Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 16 minut temu
Próba germanizacji Ireny Sendlerowej
konto usunięte • 2013-07-06, 0:51
Będzie to mój pierwszy temat na sadisticu, jednakże chcę się z wami podzielić czymś, co wprawiło mnie w osłupienie. Na taki obrazek natknąłem się buszując po soup.io

Szczerze mówiąc wątpię by była to pomyłka. Niedawno była (słuszna moim zdaniem) wrzawa na temat niemieckich seriali wybielających nazistów. Teraz w internecie próbują zawłaszczać naszych bohaterów? Nie lubię teorii spiskowych, ale co człowiek ma myśleć gdy widzi, że od lat mówi się o polskich obozach koncentracyjnych, antysemityzmie w AK, teraz jeszcze próbują przerobić Irenę Sendlerową na Niemkę.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-06, 11:27
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
beephe 2013-07-06, 11:27
Zizi857 napisał/a:

Piwo Ci dam że napisałeś "niemieckich" z małej litery !

Przymiotniki zawsze piszemy z małej litery, więc nie ma się co podniecać. Napisanie z dużej byłoby najzwyklejszym błędem.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-06, 11:35 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-06, 11:41
O moja ciocia,

Siemka
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-06, 11:42
Admin_RedTube napisał/a:

Przypadek? Nie sądzę.

No a tak na serio to czysty tolling i tyle. Wiedzą że będzie bul dópy to robią sobie takie żarciki.

Zgłoś
nanab 2013-07-06, 12:05
O co chodzi? Przecież nawet nazwisk ma niemieckie
Zgłoś
artur_sz13 2013-07-06, 12:07
Do Naszego Dziennika napiszcie, oni najwięcej mogą zdziałać i do Faktu
Zgłoś
morderuk 2013-07-06, 12:22
No Sendler typowo polskie nazwisko.
Zgłoś
zarpion 2013-07-06, 12:28 2
Element niemieckiej polityki łagodzenia wizerunku tego kraju podczas II Wojny Światowej - możemy się burzyć ale robią to z chirurgiczną precyzją i super skutecznie - za 50 lat to już nie Niemcy tylko pozanarodowi Naziści będą agresorami w koalicji z Polską, Węgrami, Czechami, Rosją, Francją, Hiszpanią, Włochami - i będą tylko (podkreślam) elementem może nawet narzędziem osi zła, ofiarą propagandową zwiększających się wtedy w Europie nastrojów nacjonalistycznych. mark my words.
Zgłoś
T0B1 2013-07-06, 12:37
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-06, 12:41
Ż__ów ratowała. Jaka z niej bohaterka?
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-06, 12:49 4
Zgłoś
k4bleh 2013-07-06, 12:51
Polecam czytanie książek, a nie pierdół w internecie.. Owszem były polskie obozy koncentracyjne i to na długo przed niemieckimi, a antysemityzm w AK nie był niczym nadzwyczajnym w tamtych czasach, co zresztą pozostało do dzisiaj..Jak ktoś zainteresowany prawdą to śmiało do mnie.. Internet robi się gorszy od telewizji publicznej.. Młodzież już nie wie co jest prawdziwe, a co nie.. Na szczęście są ksiązki, dokumenty z tamtych lat, ktorych nie da się podważyć, ale też nie mowi się o nich głosno
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-06, 12:57 4
k4bleh napisał/a:

Polecam czytanie książek, a nie pierdół w internecie.. Owszem były polskie obozy koncentracyjne i to na długo przed niemieckimi, a antysemityzm w AK nie był niczym nadzwyczajnym w tamtych czasach, co zresztą pozostało do dzisiaj..Jak ktoś zainteresowany prawdą to śmiało do mnie.. Internet robi się gorszy od telewizji publicznej.. Młodzież już nie wie co jest prawdziwe, a co nie.. Na szczęście są ksiązki, dokumenty z tamtych lat, ktorych nie da się podważyć, ale też nie mowi się o nich głosno

Wiadomo że obozów koncentracyjnych nie wymyślili Niemcy (oczywiście my też nie). Jednak jest duża różnica między polskimi obozami gdzie trzymano przeciwników politycznych a takimi gdzie gazuje się masowo tysiące ludzi dziennie. Była mowa o wielu przypadkach pojawiania się w głównie zachodniej prasie tekstów jakoby w czasie II WŚ w Oświęcimiu znajdowały się polskie obozy. Potem tłumaczono, że miano na myśli polskie ziemie. Jasne. Polecam najpierw obejrzeć omawiany wcześniej niemiecki serial udający historyczny, potem mówić o antysemityźmie w AK.
Właśnie dlatego wrzuciłem owe zdjęcie i rozpocząłem dyskusję. Bo ludzie czytają coś w internecie i od razu biorą to za pewnik. Dlatego należy walczyć z ignorancją/trollowaniem/świadomym wybielaniem historii i próbą rewizjonizmu
Zgłoś
Dzyzys 2013-07-06, 13:10
Kłamstwo powiedziane 1000 razy, staje się prawdą...
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem