Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
L................R 2013-06-22, 18:10
Nawet ministranci klaskają, seksu nie będzie :/
Zgłoś
abdul 2013-06-22, 18:23
MrGalad napisał/a:

Drodzy użytkownicy Sadistica, wierzący czy nie, widząc waszą zawiść wobec kościoła chciałbym dodać coś od siebie. W moim przekonaniu, wiara nie powinna opierać się na uczęszczaniu do kościoła czy słuchania tego co mówią doktryny czy to katolickie, czy protestanckie. Wiara powinna płynąć z serca i z człowieka, a nie z chorych warunków postawionych przez instytucje chrześcijańskie takie jak kościół. Bo czy nie ma w Nowym Testamencie fragmentu o handlu w świątyni? Czy domniemany Bóg nie powiedział Mojżeszowi, że mają nie czcić posągów i obrazów? Hipokryzja kapłanów jest tu bardzo mocno widoczna. Poglądy swoje opierają na Piśmie Świętym, a depczą to co tam jest napisane na każdym kroku. Więc ludzie, nie patrzcie na przykazania kościoła, tylko na to co mówi wam wasze sumienie i moralność. Bo jakby nie patrzeć, to Nowy Testament jest doskonałym kodeksem moralnym i sam, choć jestem ateistą, przyznaję, że gdyby nie było osoby znanej jako Jezus, przypominalibyśmy poniekąd obecny Islam. Nie odwracajcie się plecami do podstaw chrześcijaństwa, bo mimo swej niewiary w istnienie Boga czy innych boskich bytów, szacunek wobec tejże księgi się należy (NT). Pragnę też przypomnieć o tym, że Jezus uczył pokojowego nastawienia do innych, a także wspomniał o tym, żeby nie wytykać palcem innych ludzi. Przemyślcie to sobie, zanim zaczniecie nazywać ludzi per sk🤬ielami. I nie, nie jestem lewakiem, prawicowcem też nie. I jedni i drudzy mają swe racje jak i błędy w rozumowaniu. Tyle ode mnie.

posluchaj sk🤬ielu. kosciol rzymskokatolicki i przynaleznosc do niego to nie wolna amerykanka. masz psi obowiazek sluchac sie swojego duszpasterza i jemu pozostawic interpretacje pisma swietego. chrzescijanstwo to nie to samo, co katolicyzm, a jesli nie zlozyles aktu apostazji, to jestes takim ateista, jak byle k🤬a dziewica.

podpis użytkownika

za jechanie po mnie przez wzglad na trollowa ksywke zawsze piwo!
Zgłoś
MrGalad 2013-06-22, 18:33 3
abdul napisał/a:

posluchaj sk🤬ielu. kosciol rzymskokatolicki i przynaleznosc do niego to nie wolna amerykanka. masz psi obowiazek sluchac sie swojego duszpasterza i jemu pozostawic interpretacje pisma swietego. chrzescijanstwo to nie to samo, co katolicyzm, a jesli nie zlozyles aktu apostazji, to jestes takim ateista, jak byle k🤬a dziewica.

Idealny przykład człowieka ogłupionego przez instytucję jaką jest kościół. I tak mój drogi, mam dokonaną apostazję. A te epitety zachowaj dla siebie.
Zgłoś
andrewerty 2013-06-22, 18:37
to o to chodzi z tym elblągiem...

podpis użytkownika

>CBR 929RR Fireblade
Zgłoś
_................_ 2013-06-22, 18:40
Zgłoś
abdul 2013-06-22, 18:45
MrGalad napisał/a:

mój drogi, mam dokonaną apostazję.

pics, or didn't happen.

podpis użytkownika

za jechanie po mnie przez wzglad na trollowa ksywke zawsze piwo!
Zgłoś
Bridgwater88 2013-06-22, 19:27
nie p🤬lcie juz tak z tym zeby rozjebac kosciol bo jednak co jak co ale ta religia trzyma do kupy takie spoleczenstwo. A z drugiej strony - 99% z Was miala komunie,i co ? fajne rowerki byly nie ? zegareczki tez fajne ? ooo pieniazki tez fajne ? niewazne ze Wam potem rodzice je zabrali i wpakowali w cos dla tzw ,,Waszego dobra'' . Dajcie dzieciakom tez to przezyc
Zgłoś
s................5 2013-06-22, 19:42
A p🤬lić ich nie wysyłać dzieci tam i tyle, mniej wiernych mniej kasy ,proste.
Zgłoś
EdmundKemper 2013-06-22, 19:57
Religia to już przeżytek. Społeczeństwo tak poszło do przodu i tak się wykształciło, że teraz jedyna rzeczą nadrzędną może być pieniądz, sława, wygląd lub inne pokrewne pseudoważne podmioty. Wierzę w Boga tak samo jak w tlen(wierzę, mimo iż nie widziałem) i nikt póki co nie będzie w stanie mnie przekonać, że wiemy jak powstała Ziemia i co dzieje się w kosmosie.
Zgłoś
d................a 2013-06-22, 20:01 2
Ja p🤬le. Dziecko, które od urodzenia ma przej🤬e, ciągle pod górę, starzy chorzy, pewnie kasy też nie ma za bardzo. Chodziło pewnie ile mogło. K🤬a nie mieć za grosz serca? Za grosz jakiejś empatii, do drugiego człowieka. Pomijam nawet kwestię religii, która sama nakazuje pomagać ect. ot tak zwyczajnie k🤬a po ludzku okazać komuś trochę zrozumienia. Wierzyć można, ale kler to... ach nie będę nic mówił bo szkoda mi nerwów.
Zgłoś
m................6 2013-06-22, 20:04
Isthistheend napisał/a:

i na co komu ten caly kosciol? rozjebac to w c🤬j i po sprawie.

a na c🤬j komu jestes ty? rozjebac to w c🤬j
Zgłoś
m................n 2013-06-22, 20:07 3
Religia to mity i zabobony. Jak można w XXI wieku wierzyć w takie brednie!?
Zawsze mi się chce śmiać z ludzi wierzących, że biją pokłony i klepią te mantry do wyimaginowanego bożka... he he he.

Racjonalizm przede wszystkim!
Zgłoś
Schabik 2013-06-22, 20:18
Nie chce mi się tych wszystkich komentarzy czytać, ale tam chyba mnóstwo niespójności było. Raz że dziewczynka niepełnosprawna i głuchoniema, potem że rodzice, najpierw że 4 ziarenek zabrakło, potem że 10.
Zgłoś
Leet 2013-06-22, 20:25
STOP dyskryminacji Kościoła!!!!11oneone111!!
Zgłoś
A................a 2013-06-22, 20:35 1
Isthistheend napisał/a:

i na co komu ten caly kosciol? rozjebac to w c🤬j i po sprawie.

Gdyby nie ten cały kościół dziś pewnie leciałbyś boeingiem prosto na Sky Tower w imie allaha k🤬a! Dzięki temu, że kościół istnieje w naszym kraju islam nie odważył się do nas wtargnąć!
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie