Główna Poczekalnia (2) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:05
Rekord Guinnessa - Drift
Dzoyo • 2012-10-08, 19:16
"Na pomysł pobicia tego ciekawego rekordu wpadł jego egzekutor – Mauro Calo. Pewnego dnia przedstawił on swój pomysł ludziom odpowiedzialnym za promocję marki. Cała idea spodobała się szefostwu i Mercedes jako firma chętnie wspomógł zapędy kierowcy. Wydarzenie miało miejsce w Wielkiej Brytanii – konkretniej w Surrey.

Przejdźmy jednak do sedna sprawy – otóż Mauro w Mercedesie C63 AMG znajdował się w kontrolowanym poślizgu przez kilka dobrych minut i pokonał w tym czasie 2308 metrów! Dobrze widzicie – ponad 2 kilometry nieustającego driftu i katowania opon. Wynik ten jest o 394 metry lepszy od poprzedniego, a cała próba była obserowowana przez oficjeli z Księgi Rekordów Guinnessa, dzięki czemu nowy rekord został wpisany na karty tego slynnego rejestru. Bez zbędnego przynudzania – zobaczcie to na własne oczy"

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2012-10-09, 14:29
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-10-09, 14:31
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
chetek 2012-10-09, 15:00
stinx napisał/a:

takim zieckim autem

Co to znaczy?
Zgłoś
konto usunięte 2012-10-09, 15:02
i tyle
Zgłoś
konto usunięte 2012-10-09, 16:45
ok znawcy: czy to zwykłe oponki czy jakaś specjalna mieszanka?
Zgłoś
konto usunięte 2012-10-09, 16:55
na dojazdówkach wyszłoby mu jeszcze więcej. ;P
Zgłoś
adrian0114 2012-10-09, 17:16 1
andyq napisał/a:

No dokładnie. Jak to zobaczyłem to się zastanawiałem ilu napinaczy w swoich BMW z silnikiem Matiza zacznie tu wypisywać ile to oni potrafią. I jakoś mnie to nie zdziwiło jak przeczytałem pierwszy komentarz.
A więc do napinaczy mam prośbę: Zanim zaczniecie pisać jakimi jesteście ekspertami od driftu, wrzućcie najpierw swoje materiały jak robicie chociaż połowę tego rekordu.
A jak nie to mam do napinaczy "Gorącą Prośbę" tym razem od Agnieszki Chylińskiej: Wyjmijcie płytę z Disco Polo, włóżcie jej album pt. "Winna" i posłuchajcie refrenu piosenki numer 6 (Gorąca Prośba).

A możesz mi powiedzieć który z tych napinaczy napisał że zrobił by to lepiej? mowa jest tylko o tym że nie jest to wcale takie trudne a co do twojego silnika od matiza zazdrośniku to nikt nie napisał że robi to swoim autem o małej pojemności " i ma się do dyspozycji wóz z dużym zapasem mocy i zablokowanym mostem "
Zgłoś
konto usunięte 2012-10-09, 18:35
Zgłoś
BMWswap 2012-10-09, 18:43 2
Zgłoś
stery_srh 2012-10-09, 21:44
Zgłoś
konto usunięte 2012-10-10, 18:47
To się źle zrozumieliśmy. Pisałeś o rozgrzanych, a nie przegrzanych oponach, a to naprawdę wielka różnica, jak sam przed chwila napisałeś.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem