Główna Poczekalnia (5) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 7:43
El_Vito 2019-05-15, 12:40 18
Akurat to wina kierowcy samochodu. Nie upewnił się, że nie jest wyprzedzany i skręcił zajeżdżając drogę rowerzyście. To że sygnalizował manewr nie ma znaczenia - zajechał drogę prawidłowo wyprzedzającemu go rowerzyście.
Zgłoś
skywalker75 2019-05-15, 13:27 7
El_Vito napisał/a:

Akurat to wina kierowcy samochodu. Nie upewnił się, że nie jest wyprzedzany i skręcił zajeżdżając drogę rowerzyście. To że sygnalizował manewr nie ma znaczenia - zajechał drogę prawidłowo wyprzedzającemu go rowerzyście.

to chyba prowokacja ? ... nie możesz wyprzedzać prawą stroną.
Zgłoś
tralala101 2019-05-15, 13:48 3
skywalker75 napisał/a:

to chyba prowokacja ? ... nie możesz wyprzedzać prawą stroną.

Możesz, ale tylko wtedy, gdy wyprzedzane pojazdy poruszają się powoli, czyli gdy ledwo się toczą przez zakorkowane miasto i pod warunkiem, że nie sygnalizują skrętu w prawo.
Zgłoś
konto usunięte 2019-05-15, 16:25 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Krell 2019-05-15, 17:01 8
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Palestyna 2019-05-15, 17:10 4
Zgłoś
xinfx 2019-05-15, 17:10 6
Art. 24
6. Kierującemu pojazdem wyprzedzanym zabrania się w czasie wyprzedzania i bezpośrednio po nim zwiększania prędkości. Kierujący pojazdem wolnobieżnym, ciągnikiem rolniczym lub pojazdem bez silnika jest obowiązany zjechać jak najbardziej na prawo w celu ułatwienia wyprzedzania. Przepisu nie stosuje się w przypadku, o którym mowa w ust. 12.
12. Kierujący rowerem może wyprzedzać inne niż rower powoli jadące pojazdy z ich prawej strony
Zgłoś
nastuh 2019-05-15, 18:16
no to szkoda...
Zgłoś
TłustyManat 2019-05-15, 18:47 3
Zgłoś
ellsworth 2019-05-15, 19:26
Zgłoś
Smokw 2019-05-15, 23:37 2
@ellsworth

Nie mam pojęcia, czy jesteś trolem czy tylko tak wsiadasz na ludzi nie mając racji? Może po prostu jesteś skończonym idiotą? W tej sytuacji według OBECNEGO prawa rowerzysta nie miał prawa wyprzedzać z prawej. Ewidentna wina rowerzysty i koniec pieśni. Prawo jest tylko jedno. No i super.
Nie wiem jakim samochodem jeździsz (podejrzewam, że żadnym). Ale niemożliwym jest prawidłowo zaparkować jadąc przy prawym krawężniku.
Zgłoś
twentyfree 2019-05-16, 0:04 1
El_Vito napisał/a:

eeeee, kolego... nie ten portal...
Zgłoś
konto usunięte 2019-05-16, 6:55 1
Jazda bez trzymanki grozi mandatem. Rower może wyprzedzić z lewej i prawej strony nawet skręcający pojazd mając przy tym pierwszeństwo. Przykro mi, nie ja to wymyśliłem.

Jazda bez trzymanki to mandat!

Jazda bez trzymanki to mandat!
Zgłoś
MrFalken 2019-05-16, 8:43
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem