Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
zxc1234 2025-06-10, 5:58 1
@Marian_Koniuszko:

miotacz do kompletu

sa testy tej amunicji na żelatynie lub na ludziach?
Zgłoś
trawa 2025-06-10, 8:03
TwójCzarnyPan napisał/a:

Ej, a wy w ogóle wiecie, o co chodzi w tych rozróbach?

Oparłem się na wpisach poprzedników ,bo oglądałem bez dźwięku ...
Zgłoś
Krzysztof1988 2025-06-10, 9:23 2
Szangti napisał/a:

Walić z ostrej w lewaków

Debil. To reporterka. Za dużo PiS ci zrobił propagandy. Lewaczka to Twoja stara, ale dobra jest, palę oj🤬a
Zgłoś
Pawehan 2025-06-10, 10:48 1
Marian_Koniuszko napisał/a:

Brenneke produkuje amunicję niepenetrującą w której pociskiem jest plastelina, ale nie jest ona jakoś mocno rozpowszechniona:

A ta 9 x 18 była i tak dużo ciekawsza , produkowana raczej u nas , Jeśli pogrzebię w literaturze fachowej to zrobię skany i wrzucę . Przed 97 rokiem bodajże jeszcze wojsko i policja używało w Polsce takiej broni .
Zgłoś
Marian_Koniuszko 2025-06-10, 15:33 1
zxc1234 napisał/a:

@:
miotacz do kompletu
sa testy tej amunicji na żelatynie lub na ludziach?

Pawehan napisał/a:

A ta 9 x 18 była i tak dużo ciekawsza , produkowana raczej u nas , Jeśli pogrzebię w literaturze fachowej to zrobię skany i wrzucę . Przed 97 rokiem bodajże jeszcze wojsko i policja używało w Polsce takiej broni .

Wydaje mi się że chyba o to Ci chodzi:

Amunicja niepenetrująca(woreczkowa) w kalibrze 9mmMak.Po strzale plastikowy kapturek rozpada się i z lufy broni wylatuje woreczek z zatopionym w nim drobnym śrutem

Zgłoś
Jarazz 2025-06-10, 16:11 1
CanesVenatici napisał/a:

ty chyba nie znasz genezy tej historii co tam sie dzieje lewicowa babo mam nadzieje że ten twój c🤬ty załaduje cie do to torby nikt ci nie pomoże bo to twoje szambo
jak wezme kogoś z lepianki i tam mu psia karme i więcej niż u niego sie zarabia to wiadome że troche popracuje potem uświadomi sobie kretynko ze jest dymany w dupe przez ciebie i ciebie wyr🤬a boś go oszukała haha
jak ci wyp🤬olą ruskie w kosmos rodzine zjedzą reszte z tego co zostało wysrają i dadzą ci do jedzenia to wtedy mądrkuj idz tam gdzie możesz działać naprzykład do Indii Birmy hahahaha

Porownujesz przestrzeganie prawa w krajach trzeciego świata do Europy czy nawet USA? Faktycznie, masz dużo racji. 🤦🏻‍♂️

[ Dodano 2025-06-10, 16:15 ]
trawa napisał/a:

Właśnie.
a ) Ja mam prawo do oglądania normalnych związków a nie pedalskich,które brzydzą mnie najbardziej ze wszystkiego.
b) Zdrowe to u nich jest jedynie to że "zdrowo " się walą.-tyle w temacie zdrowia. Moralność każdy pojmuje inaczej.
Model rodziny: dwa pedzie i dziecko.
A gdzie moje prawa? Jak powiem na ulicy "pedał" to będę winny jakiejś obelgi. Ja na to nic nie poradzę że dla mnie pedał to dalej pedał i taką chciałbym wyrażać swobodnie opinię-a nie mogę.

No jak widzisz, ty nie stanowisz prawa. Możesz mieć swoją opinię, ale czy ktoś się będzie z nią liczył? Tak apropo to mam 2 dzieci, pracuje i mam raczej prawicowe poglądy.

[ Dodano 2025-06-10, 16:20 ]
Prof_Dr_Wiktor_Traktor napisał/a:

Słaby ten artykuł. Wg tego więźniowie najcięższych przestępstw mają takie same prawa jak ludzie, a te ścierwo powinno o chlebie i wodzie na granicy przetrwania odbywać swoją kare, a nie dieta 3000 kcal, wyznaniowa, wegańśka itp. Także nie kupuje tego artykułu. Jak by tęczowi się tak nie pucowali publicznie to by sobie każdy w zgodzie żył. Od dobrobytu się w głowach p🤬li.

Tylko sąd może Tobie ograniczyć prawa obywatelskie. Np. Prawo do głosowania. To jakie warunki oferują w więzieniu zależy od państwa. Wymiar kary określa sąd. Czy się z tym zgadzamy czy nie to nie my decydujemy. Wg mnie więźniowie zdolni do pracy powinni zarabiać na swoje utrzymanie w więzieniu.

[ Dodano 2025-06-10, 16:26 ]
bleblebator1 napisał/a:

Nie gangusy ściągnięte przez lewarów.

A co ma z tym wspólnego reporterka? Jest agresywna? Tylko dlatego że jest blondynką to nie można do niej strzelać. Moim zdaniem słaby argument 😆😆
Zgłoś
Prof_Dr_Wiktor_Traktor 2025-06-10, 19:10
Jarazz napisał/a:

Wg mnie więźniowie zdolni do pracy powinni zarabiać na swoje utrzymanie w więzieniu.

A co jak nie chcą pracować ? Po za tym wiemy o prostestach dziś coś więcej. W c🤬j skrajnej lewicowej antify i Meksykanów. Podpalanie aut i małpia dewastacja. Więc niech policja ich roz🤬bie w mak.
Zgłoś
TwójCzarnyPan 2025-06-10, 19:59
Marian_Koniuszko napisał/a:

Wydaje mi się że chyba o to Ci chodzi:
Amunicja niepenetrująca(woreczkowa) w kalibrze 9mmMak.Po strzale plastikowy kapturek rozpada się i z lufy broni wylatuje woreczek z zatopionym w nim drobnym śrutem

W latach 90-tych kolo z mojego osiedla chwalił się, że dostał takim w plecy od psów jak przed nimi sp🤬alał. Wyj🤬 się na glebę i go dorwali.
Ale nikt tego nie widział, więc c🤬j wie jak było.
Zgłoś
Jarazz 2025-06-10, 20:30

A co jak nie chcą pracować ? Po za tym wiemy o prostestach dziś coś więcej. W c🤬j skrajnej lewicowej antify i Meksykanów. Podpalanie aut i małpia dewastacja. Więc niech policja ich roz🤬bie w mak.

Powinni, a czy muszą? Nikt ich do pracy zmusić nie może chyba że to jest Korea płn
Zgłoś
Szczurosaw 2025-06-10, 20:32
Mgmacius napisał/a:

Poj🤬o? Zniszczyć to robactwo do cna, zlikwidować wszystkie ślady lewicowych poglądow. Inaczej ta zaraza wróci.
Jakbyś miał opcję całkowitej anihilacji jakiejś zabójczej choroby, też byś trzymał próbki, bo może się przyda?

Prawactwo to jednak choroba psychiczna, dziw że ciebie jeszcze nie zamknęli.
Zgłoś
Marian_Koniuszko 2025-06-10, 22:27
TwójCzarnyPan napisał/a:

W latach 90-tych kolo z mojego osiedla chwalił się, że dostał takim w plecy od psów jak przed nimi sp🤬alał. Wyj🤬 się na glebę i go dorwali.
Ale nikt tego nie widział, więc c🤬j wie jak było.

W latach 90 policja miała na wyposażeniu głównie P-64 i P-83, tak więc całkiem prawdopodobne, że ten twój koleżka, dostał na opamiętanie takim woreczkiem w plecy
Zgłoś
Prof_Dr_Wiktor_Traktor Wczoraj 6:55
Jarazz napisał/a:

Powinni, a czy muszą? Nikt ich do pracy zmusić nie może chyba że to jest Korea płn

No jeśli jakiś seryjny gw🤬ciciel albo morderca ma dla Ciebie takie samo prawo jak człowiek, który nikomu nie zrobił krzydwdy to nie mamy o czym rozmawiać. W takim wypadku prawa człowieka nie powinny istnieć.
Zgłoś
Jarazz Wczoraj 14:42

No jeśli jakiś seryjny gw🤬ciciel albo morderca ma dla Ciebie takie samo prawo jak człowiek, który nikomu nie zrobił krzydwdy to nie mamy o czym rozmawiać. W takim wypadku prawa człowieka nie powinny istnieć.

To co mi się wydaje za słuszne wcale takie nie musi być. To sędzia orzeka karę, a nie ja. Przykład mordercy. Jest morderca z "wyboru" i taki który był w nieodpowiednim czasie i miejscu. Będziesz jechał autem i p🤬lniesz pijaka bo akurat wyszedł Tobie na drogę. Możesz nawet kogoś popchnąć i on p🤬lnie o krawężnik, zgon. Jeden i drugi morderca. Jeden z wyboru drugi z przypadku. Taka sama kara?
Zgłoś
Prof_Dr_Wiktor_Traktor Wczoraj 15:05
Jarazz napisał/a:

To co mi się wydaje za słuszne wcale takie nie musi być. To sędzia orzeka karę, a nie ja. Przykład mordercy. Jest morderca z "wyboru" i taki który był w nieodpowiednim czasie i miejscu. Będziesz jechał autem i p🤬lniesz pijaka bo akurat wyszedł Tobie na drogę. Możesz nawet kogoś popchnąć i on p🤬lnie o krawężnik, zgon. Jeden i drugi morderca. Jeden z wyboru drugi z przypadku. Taka sama kara?

Oczywiście że nie to samo, ale napisałem "seryjny". Seryjnie nie zabijasz niechcący.
Zgłoś