Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Z cyklu: Sadol uczy i bawi.
Było już nasuwanie wiaduktu nad czynną linię kolejową, a teraz jest 'wstawianie' w nasyp wykonanego wcześniej wiaduktu. Rzecz się dzieje w Warszawie przy budowie ulicy Nowolazurowej.
Mogę się mylić, ale dzięki zastosowaniu takiej technologii, przerwa w ruchu kolejowym wyniosła 2-3 tygodnie, zamiast kilku miesięcy

'Akcja' (o ile można o czymś takim mówić) zaczyna się około 0:57

Cytat:

Przyspieszony film pokazujący proces przesuwania gotowej konstrukcji tunelu o masie 10 tys. ton w miejscu nasypu magistralnej linii kolejowej budowy ulicy Nowo-Lazurowej w Warszawie.

Materiał SISKOM
Zgłoś
Konto usunięte 2013-01-04, 0:37
STRABAG to główny wykonawca dróg w moim rejonie. Nie dosyć, że są sp🤬olone, powierzchnia jest nierówna, to swego czasu była głośna afera z niewypłacalnością tej firmy. Niestety nie mam zdjęć, ale jeżeli ktoś jest z okolic Chańczy (woj. świętokrzyskie) i pojedzie trasą Kurozwęki w stronę Chmielnika to będzie wiedział o co mi chodzi.
Zgłoś
Krzysztof_Jarzyna 2013-01-04, 0:51
rs_t napisał/a:

swego czasu była głośna afera z niewypłacalnością tej firmy

"Na koniec trzeciego kwartału 2012 roku portfel zamówień Strabagu wynosi 14,57 mld euro. Zysk EBITDA 277,32 mln euro po trzech kwartałach."
Niewypłacalność jak c🤬j. Swoją drogą to nie firma tylko koncern.

podpis użytkownika

Wenn ist das Nunstuck git und Slotermeyer? Ja!...Beheierdung das Oder die Flippenwald gersput!
Zgłoś
Fajson 2013-01-04, 1:16
Kuźwa po co narzekacie?! Materiał miał na celu pokazać coś innego niż zwykle i wg. mnie to sie sprawdziło. Sami napewno dobrze wiecie jak wyglądają prace szczególnie przy drogach czy to kolejach w kraju... Tu faktycznie zajeło im 2 tygodnie, bez wykorzystania tej technologii myśle że ciągłoby się to latami, albo raczej przez wiele kadencji kolejnych mądrych urzędników.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-01-04, 2:14
Krzysztof_Jarzyna napisał/a:

"Na koniec trzeciego kwartału 2012 roku portfel zamówień Strabagu wynosi 14,57 mld euro. Zysk EBITDA 277,32 mln euro po trzech kwartałach."
Niewypłacalność jak c🤬j. Swoją drogą to nie firma tylko koncern.

K🤬a, pracuje w firmie w której prezesi stawiają sobie domy w stolicy, jeżdżą nowymi furami a nie są w stanie podnieść płacy bo jest "kryzys". Więc te cyferki nie odzwierciedlają reali. Skoro nie wiesz jak było, to po c🤬j się odzywasz?
Zgłoś
Konto usunięte 2013-01-04, 14:44
trojmiasto.pl/wiadomosci/Droga-Zielona-przepychaja-tunel-pod-torami-ko... W Gdańsku przesuwali tunel pod czynną trasą kolejową.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-01-04, 23:13
Polak potrafi zawsze i wszedzie xd
Zgłoś
burex666 2013-01-06, 3:30
Jeśli już mamy opanowane takie techniki budowlane to nie zaszkodziło by gdzieś w nocy przesunąć troche autostrady od Niemca. Oni sobie odbudują szybciej niż my im zakosimy
Zgłoś
Konto usunięte 2013-01-07, 0:59
Zly_wrecz_okropny napisał/a:

8 vs 10000 ton, no nie wiem. Musiałbym z dwie strzykawy więcej zaaplikować

Małe niedopatrzenie. Nie zwróciłem uwagi na słowo "tysięcy" pod filmem
Zgłoś