Główna Poczekalnia (4) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:34
Pyskata młoda
konto usunięte • 2013-07-19, 14:52
Historia z dziś.

Jestem posiadaczem 3,5 letniej siostry, która nauczyła się w przedszkolu wielu słów przez co rodzice mają już dosyć, ale dziś zaskoczyła totalnie. Jedziemy z siostra i ojcem z zakupów i widzimy, że stoi policja na co mówię do małej " nie odpięłaś się z pasów w foteliku?" wyobraźcie sobie jakie było nasze zdziwienie i ile śmiechu gdy odpowiedziała " Nie pytaj się bo wyp🤬olę Cię z auta"

Będą z niej ludzie
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-07-21, 21:58
Jechałem dziś autobusem MPK. Stanął na światłach, obok zatrzymało się stare, brudne, rozklekotane Clio z "uroczą" rodzinką w środku. Ruszamy spod świateł, a kilkuletni bachor, siedząc nieprzypięty w foteliku na tylnej kanapie, wyciąga łapsko za szybę i zadowolony pokazuje środkowy palec w stronę autobusu. No dumny z siebie był jak cholera.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-21, 22:03 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
oozyxak0o 2013-07-21, 22:23 1
I to nazywasz dzieckiem sadola? Brawo debilu. Może od razu do polityki z nią!
Zgłoś
eligurf 2013-07-21, 22:39 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-21, 22:49 3
Sami spece widzę, u dziecka najlepszy sposób to ignorować przekleństwa. 3.5 roku to jeszcze niedużo, wytłumaczyć można w wolnej chwili, ale bicie to właśnie patologia.
Bezstresowe wychowywanie dzieci nie polega na pozwalaniu na wszystko, tylko na ustalaniu wyraźnych granic tego co wolno, czego nie wolno i konsekwentnym ich przestrzeganiu.

Tylko jak ludzie sobie nie radzą z dziećmi to im się wydaje, że bicie to dobre wyjście.

@hejcior - gratuluję podejścia, lepiej żebyś dzieci nie miał dopóki się czegoś nie dowiesz o ich wychowywaniu.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-21, 22:50 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-21, 22:52
Odechciewa się dzieciaka do przedszkola posyłać.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-21, 23:08 1
Ja do starszych pokoleń nie należę, ale nie wyobrażam sobie żeby dziecko takie odzywki miało. Ja miałam raz, matka mi "wytłumaczyła" pasem. Wystarczyło aż do 18-stki. Nawet jestem jej wdzięczna, bo patrząc na dzisiejszą "bezstresową" młodzież, człowiek zadaje sobie pytanie "co dalej z tym krajem będzie"?
Zgłoś
!Timon 2013-07-21, 23:14
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-21, 23:15
Zgłoś
KlinikaAborcyjna 2013-07-21, 23:19
hejcior napisał/a:

@up
.......20-25 lat temu jakoś dziwnie ŻADNO dziecko nie przynosiło z przedszkola takich nowinek, ale wiadomo, to był komunizm, czerwoni.

Era komunizmu zakończyła się w połowie 1989 roku ,tak więc to nie 20 - 25 lat , ale ogólnie zgadzam się z Twą opinią .
Zgłoś
modyf 2013-07-21, 23:50 1
Zgłoś
bartekelk55 2013-07-21, 23:55 1
A u mnie jedno takie dziecko w rodzinie było... Wychowane bez bicia, bez krzyku. Akcja kiedyś była taka (ze dwa lata temu) jak dziadek obchodził urodziny, pełno rodziny i ten dzieciak. Mały terrorysta robił co chciał aż w końcu coś przeskrobał u dziadka, ten zaczął mu coś tłumaczyć a młody tylko rzucił "odwal sie" i poszedł dalej. Pamiętam, że mój wujek w tym momencie raz mu przyłożył w dupę ręką i od tamtej pory ani razu tak do nikogo nie powiedział. Jak dla mnie to granice w wychowywaniu bezstresowym też trzeba znać i konsekwencje z ich przekroczenia wyciągać. Co jak co ale w tym momencie to tylko jego matka pomyślała, że go za mocno potraktowali..
Zgłoś
minusator 2013-07-21, 23:55
Zgłoś
hejcior 2013-07-22, 0:09
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem