nawet o rybciach pomyśleli (chociaż po mojemu na wlocie z rzeki wystarczyła by kratka i można by zwiększyć obroty turbiny

moj znajomy na dachu ma ogniwa i latem sprzedaje prad DO elektrowni, nie wiem o czym mowisz nawet na tym zarabia
sprzedawac porad do elektrowni tez mozna
Really?
Inaczej, żebyście się nie zesrali z oburzenia.
W Polsce nie można produkować i sprzedawać prądu bo trzeba mieć koncesję.
Na domowe potrzeby można.
Lepiej wam?
Ogólnie system jest ok, bo nie wymaga jakiejś filtracji, ale nikt nie pokazał czy system wytrzyma wezbranie rzeki np. przy ulewnych deszczach, roztopach albo co gorsza przy fali powodziowej (zwiększona liczba przenoszonych cząstek stałych). Podejrzewam, że przy takich przypadkach pogodowych jakie mieliśmy w 2017 roku system cały czas blokowałby się/ulegał awarii.
podpis użytkownika
Bóg zesłał mnie na Ziemię, żebym wk🤬iał ludzi
Really?
Obrazek
W Polsce się nie możesz do sieci energetycznej podłączyć. W cywilizowanych krajach jak masz nadwyżkę prądu to odsprzedajesz ją elektrowni (licznik się cofa). W PL niestety nie, ale sam dla siebie możesz napierdzielać jak elektrownia atomowa![]()
W Polsce nie można mieć własnego źródła prądu. To nielegalne bo państwo nie zarabia.
W Polsce nie można mieć własnego źródła prądu. To nielegalne bo państwo nie zarabia.