📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 9:40

@up: ale chyba nadal wiadomo że taka rakieta nie przepłynie pod wodą 10km i okręt nadal jest obok?

@up
ale jak odpowiedź pójdzie w to miejsce 'obok' to raczej statku nie zatopi
ale jak odpowiedź pójdzie w to miejsce 'obok' to raczej statku nie zatopi
Oglądałem wcześniej coś podobnego związek chemiczny + woda robił podobny efekt jakby wybuch wulkanu , może ten błysk i przyśpieszenie to reakcja paliwa rakiety z wodą.
Jeśli mój ruski jest w miarę, to pierwszy egzemplarz tej rakiety wyszedł w 1981. Ta rakieta to RPK-6 Vodopad kaliber 533mm. Ten "wystrzał z dupy" jak to określił @Everal to wyrzut rakiety sprężonym powietrzem plus uruchomienie silnika startującego/napędowego tak, aby rakieta mogła manewrować w wodzie. Plusem tego jest to, że nie ma charakterystycznego odrzutu jak to bywa przy odpalaniu zwykłych rakiet. Pocisk ten ma 3 opcje może pracować jako torpeda, jako rakieta, bądź jako rakieta przenosząca niewielkie ładunki balistyczne.
Jeśli ktoś lepiej ode mnie zna ruski to może poczytać militaryrussia.ru/blog/topic-448.html
Jeśli ktoś lepiej ode mnie zna ruski to może poczytać militaryrussia.ru/blog/topic-448.html

ziuny napisał/a:
znowu się Putin w wannie bawił
Putin z Obamą gra w statki.

rosja ma wiele dobrego sprzetu wojskowego np. samolot PAK-FA ktory bedzie masowo produkowany jak narazie maja prototyp ale jest genialny
poczytajcie o nim
poczytajcie o nim

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie