cannabis7777 napisał/a:
czy ty k🤬a czytasz to co piszesz? Potem na byle proteście, który nie będzie pasował władzom będą dostawać wp🤬l. Bo tak się nauczyło społeczeństwo. Jak władza ma za dużą władze to jest to reżim do c🤬ja. To że Ty siedzisz sobie w domu i hejtujesz wszystko po kolei i swoje złote myśli wylewasz to nie znaczy ze w rzeczywistości mają one jakiekolwiek odbicie.
Chodziło mi jedynie o to, by tak traktować zadymiarzy, krórzy pod pretekstem prostestu, czy jakiegokolwiek powodu rozp🤬zielają czyjeś mienie. Gdyby mi taki sk🤬ysyn podpalił auto, albo zniszczył sklep to bym gnoja za jaja na latarni powiesił, a nie po główce głaskał i do domu odesłał. Za takie wybryki płacą wszyscy obywatele, bo szkody trzeba pokryć, a z tych pieniędzy można by wiele dobrego zrobić gdyby rządzący i urzędasy troche myślały.
Ktoś chce protestować? A proszę bardzo, byle by nie siał rozp🤬olu, a jak się komuś coś nie podoba, to jest coś takiego jak inicjatywa obywatelska. Napisać jakiś sensowny projekt ustawy, zebrać podpisy i wysłać do odpowiednich ludzi. Sam bym się chętnie włączył do takiej inicjatywy ustawodawczej, która by sprawiła, że urzędasy i rządzący odpowiadaliby karnie (nawet kara śmierci w przypadku ostrego sprzeniewierzenia kasy państwa) i finansowo za bzdurne decyzje, które marnowały by pieniądze państwa. Jakby coś takiego weszło i funkcjonowało tak jak powinno, to zaraz by się dziura budżetowa zmniejszyła, bo pieniędzy marnowanych jest dużo.
podpis użytkownika
Si vis pacem para bellum