👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 19:25

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

W socjalizmie dzielnie walczy się z problemami, które są nieznane w innych systemach.
żałosne że w jednym z największych krajów unii, w centrum europy
potrzebni są tacy ludzie
potrzebni są tacy ludzie
tranzystor napisał/a:
To nie jest tak do końca, Kolego. Często skierowania do specjalistów są wypisywane zbyt pochopnie, często pod presją żądania pacjenta.
O tę presję wywieraną na lekarzu wystawiającym skierowanie mi chodziło.
Co do kolejek starszych pań to już się nie wypowiadam bo każdy wie jak to jest.
Nie mówię, żeby starszych ludzi nie leczyć bo trzeba reperować co się da. Jak się nie da bo organizm zużyty to zamiast w kolejce do lekarza siedzieć lepiej pospacerować dla zdrowia.

Bardzo chciałbym mieć wybór pomiędzy wpłacaniem na państwowy fundusz zdrowia a prywatne usługi. Mimo, że cała rodzina płaci składki to ja nie pamiętam kiedy już korzystałem innych niż prywatnych lekarzy, po prostu szkoda czasu i nerwów. Szczególnie u dentysty to widać kiedy refundowane to są plomby technologicznie z lat 50-tych a jak chcesz coś co przetrwa pół roku to już z kieszeni leci. Jedyne dobre to tańsze leki i taki inhalator co ja tutaj za 100 zł kupiłem w USA do 700 złoty podchodzi.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie