konto usunięte
2012-11-29, 19:31
jak byłem mały i miałem Cobi Mała Armia to też takie maszyny miałem i nie chwaliłem się filmikami w sieci.
Oni tak się prężą nie przed USA tylko przed Chińczykami, którym marzy się zrobić sobie małe leibensraum na Syberii.
Od dawna liczba żołnierzy, czołgów, samolotów, helikopterów nie ma znaczenia liczy się tylko zdolność operacyjna, własne dobra naturalne, wywiad i cybernetyka. Chociaż jankesów nie cierpie to niestety większość z tych atutów jest po ich stronie, mają budżet satnowiący 40% wydatkow obronnych całego globu - równą około 30 państw które są kolejno po nich, jako jedyni mogą zaatakować w tydzień dowolny kraj, są samowystarczalni w podstawowe dobra naturalne niezbędne do celów militarnych, znakomity wywiad, najwięcej satelit szpiegowskich a cały świat korzysta z hamerykanskiego oprogramowania.
AlienFighter napisał/a:
Ej, a co to za samolot w 2:15?
Suchoj T-50 albo inaczej PAK FA, rosyjska odpowiedź na amerykańskiego F-22 Raptor.
Tu porównanie ze staruszkiem '29'.
Generalnie takie filmik bardzo latwo zrobic...
Rownie dobrze mozna zrobic taki, ba a nawet byl tutaj, o Polskiej Armii i bedzie z niego wynikalo, ze jestesmy Uber-alles itp.
Sprzet topowy jest super - tylko jest go malo, rzadko uzywany i jesli juz to tylko przez elitarne jednostki.
Np. mamy 900 czolgow a tylko 14% z nich to Leopardy... - tak wynika z Wiki przynajmniej
Mają szczęście że nasze f16 z przyczyn technicznych tylko do 100 km kręcą dziennie . Jaki sojusznik taki sprzęt.
konto usunięte
2012-11-29, 22:13
Nie ma się czym podniecać
Potencjał militarny następcy wojsk radzieckich szacuje się na około 20% dawnego potencjału obronnego ZSRR (Wiki)
Już podczas zimnej wojny nie było pewne czy armia czerwona dorównuje potencjałem armii USA a co dopiero teraz... gdyby wybuchła wojna pomiędzy USA a Rosją (co jest obecnie nierealne) to Jankesi przejechali by się po Ruskich jak walec.
Co do Chinoli to jak ktoś tu dobrze wspomniał są zacofani technicznie itd.