Główna Poczekalnia (3) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 8:55
Ptaszek
Don_Beck • 2020-05-12, 12:30
Według opisu obronił syryjski czołg przed ATGM

Czy to możliwe? Czekam na zdania ekspertów.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
mesjans 2020-05-12, 22:41 1
jbone napisał/a:

kłóccie sie polaki-robaki o pociski ppanc a zus was wyr🤬a 10-tego
pozdro -testo(tak żyje)

Jak mało ludzi rozróżnia dyskusję od kłótni.
Zgłoś
~mg_schutze 2020-05-13, 6:50 1
Film jest z Polski z poligonu, na którym trenowano strzelanie z 2 Bradleyów TOWami do 1 celu, nie ma tam żadnego ptaka ani nie jest to film z Syrii.
Zgłoś
bloodwar 2020-05-13, 13:47
Przecież już pod koniec II wojny światowej Ruscy wyciągali z łóżek ożebrowanie ze sprężynami i nakładali na czołgi bo zauważyli, że magnetyczne czujniki zbliżeniowe pocisków kumulacyjnych odpalają się przy pierwszym kontakcie z metalową przeszkodą (niekoniecznie dużą i twardą) a im dalej pocisk kumulacyjny wybucha od pancerza tym słabszy efekt, nie jest to jakaś wiedza tajemna i nie wiem czemu ludzie się temu dziwią. Ponieważ nowoczesne pociski posiadają szereg usprawnień mających wyeliminować możliwość przedwczesnego uruchomienia się na "siatce" przy czołgu więc nowoczesne czołgi mają systemy wykrywające nadlatujący pocisk i mini-rakietki ("ptaszki" he he) które tenże pocisk mają trafić przed dotarciem do pancerza pojazdu
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem