👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 8:55

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Jestem za facetem z białego eskorta
Działka jest jego, na nagraniu powiedział, że wcześniej zabrali część działki i nikt nie zapłacił. Teraz sąsiedzi domagają się drogi i jeszcze najlepiej za darmo.
Znam kilka takich przypadków, ale najpopularniejszym jest Zakopianka. Wszyscy krzyczą żeby poszerzyć drogę ale ziemie pod drogę to zabrać sąsiadowi po drugiej stronie ulicy. Jeden zwala na drugiego i nikt nie odpuszcza.

Działka jest jego, na nagraniu powiedział, że wcześniej zabrali część działki i nikt nie zapłacił. Teraz sąsiedzi domagają się drogi i jeszcze najlepiej za darmo.
Znam kilka takich przypadków, ale najpopularniejszym jest Zakopianka. Wszyscy krzyczą żeby poszerzyć drogę ale ziemie pod drogę to zabrać sąsiadowi po drugiej stronie ulicy. Jeden zwala na drugiego i nikt nie odpuszcza.

Dziwna sprawa widziałem taki filmik gdzie władze miasta zabrały bez żadnych obawień podwórko ludziom aby zrobić dojazd do galerii handlowej a tu sobie nie mogą poradzić.
Zajmuję się projektowaniem dróg zawodowo i niestety sprawy własnościowe gruntów pod drogami to w tym kraju jeden wielki burdel. To, że droga idzie po działkach osób prywatnych albo odwrotnie, ze ktoś ma dom na działce drogowej to standard. Najgorsze jest to, że nawet administracja nie potrafi się między sobą dogadać i są takie jaja, że droga wojewódzka leży na działce należącej do gminy, albo odwrotnie. A już absolutnym hitem miałem jak raz jedna działka była jednocześnie własnością skarbu państwa, województwa i gminy, a zarządcą był powiat. Nikt nie potrafił powiedzieć w jakim zakresie jest czyja. Do tego wiele wydziałów geodezji na południu kraju do dnia dzisiejszego bazuje na katastrach z czasów... Austro-Węgier. Chyba nie muszę wyjaśniać jaki jest tego efekt.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie