👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
47 minut temu
🔥
Nic lepszego już dziś nie zobaczysz
- teraz popularne

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Z babą się nie dyskutuje. Babie wydaje się polecenia albo stwierdza się fakt. Z kobietami to inna sprawa. Jestem ciekawy ile lodów musiała zrobić aby dostać prawko. Podejrzewam, że Algida może być zazdrosna.
Proszę się nie kłócić, bo ja chyba lepiej wiem to najlepszy argument wszechczasów

Baba babą ale tutaj miała rację. Na rondzie bez wyznaczonych pasów ruchu, jeśli zmieniasz pas na prawy ustępujesz pierwszeństwa przejazdu pojazdom z prawej. Zasada prawej ręki obowiązuje.
kapete napisał/a:
Baba babą ale tutaj miała rację. Na rondzie bez wyznaczonych pasów ruchu, jeśli zmieniasz pas na prawy ustępujesz pierwszeństwa przejazdu pojazdom z prawej. Zasada prawej ręki obowiązuje.
Prziecież ona miała znak ustąp pierwszeństa. Nie odzywaj się na temat, na który nie masz pojęcia. Wracając do tematu mi baba centralnie wjechała przed maskę z lewego pasa jak jechałem na drugi zjad prawym pasem i jeszcze z pretensjami ''nie widzisz gówniarzu, że mam kierunkowskaz'' Ale dostała z🤬bę, oczy jak 5zł zamknęła ryło i pojechała dalej.

@kapete
nie masz racji. Kobieta miała znak nakazujący ustąpienie pierwszeństwa przejazdu. Chodzi ci zapewne o sytuację, w której jeden jedzie lewym pasem, drugi prawym i obaj chcą wjechać na środkowym. Tutaj czegoś takiego nie było.
nie masz racji. Kobieta miała znak nakazujący ustąpienie pierwszeństwa przejazdu. Chodzi ci zapewne o sytuację, w której jeden jedzie lewym pasem, drugi prawym i obaj chcą wjechać na środkowym. Tutaj czegoś takiego nie było.
Ta lacha powinna ustąpić pierwszeństwa, gościu ewidentnie zmienił pas na prawy zgodnie z zasadami poruszania się po takim rondzie - zaraz za zjazdem poprzedzającym ten docelowy, by jechać bezkolizyjnie z innymi uczestnikami ruchu. Martwi mnie nieco ilość osób, które ją bronią - nie chciał bym was kiedyś spotkać na skrzyżowaniu...
"no już DZIEWCZYNY zamknijcie sie " pasażerka chciała uspokoić zwaśnione strony
Pasażerka chciała uspokoić zwaśnione strony "no już dziewczyny zamknijcie sie "

Pasażerka chciała uspokoić zwaśnione strony "no już dziewczyny zamknijcie sie "

Jedno z wielu rond z 2 pasami w Radomiu. Niestety większość kierowców nie umie po nich jeździć. Wiele razy kierowcy zjeżdżali mi drogę, a niektórzy nawet trąbiili chcąc z lewego pasa wyjechać z ronda sądząc, że to oni mają pierwszeństwo.

Zdawałem tez prawko kilka razy. No trudno jak sie zrypało to sie oblewa i mozna powtorzyc
ale widze ze u dzisiejszych niewiast zanika jakiekolwiek poczucie pokory i honoru. Szlaufy co sie uwazaja za ksiezniczki

Dlatego wiele rond jest coraz częściej oznakowanych poziomo - lewy do jazdy na wprost i w lewo, prawy tylko w prawo, eliminuje to problem zajeżdżania drogi przy zjeździe bo jadąc zgodnie ze strzałkami (i przyjmując że nie ignoruje się znaku ustąp pierwszeństwa jak pani z filmiku) ruch na takim rondzie zawsze będzie bezkolizyjny. Rozwinięciem tej koncepcji są ronda turbinowe które wbrew pozorom są bardzo logiczne ale w Polsce nawet jazda na suwak nie może się udać więc nie ma co za dużo wymagać.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie