wiem, bo nie czytałem poprzednich postów

PS. Platon? A nie Perykles? W tej przemowie można to podciągnąć pod środek stylistyczny, ale u kolegi nie, poza tym to jest użyte w innym kontekście i w innym celu i pasuje jak pięść do oka

A jak mają się Afrykańczycy rozwinąć"?
Myślicie że problem leży w ich IQ?
Problem jest że po za gliną, suszą i bydłem nie mają w większości nic....a wszelkie bogactwa idą do białęgo człowieka
Ci co tam zostali żyją w lepiankach tak jak NASI PRZODKOWIE TYSIĄCE LAT TEMU.
Problem jest że po za gliną, suszą i bydłem nie mają w większości nic....a wszelkie bogactwa idą do białęgo człowieka

Heathen napisał/a:
A jak mają się Afrykańczycy rozwinąć"?
Patrząc przez pryzmat dzisiejszej Afryki mogę założyć bardzo pewne stwierdzenie, że Afryka nigdy nie dogoni Europy, pod warunkiem, że u nas nie zacznie się jakiś konflikt pokroju wojny światowej i nie zwyciężą w nim muslimy lub jakieś komuchy/naziści.
Afryka nie osiągnie nawet poziomu Mołdawii przez najbliższe 200 lat, bo:
-ciągle są konflikty etniczne między plemionami, które są o wieeele gorsze od wojny, bo potrafią ciągnąć się dekady
-edukacja nie istnieje
-gospodarka nie istnieje, ba! Nawet taka trywialna rzecz jak uprawa pola jest tam na poziomie rozwoju pierwotniaka: ciągle uprawiają bawełnę lub inny syf którym się nie najesz, dobrowadzają glebę do erozji, a oprócz tego sami padają z głodu bo dostają za swoje wyroby psie pieniądze
-ciągłe zamachy stanu
-szeroko pojęty "umysł biedaka" i jeżdżenie do RPA, gdzie i tak kończą w slumsach lub grobie (jeśli zaczną parać się zbrodnią)
-brak opieki medycznej przez co są całe epidemie chorób pokroju:
-HIV
-Malaria
-Biegunka
-wyzysk biednych państw przez byłe potęgi kolonialne z Francją na czele
-islam i konflikty na tle religijnym (również palenie "czarownic" przez czarnych "chrześcijan")
-Chińczycy wykupujący surowce Afryki
-zbrojenia się (zresztą nie całkiem nowoczesne, acz liczne) zamiast inwestycji
-brak inwestycji zagranicznych
...lista jest dłuuga i nudna, a wniosek jest prosty - za naszego życia Afryka się nie zmieni, a całe dawanie kasy na nią za bardzo nie zmieni nic - owszem parę ludzi ratujesz kupując Nałęczowiankę, która wspiera PAH, ale w ogólnym rozrachunku ludzie uratowani stanowią błąd statystyczny w porównaniu z ilością ludzi których położyła Malaria lub nawet biegunka...

@up, piwko dostałeś, ale w połowie. Chińczycy pomagają więcej niż wszystkie akcje humanitarne razem wzięte (nieskuteczne z resztą). Ponieważ dają pracę i jakimś cudem ich do tej pracy przymuszają. Może i stawki są na poziomie żartu i misce ryżu, ale dla przeciętnego Etiopczyka to i tak dużo. Chińczycy prowadząc swój komunistyczny wyzysk, budują studnie, szkoły, szpitale. Widziałem film dokumentalny z tartaku (akurat nie chiński), najwięcej się nachapie szef tartaku, ale są szkoły i prąd, co nie jest tak oczywiste. Co więcej, na chiński obóz pracy nikt nie napadnie, bo się boi.
Z tym wykorzystywaniem przez Francję też nie szalałbym, bo bądź co bądź, to jakieś ożywienie w gospodarce plemiennej.
Z tym wykorzystywaniem przez Francję też nie szalałbym, bo bądź co bądź, to jakieś ożywienie w gospodarce plemiennej.
jem_dzem napisał/a:
... Ale Polska tysiąc lat temu też wyglądała jak na ostatnim obrazku, więc się tak nie dowartościowujcie, kopiąc leżącego.
1000 lat temu mieliśmy wysoko rozwinięty handel dalekosiężny, rzemiosło, początki miast, biskupstwa itd. tak gwoli ścisłości.
W Afryce jest wiele powodów, dlaczego wygląda u nich to tak a nie inaczej. Jednym z nich jest zbyt duża ingerencja niektórych państw europejskich, głównie Francji, która potęguje rozwój korupcji w państwach afrykańskich.To nie kolonializm, jak politycy afrykańscy wmawiają obywatelom swoich państw, jest przyczyną złej sytuacji ekonomicznej Afryki, ale nieudolna dekolonizacja.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie