Gdzie wtedy był Bóg? Działał w tajemniczy sposób?
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 18:35
@up oj żeby twój ojciec miał w stosunku do ciebie taką wolną wolę, to inaczej zaśpiewasz ( i nie chodzi mi o sopran)
@up i to jest najgorsze w takich dyskusjach, że przyjdzie ktoś walnie tekst/obrazek który nie daje poczucia że osoba poważnie podchodzi do tematu.
Natomiast w odpowiedzi na obrazek, tak czuje się na tyle dojrzały (nie dorosły) żeby stwierdzić że Bóg nie bierze czynnego udziału w naszym życiu i też nie powinien być czczony w taki sposób jaki to teraz jest odprawiane, czy jest czy nie, nie wiem, natomiast jeśli jest to na pewno nie powinien być obwoływany mianem dobrego ojca czy też zbawiciela, bo jeśli byliśmy stworzeni na jego podobieństwo i mając na uwadze to że byłem świadkiem niekoniecznie w mojej rodzinie wielu dramatów ( w rozumieniu konfliktów rodzinnych o bardzo daleko idących skutkach) i widziałem że ci niedoskonali ale wciąż będący na rzekome Boskie podobieństwo stworzeni ludzie byli w stanie znaleźć u siebie wybaczenie, to jednak wydaje mi się że to coś nie tak jest biorąc pod uwagę obecną sytuacje na świecie(i nie chodzi mi o wojny, tylko o dramaty pokroju 1-2 ludzi) to ja nie widzę tego miłosierdzia, nie widzę tego wybaczenia, nie widzę ojcowskiej miłości. Dlatego czy Bóg jest czy go nie ma, to jeśli jest to on już dawno przestał się nami interesować.
Natomiast w odpowiedzi na obrazek, tak czuje się na tyle dojrzały (nie dorosły) żeby stwierdzić że Bóg nie bierze czynnego udziału w naszym życiu i też nie powinien być czczony w taki sposób jaki to teraz jest odprawiane, czy jest czy nie, nie wiem, natomiast jeśli jest to na pewno nie powinien być obwoływany mianem dobrego ojca czy też zbawiciela, bo jeśli byliśmy stworzeni na jego podobieństwo i mając na uwadze to że byłem świadkiem niekoniecznie w mojej rodzinie wielu dramatów ( w rozumieniu konfliktów rodzinnych o bardzo daleko idących skutkach) i widziałem że ci niedoskonali ale wciąż będący na rzekome Boskie podobieństwo stworzeni ludzie byli w stanie znaleźć u siebie wybaczenie, to jednak wydaje mi się że to coś nie tak jest biorąc pod uwagę obecną sytuacje na świecie(i nie chodzi mi o wojny, tylko o dramaty pokroju 1-2 ludzi) to ja nie widzę tego miłosierdzia, nie widzę tego wybaczenia, nie widzę ojcowskiej miłości. Dlatego czy Bóg jest czy go nie ma, to jeśli jest to on już dawno przestał się nami interesować.
ahhh wiara gdyby nie ona... cuda by sie dzialy
wpojone od dziecinstwa hisotryjki... dobrze ze sie z teg otrzasnalem
I nie zyje mi sie wcale gorzej z tego powodu
mam 1 godzine su wiecej w kazda niedziele !
wierze w ludzi w nature I w samego siebie
pozdro katolicy
wpojone od dziecinstwa hisotryjki... dobrze ze sie z teg otrzasnalem
I nie zyje mi sie wcale gorzej z tego powodu
mam 1 godzine su wiecej w kazda niedziele !
wierze w ludzi w nature I w samego siebie
pozdro katolicy
Mózg człowieka wykorzystywany jest w około pięciu do czternastu procent
dobra rada dla "polskich pseudokatolików" - przeczytajcie choć raz stary testament ZE ZROZUMIENIEM, albo jeszcze lepiej DEKALOG to jak go zrozumiecie to natychmiast otworzycie oczy i zobaczycie jak jesteści robieni w chu... przez waszych pożałowania godnych "kapłanów" - ktorzy stawiają się wyżej od Boga.
albo nie czytajcie i tak nie zrozumiecie - macie oczy i nie widzice, macie uszy a jesteście głusi, dalej się módlcie jak ta biedna dziewczyna i wzywajcie imię Pana Boga nadaremno.
albo nie czytajcie i tak nie zrozumiecie - macie oczy i nie widzice, macie uszy a jesteście głusi, dalej się módlcie jak ta biedna dziewczyna i wzywajcie imię Pana Boga nadaremno.
Religie powstały dla kasy i władzy. Nie łudźcie się, że jest inaczej.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie