Pierwszego sierpnia kibice Legii Warszawa i sympatycy Patriae Fidelis wywiesili taki transparent na Tower Bridge!
"We wanted to be free and owe this freedom to nobody - 1944"
"Chcieliśmy być wolni i wolność sobie zawdzięczać"
Źródło:
Patriae Fidelis
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2013-08-06, 21:49
Najlepiej jest krzyczeć z daleka
@Taumantis: Żebyś miał ból swojego pedalsko-lewackiego dupska.
Muody777 napisał/a:
Pierwszego sierpnia kibice Legii Warszawa ...
Bydło się tam spokojnie zachowuje, bo wie jakie są w UK sankcje za dymienie z Policją.
konto usunięte
2013-08-06, 21:56
Wielka Brytania tak kocha Polskę że ponad rok od zakończenia zmagań wojennych w Europie (8 czerwca 1946 r) władze Zjednoczonego Królestwa zorganizowały defiladę zwycięstwa. Kolumna weteranów liczyła 15 kilometrów. Polaków w niej nie było.
A armia Polska która nie była garstką, lecz czwartą siłą w koalicji antyhitlerowskiej, i pierwszą, która przyjęła wyzwanie rzucone przez Niemców.
LTx
2013-08-06, 21:59
Muody777 napisał/a:
"We wanted to be free and owe this freedom to nobody - 1944"
"Chcieliśmy być wolni i wolność sobie zawdzięczać"
Raczej:
"Chcieliśmy być wolni i tej wolności nikomu nie być dłużni." Niby treść taka sama ale ma nieznacznie inny wydźwięk - tłumacząc ponownie twoją translację na angielski można zupełnie inaczej ją zinterpretować... A takie powiedzmy sobie smaczki językowe są dość istotne... I nie, nie miałem w zamiarze się przyczepiać do twojej interpretacji tylko przedstawić mój punkt widzenia.
Piwo za Londyn, Legie i akcje.
konto usunięte
2013-08-06, 22:05
konto usunięte
2013-08-06, 22:06
Znowu kłótnia o Powstanie...
konto usunięte
2013-08-06, 22:10
Zarammoth napisał/a:
Znowu kłótnia o Powstanie
zwal se to ci legnie
konto usunięte
2013-08-06, 23:22
róbcie dalej burdel za granicą
konto usunięte
2013-08-06, 23:23
tranzystor napisał/a:
Bydło się tam spokojnie zachowuje, bo wie jakie są w UK sankcje za dymienie z Policją.
Bydłem to nazywają co najwyżej twoją rodzinę
Tabernak napisał/a:
Bydłem to nazywają co najwyżej twoją rodzinę
O, czuły punkt, prawda w oczy kole i fajercio Tabernak wrzuca na czyjąś rodzinę....
konto usunięte
2013-08-06, 23:39
kretynizm - takie akcje powinny pojawiać się u nas, na naszej ojczystej ziemi. Nie u tych sprzedawczyków angoli.
Dziwne, że pamiętamy przeszłe porażki i sukcesy, a potrafimy ignorować teraźniejszość i nie widzimy tego, co gotuje nam nierząd na przyszłość. Bierność wyuczona...