Główna Poczekalnia (8) Soft (7) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 19:14
Rada od ojca
konto usunięte • 2012-07-17, 17:11
Gdy byłem w wieku w którym standardowy nastolatek zaczyna chodzić na różnego typu koncerty mój ojciec kazał mi i mojemu kumplowi stawić się na tak zwaną pogadankę . Ojciec dał mi krótką rade :
"Pamiętaj synu żeby się nigdy z nikim nie bić" i na tym normalne rady by się skończyły ale mój ojciec zwyczajnie dodał "ale gdy bijesz się z cyganami pamiętaj że na dwóch z przodu zawsze jeden będzie próbował zajść cię z nożem z tyłu" . Zabawne w tym jest to że w okolicy dość dużo ludzi od rodziców dostawało podobne rady w wieku młodzieńczym . Obecne pokolenie chyba tego już nigdy nie załapie .
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
suchy945 2012-07-17, 23:24 1
w dupie byliście - gówno widzieliście
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-17, 23:25 5
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Proximate 2012-07-17, 23:53 5
Cytat:

ratoloś

Aby na pewno?
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-18, 0:01 10
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-18, 0:37 1
Teraz ludzie się będą wyzywać od p🤬d itp bo ktoś się urodził później a nie wczesniej T.T Margines
Zgłoś
abrams90 2012-07-18, 1:06
Powiem tak: Pokolenie 90' robiło proce z zapałek i gumki recepturki, ćpało się wsad do zozoli (musujące cukierki) prosto w nos poza tym rozdrapany korektor, po szkole (podstawówka 4ta klasa) piliśmy litrowe piwo za 5 zeta, graliśmy w słoneczko i różne takie gry i zabawy. No i kto jest teraz bardziej hardkorowy?
Zgłoś
fifus92 2012-07-18, 1:19
Zgłoś
westh 2012-07-18, 1:41 1
Zgłoś
Dzichader 2012-07-18, 2:01
Zgłoś
MrPink 2012-07-18, 5:42 1
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-18, 9:02
Jestem 94' a znam coś takiego, trzeba kupić kilka ping pongów, połamać je na malutkie kawałeczki, potem wszystko obwinąć papierem toaletowym, podpalić i zdmuchnąć, żeby ognia nie było. Z czterech ping pongów wychodzi zajebista osłona dymna. Do stosowania strzelaniu z pukawki zajebiste
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-18, 9:51
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-18, 10:43
Pozwolę sobie tu powiedzieć, że mimo iż w PRL urodzony jestem to jakoś ominęło mnie sporo jego ,,dobrodziejstw''. Może dlatego, że rodzice zawsze dbali, by niczego nam nie brakowało. Nie. Nie byłem rozpieszczany. Na wszystko, co dostaliśmy z rodzeństwem od mamy i taty trzeba było zasłużyć. Z kolegami bawiliśmy się w wojnę-mieszkam na wsi, więc nie było trudno nawet o okopy! Kilka dni kopania i mieliśmy prawdziwe pole bitwy w lesie Jeździliśmy na rowerach nad rzekę, w zimie, były sanki, worki czy co kto miał pod ręką-nawet na reklamówkach ze sklepu dało się zjechać. Jak było zimno albo padało odpalaliśmy Pegasusa. To były czasy. Piękne czasy które już nigdy do mnie nie powrócą.
I miejcie do innych trochę szacunku! Każdy o swoim dzieciństwie powie to co ja! Że było piękne bo beztroski i nie ważne, czy przed kompem je spędzał, czy na podwórku z kolegami. Nikt nie ma prawa twierdzić, że urodził się w lepszych czasach więc jest lepszy bo tak się składa, że wszyscy co się tu wypowiedzieli urodzili się w parszywym, dzikim czasie. Niespokojnym, gniewnym, i bardzo obłudnym.
Dziękuję za uwagę
Zgłoś
domin299 2012-07-18, 11:08
Jesteście żałośni z tym najeżdżaniem na wiek
Zgłoś
super evil 2012-07-18, 12:41
abrams90 napisał/a:

(...) graliśmy w słoneczko i różne takie gry i zabawy. No i kto jest teraz bardziej hardkorowy?

no, no.. wysokie zaawansowanie hardkorowe, szacun!
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem