📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:24
Presja grupy, nic więcej, zwykle zachowanie promowane w "wielkich" youtub'owskich filmikach.... Polacy zapominaja własnych korzeni, własnych wartości, to o co walczyli nasi dziadkowie, BO NIKT O TYM NIE MÓWI, raz po raz wstawiane filmiki , jacy to wielcy polacy.... , a powinno być tego tyle że zasrały by cały internet...i w końcu przypomnieli byś MY sobie jak wielcy jesteśmy..... żaden naród, [b]NIKT, w historii nie dokonał tego co zrobili nasi poprzednicy...[b] niestety media, książki i inne szmatławce są zakłamane, i nie opowiedzą prawdziwych wydarzeń...
alan10 napisał/a:
Nie obchodzi mnie kto w co wierzy, ale jeśli jakiś debil stawia znak równości między wiarą a religią, to nie sposób nie zwrócić uwagi. Wiesz o kim mówię?
Kiedyś było inaczej, moi rodzice pamiętają te czasy, gdy w kraju "działo się wiele" , rządzący kradli, oklamywali, ale PRACA była dla każdego, czy to z wyższych sfer czy też z biednej rodziny.... prace miał każdy, a teraz? kiedy to się stało? wszystko zostało wystawione na półki..... wiare, ateizm, wykrztałcenie, pochodzenie wystawiono na scene społeczeństwa... zajmujemy sie tym co powie jedna osoba, zamiast skupić uwage na tym co dzieje się obok nas
@up alan10.
Szczerze? Nie wiem
@Ivra.
Zmienione
@up
masz 25 lat, dalej nie potrafisz samodzielnie myśleć? Była praca, każdy miał...tak było jedna żarówkę wykręcały 4 osoby i te 4 osoby dostały za to kasę...a teraz my to musimy spłacać, tak po krotce w dużym uproszczeniu...
masz 25 lat, dalej nie potrafisz samodzielnie myśleć? Była praca, każdy miał...tak było jedna żarówkę wykręcały 4 osoby i te 4 osoby dostały za to kasę...a teraz my to musimy spłacać, tak po krotce w dużym uproszczeniu...
Niby walczą z komuną, a chcą by pracę miał każdy i wszyscy byli równi. Nie ogarniam.
@up
Dobrze mówisz, prawdopodobnie moja wiedza jest za mała żeby tak uszczuplać wypowiedzi, tyle wiem ile widze w internecie i informacjach, a najwięcej własnie mówią o krajach afgańskich, o ich brutalności i bezprawiu.... tylko jak my byś my sie zachowywali gdyby ktoś z wielkim butem wrył sie nam do kraju i narzucał jak mamy życ, co wyznawać i tępić za nasze przekonania... (to tylko jedna strona medalu) , sprawa jest bardzo skomplikowana, ponieważ i oni chcą szerzyć swoją wiare na siłe w innych krajach, plodzą jedno za drukim dzieckiem, domagają się zasiłków i wyniszczają kraj od wewnątrz.
Najprościej, wyjdźmy z zapytaniem czy możemy wybudować kościół katolicki w centrum afganistanu? wiemy jak mogło by się to skończyć, ale.... jeżeli my nie pozwolimy im wybudować sobie meczetu lub innego ustrojstwa u nas, kraje UE i inne posądzą nas o rasizm.... więc.... głupota nie zna granic, walczyć w pojedynke sie nie da... co robić?
Dobrze mówisz, prawdopodobnie moja wiedza jest za mała żeby tak uszczuplać wypowiedzi, tyle wiem ile widze w internecie i informacjach, a najwięcej własnie mówią o krajach afgańskich, o ich brutalności i bezprawiu.... tylko jak my byś my sie zachowywali gdyby ktoś z wielkim butem wrył sie nam do kraju i narzucał jak mamy życ, co wyznawać i tępić za nasze przekonania... (to tylko jedna strona medalu) , sprawa jest bardzo skomplikowana, ponieważ i oni chcą szerzyć swoją wiare na siłe w innych krajach, plodzą jedno za drukim dzieckiem, domagają się zasiłków i wyniszczają kraj od wewnątrz.
Najprościej, wyjdźmy z zapytaniem czy możemy wybudować kościół katolicki w centrum afganistanu? wiemy jak mogło by się to skończyć, ale.... jeżeli my nie pozwolimy im wybudować sobie meczetu lub innego ustrojstwa u nas, kraje UE i inne posądzą nas o rasizm.... więc.... głupota nie zna granic, walczyć w pojedynke sie nie da... co robić?
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie