👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:05

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Cara_Al_Sol napisał/a:
@UP:
To dzięki sadzy, wzniesionej przez wybuchy bomb. Zmniejszona temperatura i brak fotosyntezy![]()
Miłego dnia!
Rozumiem dym, kurz i inny syf, ale sadza? Sadze powstają głównie przy niepełnym spalaniu paliw takich jak węgiel. Chyba, coś się zmieniło i teraz bombardują składy opału i kopalnie węgla

lolcat napisał/a:
Rozumiem dym, kurz i inny syf, ale sadza? Sadze powstają głównie przy niepełnym spalaniu paliw takich jak węgiel. Chyba, coś się zmieniło i teraz bombardują składy opału i kopalnie węgla![]()
fala cieplna po wybuchu jądrowym wszystko zdezintegruje, a resztę przerobi na węgiel. To tyle jeżeli chodzi o zwęglone szczątki wszystkiego w atmosferze... czyli hmmmm... można to nazwać sadzą.
Wsadź drewno do ognia i sprawdź co się z nim stanie, później wsadź mięso i inne organiczne bajery.
wszystko co jest materią organiczną ma w swoim składzie węgiel, Ty też jesteś węglem... a atomowy grzyb chce tylko pomóc Ci w pokazaniu swojego prawdziwego węglowego "ja"

lolcat,
Tak, Masz racje - Ogólnie pyły - w większości sadza.
Wybuch nuklearny i pożary po nim, możemy uznać za spalanie, prawda?
Polecam stronę:
climate.envsci.rutgers.edu/nuclear/
Możemy na niej obejrzeć symulację konsekwencji wprowadzenia znacznej ilości sadzy do atmosfery
w wyniku wojny atomowej. Język Angielski.
Mam nadzieje, że pomogłem.
Miłej nocy!
Tak, Masz racje - Ogólnie pyły - w większości sadza.
Wybuch nuklearny i pożary po nim, możemy uznać za spalanie, prawda?
Polecam stronę:
climate.envsci.rutgers.edu/nuclear/
Możemy na niej obejrzeć symulację konsekwencji wprowadzenia znacznej ilości sadzy do atmosfery
w wyniku wojny atomowej. Język Angielski.
Mam nadzieje, że pomogłem.
Miłej nocy!
w postapo raczej o to chodzi że nie rąbnie jedna a wystrzelone będzie większość rakiet, racja jedna nic nie zrobi bo jak wiadome i teraz gdzieś testują te bomby, tak samo jeden wulkan nic nie zdziała to musiała by być masowa erupcja albo atak, wtedy owszem wszelki syf poleciałby w powietrze i przez pewien czas było by tak jak na tych artach, a czy by wszyscy wymarli ? niekoniecznie od razu dobiło by ich pewnie promieniowanie.
Trzyzet napisał/a:
No właśnie źle spojrzałeśA przez to, że na sam koniec rzuciłeś we mnie mięsem, mogę Cię uważać za skończonego ignoranta. Bo tylko gimbuski nie znają innych gier post-apo niż Fallout 3/New Vegas
![]()
Nie bardzo, napisałem, że jeśli już ktoś miał by porównywać (a ja akurat to zrobiłem) takie widoki do Fallouta konkretnie, to tylko do 2 ost. części. Ignorantem jesteś ty, skoro czytasz bez zrozumienia, wypowiadasz się nie na temat i później w zaparte bronisz swojego zdania (co w zasadzie jest dobre, należy obstawać przy swoich przekonaniach).
A końcowe "mięsko" było dodane dla podtrzymania sadystycznych tradycji portalu, na którym jesteśmy.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie