Jakby ktoś się zastanawiał dlaczego na Aliexpress wszystko po pół ceny... dlatego
Co za dureń

Nie jest to reguła, jednak do wielu rzeczy się jednak sprawdza. Nie ma tanich dobrych komputerów, sprzętu audio, samochodów - oczywiście mówimy o zakupach z pierwszej ręki.
Co znaczy "dobrych"? Ja całego peceta do gier składałem z ali, elektronarzędzia- tylko ali,, sprzęt audio- radio samochodowe, głośniki, słuchawki, głośnik bluethooth tylko ali. Żeby kupować dobrze na ali to trzeba mieć też we łbie trochę, tyle w temacie
A myślisz, że na allegro o połowę drożej skąd mają?
Importuję z Chin i sprzedaję m.in. na allegro. Muszę Cię wyprowadzić z błędu. Nie, nie kupujemy na Aliexpress. Gdybym kupował na Ali to nic bym nie zarobił. Import na poważnie, na większą skalę nie jest taki prosty jak myślisz, że kupisz na Ali i sprzedasz w PL. Oczywiście zdarzają się takie przypadki, ale to amatorszczyzna.
Importuję z Chin i sprzedaję m.in. na allegro. Muszę Cię wyprowadzić z błędu. Nie, nie kupujemy na Aliexpress. Gdybym kupował na Ali to nic bym nie zarobił. Import na poważnie, na większą skalę nie jest taki prosty jak myślisz, że kupisz na Ali i sprzedasz w PL. Oczywiście zdarzają się takie przypadki, ale to amatorszczyzna.
Tylko i wyłącznie kwestia na jaką skalę handlujesz, poza tym połowa ofert na allegro to dostawa za 3tyg, a odniesienie się do alii jest tylko skrótem myślowym do chińskich produkcji, tyle powinieneś ogarnąć...

No to alibaba albo made-in-china.com - to samo tylko na wieksza skalę i z limitem ninimalnej ilości+ obsługa kontenera. Na Ali tez da sie zarobć, no może nie w Polsce, ale ja na Islandi mam przebitke średnio 300%.
Juz po podatkach (cło i VAT)
Tylko i wyłącznie kwestia na jaką skalę handlujesz, poza tym połowa ofert na allegro to dostawa za 3tyg, a odniesienie się do alii jest tylko skrótem myślowym do chińskich produkcji, tyle powinieneś ogarnąć...
Mocno ograniczonym jest myślenie, że wszystko co z Chin = Aliexpress. Takie Grażynkowate