📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 18:07

Spazmok ,Fedek , widze ze niewiele os. mialo tak na prawde stycznosc z bronia !! jestem za przywroceniem sluzby zasadniczej !!

Patrząc na komentarze jestem za przywróceniem zasadniczej służby wojskowej tylko Spazmok wie o co chodzi w użytkowaniu AK-47

Spazmok napisał/a:
O broń trzeba dbać jak o żonę, żeby Cie nie zawiodła w krytycznej sytuacji.
i żeby nie zaszła

RDZĄ!
Oj biedna "zmamusiała" młodzieży... Spazmok wyjaśnił, a ja pójdę o krok dalej... to co leży na na stole: taka flaszeczka to olejarka - znajduje się w niej olej (najczęściej przepracowany z BWP), szmata (czyt. czyściwo) - podarta w wąskie paseczki wtykana jest w wycior (to ten cienki pręcik pod lufą), moczona w oleju i ogień..., broń - u jegomościa sprawdzającego czystość przewodu lufy jest pozbawiona paru elementów, tj. brak jej pokrywy komory zamkowej, mechanizmu powrotnego ze sprężyną, suwadła z tłokiem gazowym, zamka z iglicą, łoża, rury gazowej z nasadką (bądź osobno), wyciora, oraz przede wszystkim magazynka. Ktoś tam wspomniał, że krzywdy nie zrobi bo nie ma magazynka... jednostka ognia o ak to 121 sztuk... 4x30 oraz 1 w komorze nabojowej... i mimo braku magazynka niejednego miszcza bez ZSW bym uciszył. Wybacz autorze, ale chciałeś ośmieszyć ruska, a sam się ośmieszyłeś... a teraz droga młodzieży "capstrzyk,capstrzyk, capstrzyk! gaszą światła w salach, wystawiają buty ba korytarz!" a jutro "pobudka, pobudka wstać!, przygotowanie do wyjścia do gimbazy 10 minut!" dobranoc

Państwo nie przywróci obowiązkowej służby wojskowej bo za bardzo się boi idei obywateli którzy wiedzą jak obsługiwać broń.
Wszystko fajnie. Tylko pierwsza zasada !!! Nigdy nie kieruj broni do ludzi, zwierząt itd... Nie ważne czy złożona czy rozłożona. Tyle w temacie. понять спасибо
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie