Szczególnie w Calais, czyli wystraszeni wojenną zawieruchą w Algierii (c🤬j że skończyła się 18 lat temu) w akcji
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 12:24
to są mieszkańcy między innymi byłych koloni fransuckich, wiec niech francja ich teraz wszystkich sprowadzi i trzyma a od polski wont !!
Za uszkodzenia a takiego powodu powinni płacić Francuzi. Ich problem.
Albo taki, jak w Australii mają pociągi drogowe.
lm65 napisał/a:
@up dokładnie. Rozjechać to robactwo, a najlepiej mieć z przodu pług taki jak na filmach o żywych trupach
![]()
Albo taki, jak w Australii mają pociągi drogowe.
nowynick napisał/a:
![]()
akurat napływ Słowian mnie nie martwi. Tym bardziej, że oni tu pracy szukają nie socjalu, no i bronią uciskanego polskiego pracodawcę przed sięgnięciem do kieszeni, a tak na poważnie wypełniają niszę i pracują tam gdzie Polak nie chce. Im ich więcej tym większe możliwości produkcyjne i eksportowe ma Polska. Powinniśmy stawiać na wysokojakościowe produkty przeznaczone na rynek zachodni, bo tandety z Chin zawsze będzie więcej oraz na usługi dla zagranicznych korpo, bo to zwiększy ilość ludzi w klasie średniej. A kible czy pracę w Żabce to niech sobie Igor ze Swietłaną biorą w p🤬du.
ten Igor na budowie trasy S8 zarabiał 40pln/godzi brutto. Tu nie chodzi o to, że Igor pracuje u nas. Chodzi o to, że Polak nie idzie do pracy nawet za tak niezłe pieniądze. Oczywiście rozumiem, że praca jest warta tyle, ile ktoś jest w stanie za nią zapłacić, ale nie wydaje Ci się, że dla młodych Polaków praca ogólnie staje się coraz mniej, hmmm ... opłacalna? Sebastian pójdzie dorobić na lewo, Karyna urodzi 3kę dzieci - dostanie 500+ inne dodatki socjalne - po co się męczyć.
jestem dobrze porobiony ale nie łyknę tego że to trwa już tyle czasu
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie