Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Postaw kawę Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2025-08-24, 12:01
poślizg tirem oczami kierowcy
konto usunięte • 2013-03-09, 20:05

od 0:15

Po długiej trasie już na ostatnich paru kilometrach na S8 na odcinku Warszawa - Piotrków Trybunalski wpadłem w poślizg, jednak jakimś cudem obeszło się bez szkód. Zdarzenie miało miejsce 8 marca 2013.
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-09, 23:54
Pierwsze piwko od kiedy przeglądam sadola, brawo!!!

Do poślizgu według mnie wystarczylo to, że delikatnie wyjechałeś poza "koleinę" śniegu 1 sek braku 200% skupienia, ja już wolę swoją robotę, pozdrawiam serdecznie kierowcę i szerokiej drogi!!
Zgłoś
ddobry10 2013-03-09, 23:55
calasty napisał/a:

powiedziałbym to samo na koniec

a ja powiedziałbym to samym na początku
Zgłoś
lukaszdzi 2013-03-10, 0:48
To się chłop napracował. Zajebista robota jak nic!
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-10, 9:22
Dałeś radę kolego, SZACUN.
Kilka lat temu miałem podobną sytuację w Bolkowie, też mi się udało
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-10, 14:40
to ile ty na ogonie miales ze tak tancowal
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-10, 15:30
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
antykreator123 2013-03-10, 17:44
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Lasarr 2013-03-10, 18:56
Gz, mega skill
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-10, 20:23
Zgłoś
fireman.uns 2013-03-11, 12:14
Cytat:

Jak cię stawia bokiem w uślizgu i odrazu zdejmiesz nogę z gazu, to zobaczysz jak pięknie działa mechanizm różnicowy na tylnym moście, a jakiś czas poźniej, jak sprawnie działają służby ratunkowe

napisałem nieprecyzyjnie.
miałem na myśli odjęcie gazu (o tyle ile trzeba, by koła złapały choć trochę przyczepności).
nie miałem okazji jeździć Volvem, ale w wielu innych autach w tej sytuacji (bez odjęcia gazu) zacząłby wariować ASR i wtedy dopiero jest cyrk ...

btw. aktualnie jeżdżę niestety roburem.
Zgłoś
pwck87 2013-03-13, 12:33
ten filmik powinien być ripostą na wszystkich kretynów podpisujących się jak wielcy "miszczowie" kierownicy
szacun kolego, sam nie miałem takiej sytuacji jeszcze i nie życzę sobie bym się w takowej znalazł
Zgłoś
zakrzes23 2013-03-14, 21:42
Szacun i krata bro dla Ciebie!!!
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem