Główna Poczekalnia (1) Soft (6) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:38
Rosyjska policja
pumba553 • 2013-07-30, 22:12
Witajcie,
opowiem wam dzisiaj historię usłyszaną od mojego kolegi który właśnie wrócił z Rosji.
Kolega jeździ w firmie przewozowej i akurat podczas ostatniego kursu do naszych wschodnich sąsiadów wydarzyła się taka oto historia.
Spokojnie przemierzając Rosję został zatrzymany przez patrol policji po dokładnym sprawdzeniu papierów, wyposażenia i czego tam jeszcze można było okazało się, że nie ma się do czego doczepić. Lecz jak tu zatrzymać obcokrajowca i nie wyciągnąć jakiejś łapóweczki więc co robi rusek stwierdza, że kolega przekroczył prędkość ( oczywiście nie było żadnego pomiaru ). Mój kolega który już trochę jeździ po tamtych rejonach idzie w zaparte

- Jechałem 50 na godzinę i nie przekroczyłem prędkości.
W tym momencie kacap podchodzi do przedniej szyby pokazując pozostałości po rozpłaszczonej muszę i mówi

- Sądząc po ułożeniu skrzydeł ta mucha leciała w tą samą stronę co ty jechał a ten gatunek lata z prędkością 50 km/h więc aby ją zabić musiałeś jechać szybciej niż przepisowe 50

Kolega nie mając argumentów dał 5 dolarów i pojechał dalej.

Rosja kraj w którym możesz nauczyć się więcej niż Ci się wydaje...
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
kickyourheadoff 2013-07-31, 22:57 1
Znajomy jako jeden z pierwszych zaczął jeździć do WNP - czyli przejściowej formy Związku Radzieckiego świadcząc usługi transportowe na kilka ciężarówek. Kasa był dobra, z tym, że wschodni milicjanci brali kasę za nic; kontrola, milicjant mówi "pan probliem, 5 dolarów" i trzeba było dać, bo inaczej zatrzymali transport, obili kierowcę, a wielu nie wracało. Zjawisko nasiliło się po 1991 roku, kiedy znajomy kupił ciągnik siodłowy White GMC. Wtedy każdy patrol widząc amerykański pojazd zatrzymywał go i 5 dolarów oczywiście należało się z urzędu"o jobane pan terminator; pan probliem, 5 dolarów", z tym że kontrole były co 50 kilometrów.
Zgłoś
skoczek69 2013-07-31, 23:12
jakiego whit'a miał ?
Zgłoś
PikosTychy 2013-07-31, 23:39
tak kosza w Detroit , juz wykosili wszysto i wszystkich
Zgłoś
krzycho109zgl 2013-08-01, 6:54
prawda prawda i jeszcze raz prawda
nie dam sobie lapy uciac, ale moj wujek jezdzi tirami na wschod i tez mi opowiadal podobne akcje
Sadolowi eksperci idzcie w ch z tymi waszymi tezami ))
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-01, 10:10
i czego tam jeszcze można było okazało się

dobra składnia , przestałem czytać
Zgłoś
kickyourheadoff 2013-08-01, 12:00
@skoczek69

RC-2L-64T
Zgłoś
kassppeer 2013-08-01, 13:49
NieWiemZeWiem napisał/a:

właśnie wróciłem z nocnej jazdy na jednorożcu i wydaje mi się że to ściema

Niestety, gdyby kolega pojeździł trochę do ruskich, to szybko by się przekonał, że tam się dokumenty daje ze 100 rublowym banknotem... Przy każdej kontroli trzeba mieć ruble, dolary, cukiereczki albo energetyki. Nie masz? Możesz sobie napsztykać biedy.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem